2013. szeptember 15., vasárnap

Kuruc.info: Izrael rendkívül hatékony hírszerző képességgel rendelkezik Szíriában - állítják a zsidók

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Izrael rendkívül hatékony hírszerző képességgel rendelkezik Szíriában - állítják a zsidók
Sep 15th 2013, 11:04

Az izraeli katonai hírszerzés hetek óta bizonyos volt abban, hogy Bassár el-Aszad vegyi fegyvereket vetett be a szíriai polgárháborúban - hazudta az izraeli televízióban a hírszerzés elemző osztályának vezetője.

Itáj Brun dandártábornok szombat este szokatlan módon interjút adott az izraeli kettes tv-csatornának a jom-kipúri háború negyvenedik évfordulója kapcsán. Ebben azzal dicsekedett: Izrael rendkívül hatékony hírszerző képességgel rendelkezik Szíriában. Ennek alapján a hadsereg illetékesei magabiztosan állították, hogy Aszad valószínűleg nem vetett volna be Izrael ellen vegyi fegyvereket egy nemzetközi katonai beavatkozás esetén.

Brun szinte lehetetlennek tartotta, hogy ismét megtörténhessen a ma is kísértő 1973-as hírszerzési fiaskó, amikor a zsidó államot váratlanul érte az arab államok támadása. Azóta gyakorlatilag kizárták egy váratlan katonai támadás lehetőségét háborús szimulációs gyakorlatokkal, rendkívüli forgatókönyvek végiggondolásával és egyéb intézkedésekkel - közölte a katonai hírszerzés vezető elemzője.

A tábornok az interjúban az egyik legnagyobb jelenlegi kihívásnak azt nevezte, hogy „eltűntek" a szíriai ellenséges erők: a rakétákat és más harci eszközöket lakott települések központjaiba helyezték át, ezért katonai létesítmények helyett többnyire lakónegyedek és középületek megfigyelésével kell információkhoz jutniuk a hírszerzőknek.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése