2013. szeptember 15., vasárnap

Kuruc.info: Izrael elégedett, mert elérte célját: sikerült megfosztani Szíriát a vegyi fegyvereitől

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Izrael elégedett, mert elérte célját: sikerült megfosztani Szíriát a vegyi fegyvereitől
Sep 16th 2013, 06:18

John Kerry amerikai külügyminiszter főnökeihez jelentéstételre Jeruzsálembe érkezett. Miután az izraeli miniszterelnök kegyeskedett meghallgatni beosztottja beszámolóját, Benjamin Netanjahu közölte: támogatja a Washington és Moszkva között a szíriai vegyi fegyverek „nemzetközi ellenőrzés alá helyezéséről" született megegyezést.

Zoom
Kerry és Bibi

„Szoros figyelemmel követjük és támogatjuk az Önök erőfeszítéseit, amelyek Szíria megfosztását célozzák a vegyi fegyvereitől" – jelentette ki az izraeli kormányfő az amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően. Teljes mértékben érhető, hogy Izrael elégedett. Végtére is a cionisták Oroszország segédletével elérték egyik legfontosabb céljukat. Megfosztották Szíriát az egyetlen olyan eszközétől, amellyel bizonyos mértékig elrettentő hatást fejtettek ki Izraelre: a vegyi fegyverkészletétől. A „nemzetközi ellenőrzés" egyébként annyit jelent, hogy a zsidóknak és nyugati csatlósaiknak komoly befolyásuk lesz a szíriai vegyi fegyverek további tárolásának, majd megsemmisítésének folyamatára.

Ne feledkezzünk el arról, hogy korábban Moamer Kadhafi líbiai vezető is kötött olyan egyezséget a Nyugattal, melynek értelmében fel kellett hagynia a vegyi fegyverek előállításával. Hasonlóképpen késznek mutatkozott a kompromisszumra a kérdésben Szaddam Huszein az első Öböl-háborút követő időszakban. Azonban hiába volt a hajlandóságuk a megegyezésre, mert a cionisták mindkettőjük hatalmát megdöntötték, és agressziót követtek el úgy Irak, mint Líbia ellen. Bassár el-Aszad, valamint a teheráni vezetés is jól teszi tehát, ha Irak és Líbia balsorsából levonja a tanulságot: a kompromisszumkészség az Izrael vezényelte Nyugatot a legkevésbé sem hatja meg, sőt további agressziókra bátorítja.

A damaszkuszi rezsim tehát valójában most pusztán csak időt nyert, habár Bassár el-Aszad talán úgy gondolja, ez sem csekélység, végtére is aki „aki időt nyer, életet nyer". Csakhogy ismét érdemes felidézni, hogy Irak is „nyert időt" az első Öböl-háborút követően, sokra azonban nem ment vele. Hasonlóképpen „nyert időt" a líbiai rezsim és maga Moamer Kadhafi is (nyolc évet), miután erőteljes nyugati nyomásra 2003 decemberében a tripoli vezetés közölte: lemond a biológiai, vegyi és nukleáris fegyverek előállításáról, és felfüggeszti atomprogramját. A két vezető megegyezési szándékát a nyugat agresszióval hálálta meg, és mindkettőjüket az USA parancsára kivégezték.

A szíriai (korábban a líbiai és iraki) vegyi fegyverek, valamint az iráni nukleáris program körül gerjesztett cirkusz, valamint a megszületett úgynevezett egyezmények egyébként a nemzetközi jog szellemének a súlyos sérelmét jelentik. Az említett országok ugyanis nem jókedvükben fejlesztettek ki vegyi fegyvereket, hanem azért, mert védekezniük kell a közel-keleti térség teljes leigázásra törekvő, arab földeket (beleértve a Szíriához tartozó Golán-fennsíkot) törvénytelenül uralma alatt tartó Izrael, a mögötte álló USA, valamint más nyugati hatalmak óriási fölényben lévő haderejével szemben. Izrael, az USA, Franciaország és Nagy-Britannia összehasonlíthatatlanul nagyobb vegyi fegyverarzenállal rendelkezik, mint akár Szíria, akár Irán (vagy korábban Irak és Líbia), ráadásul Izrael, USA és a két nyugati hatalom atomfegyvereket is birtokol. Ezért mindenfajta jogi és erkölcsi alapelv legteljesebb semmibe vétele, hogy Szíriától és Irántól várják el a leszerelést, ezzel szemben sem Izrael, sem az USA nem hajlandó megválni egyetlen vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyverétől sem. Mi értelme van egyáltalán az ENSZ fenntartásának és a nemzetközi jog létezésének, ha kizárólag csak a legerősebb hatalom akarata érvényesül a világban?

Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése