2013. szeptember 15., vasárnap

Kuruc.info: Angyali üdvözletét küldi Olaszország Izraelnek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Angyali üdvözletét küldi Olaszország Izraelnek
Sep 15th 2013, 16:39

Hosszas huzavona után Olaszország engedélyezte, hogy kölcsönadják Izraelnek a reneszánsz festő egyik képét egy jeruzsálemi kiállításra.

Az olasz kulturális tárca a hónap elején még azt közölte, hogy a Szíriával szembeni esetleges katonai csapás következményeitől tartva nem engedélyezi a San Martino alla Scala kórháznak 1481-ben festett Angyali üdvözlet című freskó Izraelbe szállítását a firenzei Uffizi-képtárból. A Botticelli egyik remekművének tartott képet a zsidó állam fennállásának 65. évfordulójára rendezett, szeptember 17-én kezdődő jeruzsálemi ünnepi kiállításra kérték kölcsön.


Az ANSA olasz hírügynökség úgy értesült szombaton a firenzei képtár igazgatójától, Antonio Natalitól, hogy a nagyértékű műalkotás már néhány nappal korábban útnak indult, s azt egy nagy ünnepség keretében fogadják Jeruzsálemben.

Az izraeli kulturális minisztérium egy munkatársa azt mondta vasárnap Jeruzsálemben, hogy Limor Livnat miniszternek nagy munkával sikerült meggyőznie az olaszokat, hogy a kép biztonságban lesz Izraelben. A Botticelli-mű négy hónapig lesz kiállítva az Izrael Múzeumban.

A közel két és fél méter széles, több mint öt és fél méter magas freskót Botticelli (1445-1510) az egykori firenzei pestiskórház falára festette. Innen vették le és helyezték át 1920-ban az Uffizi-képtárba.

A kiviteli engedélyezteti eljárás során megállapítást nyert, hogy a freskó jó állapotban van.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése