2013. november 28., csütörtök

[Lapszemle] A Vatikánban szigorúan õrzik a múltunkat! - Mit százmilliárdos? Ezermilliárdos adócsalás: A nagyobb bûnözõk vagyonát blokkolja a NAV? - Névtelen NAV-os: Fejenként 341 milliót hozott a megszüntetett igazgatóság - Meghozta a Kúria a jogegységi határozatot a devizahiteles perek illetékeirõl - Futballcsapattá alakult az idõsek otthona - Hivatalos felszólítást kapott a Sabbat maffia: kezdjenek neki a Föld megmentésének, különben...

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről: Amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet hadsereg veszi körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a pusztulása! Akkor, akik Júdeában vannak, fussanak a hegyekbe; akik a városban meneküljenek el; és akik vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjék mindaz, amit az Írás mond. Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány népek közé. Jeruzsálemet pogányok tiporják, amíg idejük be nem telik.
Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek.
Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.
Lk 21,20-28



Magyar demonstráció készül szerdán a pozsonyi parlament előtt
2013. 11. 28 bumm.sk

Magyar demonstráció készül szerdán a pozsonyi parlament előttUtcára vonul a magyar érdekképviselet! 2013. december negyedikén (szerdán), délután három órakor a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa előtt Pozsonyban a kis iskolák sorsa és az oktatásügy általános helyzete kapcsán demonstrációt tartanak a szlovákiai magyar civil szervezetek és politikusok. (...)




SZILVESZTER A SZÉKELYEKNÉL (Farkaslaka)



2013. dec. 29. - 2014. jan. 2. 54900 Ft/fő
Részletek: http://www.egipatrona.hu/index.php/szilveszter-a-szekelyeknel-farkaslaka

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Vatikánban szigorúan őrzik a múltunkat!
2013. november 28. SVPSZ

Ezekből lehet, hogy az derülne ki, hogy mi vagyunk a kiválasztott nép? Akkor ezek az iratok végveszélybe kerülnek, vagy már el is tűntek. Mit mondott róla évekkel ezelőtt VI. Pál pápa? (1897-1978)?

"A Vatikán szigorúan őrzött iratainak nyilvánosságra hozatala megrendítené a magyarság valós őstörténetét, történelmi küldetését nem ismerő európai és egyetemes közvéleményt és átrendezésre kényszerítené a történelem oktatását. Az iratok titkosságának feloldása ma még nem lenne megalapozott cselekedet, mert az emberiség nem érett az ismeretanyag lojális megértésére. Napjainkban még feszültségeket keltene az iratok közzététele. De el fog jönni, majd azaz idő, amikor őszinte tisztelet és csodálat fogja övezni a magyarságot."


Üres-e a Szentszék?

Magyarország kincsei - Jásdi Kiss Imre előadása

Magyarország kincsei avagy valóság-e a válság?



Kapcsolódó:
   Világóra: titkos iratok a Vatikánból
   Titkos vatikáni iratok láttak napvilágot - Megváltoztathatják az egész világtörténelmet?
   "Vatileaks-iratok" tartalma, ami a Vatikán összeomlását is okozhatja
   Azonosították a titkos vatikáni dokumentumok kiszivárogtatóit
   A legnagyobb titkokat őrzik a Vatikán alatt
   Letartóztatását megelőzendő a Pápa marad a Vatikánban, de a botrányt nem állítja meg a mentessége sem !
   Dokumentumfilm készült a Vatikáni Titkos Levéltár kincseiről
   Megkezdődött a Vatikán összeomlása

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Százmilliárdos adócsalás: A nagyobb bűnözők vagyonát blokkolja a NAV
Haiman Éva 2013. 11. 28. 05:00 VG

Csak tavaly összesen 121 milliárd forint értékű pénzügyi és gazdasági bűncselekményre, döntően adócsalásra derítettek fényt a NAV pénzügyi nyomozói, amelyből 28 milliárd forint térült meg. A büntető-, szabálysértési, és jövedéki eljárásokban a NAV több mint 10 milliárd forint értékben foglalt le különböző termékeket

A pénzügyi és gazdasági bűncselekmények legnagyobb részét a költségvetési csalással, zömmel adócsalással okozott esetek teszik ki. A pénzügyi nyomozók által tavaly felderített 14389 bűnesettel összesen 121 milliárd kárt okoztak az elkövetők a magyar államnak, amiből csak az adócsalás 94,86 milliárdot képviselt - tudta meg a Világgazdaság Sárközi Alexandrától. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője elmondta: miközben a 121 milliárd forintból tavaly csaknem 28 milliárd forint megtérült, a pénzügyi nyomozók működésére az állam 7,7 milliárd forintot költött.

De nem csak a gazdasági bűncselekmények felderítése kerül sokba. A lefoglalt hamis termékek, ingóságok tárolása, szállítása, kezelése is évi több száz milliót emészt fel - mondta Pártos Csaba, a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának alezredese. A legtöbb lefoglalt holmit az Áru-és Bűnjelkezelő Hivatal (NAV ÁBH) három raktárában, illetve vámépületekben őrzik, de vannak bérelt raktáraik is. Az egyszerűbb megítélésű igazgatási eljárásokban akár fél év alatt is megszülethet a döntés arról, vissza kell-e szolgáltatni a lefoglalt árut a tulajdonosának, a bíróságra kerülő bűnügyek bizonyítékai legalább két-három évig, de akár ennél jóval hosszabb ideig is a raktárakban porosodhatnak. Így nem csoda, hogy - mint Sárközi Alexandra közölte - ásványolaj termékből, illetve szeszből több mint 200 ezer liter, dohánytermékből 1200 ezer karton, 160 tétel (kamion, raklap) műszaki cikk, 3010 tétel ruhanemű és több mint 500 gépkocsi vár sorsára jelenleg is a NAV ÁBH-nál.

A büntetőeljárások során tavaly 8,5 milliárd, idén szeptember 30-ig 5,7 milliárd forint értékben foglalt le különböző termékeket a NAV Bűnügyi Főigazgatósága. A szabálysértési eljárásokban lefoglalt áruk értéke tavaly 62,3 millió, idén szeptember 30-ig 43,6 millió forint volt. A jövedéki eljárásokban lefoglalt sör, bor, alkoholtermék, dohányáru és pálinkafőző berendezés értéke 2012-ben egymilliárdot, idén szeptember 30-ig 408 millió forintot tett ki. Végrehajtási eljárás keretén belül idén megközelítőleg 6,7 milliárd forint becsértékű ingóságot foglaltak le. Mindemellett több mint 27,8 milliárd forintot tett ki azoknak az ingatlanoknak és ingóságoknak az értéke, amelyeket a NAV az úgynevezett vagyoni kényszerintézkedések során zárolt. A nagyobb bűnözők vagyonát blokkolásával az adóhatóság tavaly elvileg már az okozott kárérték csaknem 23 százalékát biztosítani tudta. A gyakorlatban azonban ebből csak az értékesítést követően jut pénzhez az állam, ami jelenleg csak az ügye k lezárását követően lehetséges, ami viszont akár több évbe is telhet.

A lefoglalt ingatlanokat hagyományos, míg minden mást főleg elektronikus árverésen értékesít a NAV, ezekből az idén majdnem tizenkét ezret tartottak. 2012-ben elektronikus ingóárverésekből valamivel több, mint egymilliárd, ingatlanárverésekből 230 millió forint folyt be. Idén október végéig 850 millió forint értékben árvereztek el ingóságokat és 240 millió forintért ingatlanokat. Az árverésből befolyt vételár - ahogyan a többi, végrehajtási cselekmény útján befizetett összeg - az adós adótartozását csökkenti, vagyis végső soron a központi költségvetés, illetve behajtás esetén a jogosult bevétele.

Rendeletet módosítana az NGM

Az NGM rendeletmódosítással növelné a NAV-ellenőrzések hatékonyságát, így például az úgynevezett láncolatos ügyekben a kapcsolódó vizsgálatok lefolytatására is felhatalmazná az alapügyben eljáró adóigazgatóságot. A NAV szervezetéről szóló 2010-es kormányrendelet módosításának tervezetét november 29-ig lehet véleményezni.
Az indoklásban a tárca kifejti: az adóhatósági ellenőrzési tevékenység jelentős részét teszi ki az úgynevezett "láncolatos ügyek" vizsgálata. Ezen eljárások során nem ritka, hogy hat-hét, gyakran ennél is több adózót ellenőriznek. A tervezet célja az ellenőrzések hatékonyságának növelése azzal, hogy az alapügyet vizsgáló igazgatóság foglalkozhat a kapcsolódó ügyekkel is.

A Fidesz elhatárolódik

Horváth András állítása szerint több fideszes országgyűlési képviselő és például Varga Mihály is már azelőtt tudott az adócsalások rendszeréről, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat, sőt úgy tudja, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is ezzel témával. A volt adóellenőr erről szerdán beszélt, miután az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának ellenzéki tagjaival találkozott. A Fidesz cáfolta, hogy a frakció foglalkozott volna az adócsalások ügyével. Az Állami Számvevőszék pedig közleményben utasította el, hogy rendkívüli vizsgálatot végezzen az adóhatóságnál.

Kapcsolódó:
   NAV is feljelent: Horváth András sohasem volt adóellenőr
   Újabb adóellenőr vádolja a NAV-ot
   Szinte hihetetlen: Csúcsformában a magyar gazdaság
   2010 március - Pokorni: ha kormányra kerülünk, nincs több lopás
   Mennyit ér a magyar föld?



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Névtelen NAV-os: Fejenként 341 milliót hozott a megszüntetett igazgatóság
2013. november 27., szerda 20:49 Index

Szerda este mi is ott voltunk az atlatszo.hu budapesti beszélgetésén, ahol Horváth Andráson, a NAV-botrányt kirobbantó egykori adóellenőrön kívül Skype-on bejelentkezett a hétfőn felbukkant NAV-dolgozó, akit az őt ismerő Horváth csak "N. úr"-nak szólított.

N. úr az Átlátszón már megjelenteken túl újabb részleteket mondott el a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságának tündökléséről és bukásáról. A hangja alapján negyvenes éveiben járó férfi szerint a KÜIG-et 2007-ben azért hozták létre, mert a megyei revizorok nehezen tudták felderíteni az egész országra kiterjedő, a vezető multikat vastagon érintő áfa-csalási ügyeket. Az Igazgatóság N. úr adatai alapján elképesztő hatékonysággal végezte munkáját: 2009-ben 101 ellenőr fejenként 234 milliónyi eltitkolt közterhet derített fel, de amikor már csak 70-en dolgoztak ott, akkor is 341 millió forint/fő volt a teljesítmény.


Zöld mappában az egész NAV-botrány
Cégek, nevek, számok, adótitkok vannak Horváth András mappájában, amit ma elvitt a Parlamentbe. Az MSZP és a Jobbik is meghallgatta, csak a Fidesz nem.

Ezt az elképesztő teljesítményt a KÜIG úgy érte el, hogy egy revizor csak 2-4 ellenőrzést végzett, de azt alaposan. A rejtőzködő NAV-os szerint a kormányváltás után tudatosan, minden szakmai indok nélkül lezüllesztették az igazgatóságot, az ellenőrök számát csökkentették, a terhelésüket 30-50 ügy/főre növelték, amiből csak átlagosan 4-7-et tudtak tisztességesen kivizsgálni, a többiben kénytelenek voltak a szúrópróba-jellegű ellenőrzésre hagyatkozni.

N. úr a kiemelt adózókkal szembeni adóhatósági engedékenység hátterét csak úgy tartja felderíthetőnek, ha azt egy, a kormánytól függetlenül felálló szervezet vizsgálná, melyben volt adószakértők, adójogászok tudnák átvilágítani a NAV ellenőrzési osztályát. N. úr szerint az ügyet nem szabad a NAV-on belül vizsgálni, mivel azt politikai kinevezettek vezetik, az Állami Számvevőszék és az ügyészség pedig nem rendelkezik kellő szakértelemmel. N. úr azt állította, a NAV-on belül az adóellenőrzési iratokat nem lehet manipulálni, de csak egy kellően képzett szakember tudja kiolvasni, hol is történt csalás.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán az MTI-nek azt nyilatkozta, "az egykori sértett dolgozók nyilvános vádaskodásai" lerombolják az adómorál javítása érdekében megtett kormányzati intézkedéseket. Kijelentette: Magyarországon rossz az adózási morál, az "ilyen hírkeltés tovább rontja az adómorált", ez pedig ellentétes az ország érdekeivel.

Giró-Szász felidézte, hogy a NAV 2010-ben a Vám- és Pénzügyőrség, valamint az APEH egyesülésével jött létre, nyomozati hatáskörrel. Azzal, hogy a nyomozás odakerült, nagy, egységes adóhivatal jött létre, és "a hatáskörök jelentősen szélesedtek". Az összevonással a kormányszóvivő szerint leegyszerűsödött az adatkapcsolat az adóhivatal és az adónyomozók között.




Kapcsolódó:
   Áfacsalás a Parlamentben: a legfelső vezetés is tudott róla
   Kicselezték a Fideszt az áfacsalásos ülésen
   Jönnek a lépcsőházi győzelmi jelentések - a semmiről
   Így ver át minket az élelmiszeripar
   'A fideszesek azt mondták, hogy kicsinálják a családomat'
   Másnak is feltűnt az áfahiány
   Arc nélkül tálalt ki a második NAV-os
   Így forgatta fel a politikát Horváth András
   Matolcsy: Olli Rehn mondjon le!

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Részsiker a devizásoknak: Ebben már állást foglalt a Kúria
Meghozta a Kúria a jogegységi határozatot a devizahiteles perek illetékeiről
2013.11.27. - 19:20 MTI - Heti Válasz

A szerződési értéket kell figyelembe venni az érvénytelenség megállapítása érdekében indított perek illetékének számításánál a Kúria hétfőn meghozott jogegységi határozata szerint - közölte a legfelsőbb bírói fórum polgári kollégiumának vezetője az MTI-vel.

Wellmann György kérdésre válaszolva hozzátette: a döntés annyiban érintheti a devizahiteles pereket, hogy ebben az ügytípusban nem ritka az adósok által a szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében indított per. A bírói gyakorlat eddig ellentmondó volt a tekintetben, hogy ezeknél a pereknél az illetéket a meg nem határozható pertárgyérték után számítják - és akkor járásbíróság előtt 350 ezer forint, törvényszék előtt 600 ezer forint 6 százaléka az illeték -, avagy az adott perben vizsgált szerződés értékéből kell számítani az illetéket.

A szerződési érték az iránymutató

A Kúria hétfőn meghozott jogegységi döntése szerint a megállapítási perekben is a szerződési értékből kell számítani a 6 százalékos illetéket, ami a sokmilliós, esetenként tízmilliós nagyságrendű devizahitelek esetében nyilvánvalóan lényegesen több, mintha a nem meghatározható pertárgyértékből számítaná az eljáró bíróság. A jogszabálynak megfelelően az illetéket a felperes - devizahiteleknél jellemzően az adós - előlegezi, ám ha pernyertes lesz, akkor az alperesre, devizahiteleknél jellemzően a pénzintézetre hárul az illeték megfizetése - közölte a kollégiumvezető, aki az ügyben eljáró jogegységi tanács elnöke volt.

Wellmann György hozzáfűzte, hogy részleges érvénytelenség megállapítására irányuló kereset esetén meg nem határozható a per tárgyának értéke akkor, ha a támadott szerződési kikötéshez kapcsolódó szerződési érték elkülönülten nem állapítható meg.

Egy másik eldöntendő kérdés volt ebben a hónapokkal ezelőtt indult jogegységi eljárásban, hogy az alperes kérheti-e viszontkeresettel az érvénytelenség jogkövetkezményeinek az alkalmazását. Ez devizahiteles ügyben azt jelentheti, hogy a pénzintézet a hitelszerződés érvénytelenségének megállapítása esetére kér elszámolást, ami akár a kölcsön egyösszegű visszafizetésére kötelezéshez is vezethet.

Ezzel kapcsolatban a Kúria kollégiumvezetője elmondta: a jogegységi határozat szerint kérheti az alperes viszontkeresettel az érvénytelenség jogkövetkezményeinek alkalmazását, de csak abban az esetben, ha nem vitatja a szerződés érvénytelenségét, azaz elismeri a keresetben foglaltakat. A bírósághoz intézett kérelemnek határozottnak kell lennie, arra nincs lehetősége az alperesnek, hogy viszontkeresetében feltételesen, csak bizonyos esetre vonatkozóan kérje a jogkövetkezmények megállapítását.

A várva várt határozat még "készül"

A devizahiteles perekkel kapcsolatban Wellmann György november elején adatszolgáltatásra kérte az alsóbb fokú bíróságok kollégiumvezetőit, többek között arról, hogy milyen ellentmondásokat tapasztalnak az ítélkezési gyakorlatban, illetve mekkora az ügyteher. A bekért adatok elemzése még tart, de a kollégiumvezető annyit elmondott: eddig több mint háromezer ilyen jellegű per indult országszerte, ezek mintegy felében a bíró idézés kibocsátása - az az érdemi tárgyalás - nélkül utasította el a keresetet, több mint száz eljárásban azonban már jogerős döntés született.

A kollégiumvezető kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a folyamatban lévő jogegységi eljárás konkrét részleteiről sem most, sem később nem nyilatkozhat. Ugyanakkor annyit általánosságban hozzáfűzött: egy bírót nem befolyásolhat az, hogy a döntése milyen hatással van a felekre. Minden bírósági eljárást a törvények előírásai szerint kell lefolytatni, az alaptörvény rögzíti: "a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatóak" - fűzte hozzá.

Mi az a jogegységi határozat?

A jogegységi eljárásokban jellemzően a Kúria öttagú, illetve héttagú jogegységi tanácsai hozzák meg a döntést, ám 2012 óta bizonyos esetekben az illetékes kollégium ülése is eljárhat jogegységi tanácsként. Erre a törvény szerint egyfelől akkor van lehetőség, ha korábbi jogegységi határozatok, vagy a Kúria jogelődje, a Legfelsőbb Bíróság jogi iránymutatásainak megváltoztatása, hatályon kívül helyezése válik szükségessé, másfelől, ha általában a joggyakorlat továbbfejlesztése szükséges. Korábbi jogi iránymutatások hatályon kívül helyezése érdekében már ült össze a Kúria polgári kollégiuma jogegységi tanácsként, a joggyakorlat továbbfejlesztése céljából azonban első ízben december 16-án kerül erre sor.

A jogegységi indítványt 15 napon belül véleményezi a legfőbb ügyész, majd az előadóbírák elkészítik a határozattervezetet, amelyről a kollégium dönt majd. A Kúria polgári kollégiumának 36 tagja van: 31 kúriai bíró, valamint az öt ítélőtábla polgári kollégiumainak vezetői. A kollégium mint jogegységi tanács elnöke a törvény értelmében a Kúria elnöke.

A kollégium akkor határozatképes, ha tagjainak kétharmada jelen van, a határozat elfogadásához a jelenlévők kétharmadának támogatása szükséges. A határozattervezetben lehetnek alternatív megoldások is, amelyekről külön is szükséges lehet szavazni, és van lehetőség az ülés elnapolására.

A jogegységi határozat kötelező a bíróságokra.

Olvasó: Nem csak hogy nem akarják vizsgálni, de a peres eljárás lehetőségét is elvágta a Kúria: Élőlánc A Devizahitelesekért: ...Eléggé félrevezető a cikk!
Na, itt az első fecske, ami máris elvágta a peres eljárás lehetőségét. Senkinek nem lesz pénze az illetékre. Feljegyzést pedig elutasítják majd, ahogy tették eddig is. Na, lassan nyílik már a bicska végre emberek???!!!
Egy általános devizahiteles per illetéke pl. 8 milliós szerződés esetén kb. 480 ezer lesz, ha 6%-al számolunk. Eddig 36 ezer forint volt...
Ennyivel el is intézték a pereket.



Fogadás az Európai Unió megszűnéséről az Országgyűlésben

Gaudi-Nagy Tamás A Nemzeti Fejlesztés 2030 (H/13094) című határozati javaslat (képviselői érdektelenség miatt) botrányba fulladt általános vitája során az addig nem különösebben aktív államtitkárnak fogadást ajánlott. A határozati javaslatnak ugyanis egy fontos jellemzője, hogy a nemzet jövőjét a Brüsszel által kialakított pénzügyi támogatási rendszerhez igazodva kell megtervezni, és ezzel szemben a radikális képviselő szerint - Orbán Viktor egyik beszédére is hivatkozva - az Európai Unió szétesés előtt áll. Mint Gaudi fogalmazott, biztos benne, hogy 17 éven belül meg fog szűnni az Európai Unió, és hajlandó erről fogadást is kötni. Az államtitkár meglepő módon elfogadta a kihívást, és néhány ciklus múlva kiderül, kié lehet egy üveg jó minőségű magyar bor. A kétperces felszólalás az alábbi videóban tekinthető meg.

Videó: Dr. Gaudi-Nagy Tamás - A Nemzeti Fejlesztés 2030

Kapcsolódó:
   Gaudi: Bírónő kérem, zsidónak tetszik lenni?
   A sárba ekézi Magyarországot a Daily Mail

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Futballcsapattá alakult az idősek otthona
2013 november 28. Vakkomondor

Rájöttek, hogy sportklubként sokkal több támogatáshoz juthatnak.

Dunai II Antal Labdarúgó Akadémia néven folytatja tevékenységét a Dunaharaszti Idősek Otthona, értesült megbízható forrásból a Vakkomondor. A lépés mögött egyértelműen gazdasági megfontolások állnak: spotklubként jó eséllyel pályázhatnak akár milliárdos állami támogatásra, miközben nyugdíjas otthonként gyakorlatilag a csőd szélére kerültek.

Jövőre elindulnak a megyei bajnokságban, de legalábbis beneveznek rá - felső korhatár nincs az MLSZ versenyszabályzatában -, így már jogosulttá válnak a költségvetési pénzekre. "Megmondom őszintén, jólesik a kormány törődése a nyugdíjasokkal, de egyre több tagunk sírja vissza a régi szép, csirkefarhátas időket", nyilatkozta idősebb Szabó Emil klubigazgató.

A váltás ötlete annyira felvillanyozta az otthon lakóit (néhány napra ki is kapcsolhatták a fűtést), hogy elhatározták, jövőre stadionépítésbe kezdenek TAO pénzekből.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hivatalos felszólítást kapott a Sabbat maffia: kezdjenek neki a Föld megmentésének, különben...
Benjamin Fulford 11/26/2013 ujvilagtudat.blog

Az alábbi figyelmeztetés és kérdés érkezett a tokiói amerikai nagykövetséghez Japánban két héttel ezelőtt:

"Befolyásos ázsiai családok egy csoportja nagy mennyiségű amerikai államkötvény birtokában van, valódiságukat a BIS (Nemzetközi Fizetések Bankja) igazolta, névértékük sok trillió dollár. Ezeket a kötvényeket az 1930-as és 40-es években bocsátották ki, az Egyesült Államokba ezekben az évtizedekben evakuált ázsiai aranyért cserébe. Azt szeretnék, ha kifizetnék ezeket a kötvényeket, hogy a pénzből egy hatalmas kampányt finanszírozzanak a szegénység és a környezeti pusztítás felszámolása érdekében. Vajon az amerikai kormány támogatja ezt a tervet? "

Mindeddig nem került sor válaszra.


Ugyanebben az időben részletes információk lettek elküldve Shinzo Abe japán miniszterelnöknek, elmondva neki, hogy pontosan hogyan kell életbe léptetni a 700 trillió dollár kibocsátását az emberiség javára. Nem érkezett válasz tőle sem.

Emiatt a két illegális rezsim elleni nyomás - mindkettőt csalással választották meg - addig fog növekedni, amíg egyet nem értenek ezzel a céllal. Ezért Kína bejelentette a múlt héten, hogy nem vásárol amerikai dollárt. Ez az oka annak is, hogy egyre nagyobb katonai nyomás van Japánon és az Egyesült Államokon a vitatott japán szigetek miatt.

A következő nagy lépés ezen rezsimek ellen, várhatóan a Koreai-félsziget újraegyesítése. Ebből a célból jelentős katonai mozgások voltak Kínán belül, kínai kormányzati források szerint. A kínai hadseregen belül is volt egy tisztogatás, mondta a forrás. Egy hatalmas kampány kezdődött a kommunista egypártrendszer ellen, de a kommunisták határozottak abban, hogy azt leverjék, mondta. A kínai sovinizmus közelmúltbeli növekedése azt is jelenti, hogy növekszik a politikai egység Kínán belül, a külső fenyegetésekre összpontosítva, tette hozzá.

A következő lépés, hogy kikényszerítsék Korea egyesítését, egy hatalmas hadsereg észak-koreai határon történő összpontosítása. Mindenekelőtt Kína biztos a győzelemben, a számokban mutatkozó nyomasztó fölénye okán. Másodszor az Egyesült Államok nem hajlandó kockáztatni egy nukleáris háborút a dél-koreai rabszolga rendszer védelme érdekében.

Kína nem fog beleesni egy összeesküvés csapdába, és harcolni apró szigetekért egy olyan ellenség ellen, amely még mindig kiváló légi és tengeri hatalom.

Korea újraegyesítése el fogja vágni az összeesküvést egyik fő jövedelemforrásától. Ez is segít rákényszeríteni a jelenlegi Abe rabszolga rendszert Japánban a megállapodásra, hogy támogassák a Császári családot és a Shinto Szentélyek Szövetséget (Association of Shinto Shrines), és elkezdjék a szegénység és a környezet pusztulásának megállítására tervezett hatalmas kampányt.

A másik lépés az összeesküvés ellen a Közel-Keleten zajlik, ahol az öböl exportáló államok elvben egyetértettek, hogy nem helyezik letétbe az olajból származó pénzt az összeesküvés irányította bankokban.

A nyugati hatalmak lépése, hogy egy alkut érjenek el Iránnal, szintén az összeesküvés vereségének az egyik jele. A cionisták által irányított média több mint 30 éve tartó tömeges, ismétlődő jelentései, a kísérletek, hogy háborút provokáljanak Iránnal, miközben Iránnak sohasem voltak nukleáris fegyverei. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Bush rezsim neutronbomba végű rakétákat adott évekkel ezelőtt Iránnak, állította az egykori iráni sah egyik rokona, akivel szemtől szembe találkoztunk. Irán nem volt hajlandó elfogadni azokat. A valódi történet az, hogy Irán megy előre, és alternatív energia technológiákat fejleszt, mely elavulttá tenné az olajat, mint energiaforrást. Ez az összeesküvés pénzügyi rendszerének olaj ellenőrzésén keresztüli irányítása elleni fenyegetés volt.

A kínaiak is teljes gőzzel folytatják az új energetikai technológiák fejlesztését.

Ez azt jelenti, hogy a New York és Los Angeles székhelyű összeesküvők, akik felelősek a 911 és a 311 tömeggyilkos terrortámadásokért, teljesen körül lettek véve, és el lettek szigetelve. Az olajdollár irányításuk véget ért. Ezért van, hogy az összeesküvés mérsékelt frakciói most 700 trillió dollárt próbálnak kínálni a világ népességének.

Ugyanakkor bűnügyi vizsgálatok azt mutatják, hogy a dollár rendszer irányítása most Barack Obama és az amerikai pénzügyminisztérium kezében van. Bár ez egy helyes irányban történt lépés, az amerikai dollár nem, és soha nem is volt egy igazi amerikai valuta. A legtöbb amerikai dollár, amit valaha is gyártottak, nem az Egyesült Államokban van, hanem olyan országok birtokolják, melyek aranyat, fogyasztási cikkeket, olajat stb. küldtek az USA-ba, és amiért soha nem fizettek a 'Tartozom nekeden' kívül semmivel. Ezért Obama elnöknél és a pénzügyminisztériumnál nincsenek ott az amerikai dollár rendszer jogai.

A dollárhoz való jog elsősorban a Sárkány családhoz tartozik, mivel ők a világ legtöbb aranyának és kincseinek hagyományos tulajdonosai, melyeket a dollár rendszer támogatására használtak elsősorban.

Az amerikai nép azonban teljesen szabad, hogy helyreállítsák az Egyesült Államok Köztársaságát, és elkezdjenek kibocsátani amerikai kormányzati valutát, amely más, mint a rosszul elnevezett amerikai dollár. A létező amerikai dollárt át fogják keresztelni egyszerűen csak dollárra. Egyéb devizák, mint a Bitcoin, a japán jen, stb. egymástól függetlenek.

Mivel az AI kapcsolatba lépett velem pár héttel ezelőtt azt állítva, hogy 69 számjegy értékű számítógép alapú dollárja van, és biometrikus azonosítást akart tőlem, ezen a héten ajánlok valamit.

Az e heti jelentéshez csatolva találhat egy Sárkány család jogi dokumentumot, melyet ennek a jelentésnek a szerzője készített Benjamin Fulford, a Sárkány család tisztviselő tagja. A dokumentum törvényes megfogalmazása alapvetően ebben összegezhető: A Sárkány család egységes a küzdelemben, hogy megvédje Isten eredeti teremtését, és megőrizze azt. Ezenkívül a Fehér Sárkány Társaság fenntartja magának a jogot, hogy megvédje magát, de nem ő fogja mérni az első ütést.

Dokumentum-1 , Dokumentum-2

Csak két példánya létezik ennek a dokumentumnak, és a mai napig digitális változata nem létezett. A digitális verzió nem tartalmaz emberi DNS-t és valódi emberi ujjlenyomatot, mint az eredeti. Az eredetit be lehet mutatni egy banki azonosítás céljából.

Ha a pénz felszabadul a Fehér Sárkány Társaságon keresztül, az csak a nagyobb jó érdekében használható. Így a Sárkány család és szövetségesei továbbra is fokozzák a nyomást, amíg az utolsó összeesküvő is megadja magát.

Kapcsolódó:
   Nyílt ütközet tombol a Sabbat Cabal és a Katonai Ipari Komplexum között
   Több trillió dollár értékű kötvény került a Fehér Sárkány Társaság birtokába
   Az árapály határozottan szembefordult az összeesküvéssel, de néhány nagy csata még előttünk áll
   Az Ellenállási Mozgalom
   Káosz és pánik terjed az összeesküvők között, még több fej fog hullani hamarosan
   Fogadjunk, hogy lesz új pápa!



"Szobor" a Vatikánban


Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



[Lapszemle] A Vatikánban szigorúan õrzik a múltunkat! - Mit százmilliárdos? Ezermilliárdos adócsalás: A nagyobb bûnözõk vagyonát blokkolja a NAV? - Névtelen NAV-os: Fejenként 341 milliót hozott a megszüntetett igazgatóság - Meghozta a Kúria a jogegységi határozatot a devizahiteles perek illetékeirõl - Futballcsapattá alakult az idõsek otthona - Hivatalos felszólítást kapott a Sabbat maffia: kezdjenek neki a Föld megmentésének, különben...

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről: Amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet hadsereg veszi körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a pusztulása! Akkor, akik Júdeában vannak, fussanak a hegyekbe; akik a városban meneküljenek el; és akik vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjék mindaz, amit az Írás mond. Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány népek közé. Jeruzsálemet pogányok tiporják, amíg idejük be nem telik.
Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek.
Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.
Lk 21,20-28



Magyar demonstráció készül szerdán a pozsonyi parlament előtt
2013. 11. 28 bumm.sk

Magyar demonstráció készül szerdán a pozsonyi parlament előttUtcára vonul a magyar érdekképviselet! 2013. december negyedikén (szerdán), délután három órakor a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa előtt Pozsonyban a kis iskolák sorsa és az oktatásügy általános helyzete kapcsán demonstrációt tartanak a szlovákiai magyar civil szervezetek és politikusok. (...)




SZILVESZTER A SZÉKELYEKNÉL (Farkaslaka)



2013. dec. 29. - 2014. jan. 2. 54900 Ft/fő
Részletek: http://www.egipatrona.hu/index.php/szilveszter-a-szekelyeknel-farkaslaka

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Vatikánban szigorúan őrzik a múltunkat!
2013. november 28. SVPSZ

Ezekből lehet, hogy az derülne ki, hogy mi vagyunk a kiválasztott nép? Akkor ezek az iratok végveszélybe kerülnek, vagy már el is tűntek. Mit mondott róla évekkel ezelőtt VI. Pál pápa? (1897-1978)?

"A Vatikán szigorúan őrzött iratainak nyilvánosságra hozatala megrendítené a magyarság valós őstörténetét, történelmi küldetését nem ismerő európai és egyetemes közvéleményt és átrendezésre kényszerítené a történelem oktatását. Az iratok titkosságának feloldása ma még nem lenne megalapozott cselekedet, mert az emberiség nem érett az ismeretanyag lojális megértésére. Napjainkban még feszültségeket keltene az iratok közzététele. De el fog jönni, majd azaz idő, amikor őszinte tisztelet és csodálat fogja övezni a magyarságot."


Üres-e a Szentszék?

Magyarország kincsei - Jásdi Kiss Imre előadása

Magyarország kincsei avagy valóság-e a válság?



Kapcsolódó:
   Világóra: titkos iratok a Vatikánból
   Titkos vatikáni iratok láttak napvilágot - Megváltoztathatják az egész világtörténelmet?
   "Vatileaks-iratok" tartalma, ami a Vatikán összeomlását is okozhatja
   Azonosították a titkos vatikáni dokumentumok kiszivárogtatóit
   A legnagyobb titkokat őrzik a Vatikán alatt
   Letartóztatását megelőzendő a Pápa marad a Vatikánban, de a botrányt nem állítja meg a mentessége sem !
   Dokumentumfilm készült a Vatikáni Titkos Levéltár kincseiről
   Megkezdődött a Vatikán összeomlása

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Százmilliárdos adócsalás: A nagyobb bűnözők vagyonát blokkolja a NAV
Haiman Éva 2013. 11. 28. 05:00 VG

Csak tavaly összesen 121 milliárd forint értékű pénzügyi és gazdasági bűncselekményre, döntően adócsalásra derítettek fényt a NAV pénzügyi nyomozói, amelyből 28 milliárd forint térült meg. A büntető-, szabálysértési, és jövedéki eljárásokban a NAV több mint 10 milliárd forint értékben foglalt le különböző termékeket

A pénzügyi és gazdasági bűncselekmények legnagyobb részét a költségvetési csalással, zömmel adócsalással okozott esetek teszik ki. A pénzügyi nyomozók által tavaly felderített 14389 bűnesettel összesen 121 milliárd kárt okoztak az elkövetők a magyar államnak, amiből csak az adócsalás 94,86 milliárdot képviselt - tudta meg a Világgazdaság Sárközi Alexandrától. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője elmondta: miközben a 121 milliárd forintból tavaly csaknem 28 milliárd forint megtérült, a pénzügyi nyomozók működésére az állam 7,7 milliárd forintot költött.

De nem csak a gazdasági bűncselekmények felderítése kerül sokba. A lefoglalt hamis termékek, ingóságok tárolása, szállítása, kezelése is évi több száz milliót emészt fel - mondta Pártos Csaba, a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának alezredese. A legtöbb lefoglalt holmit az Áru-és Bűnjelkezelő Hivatal (NAV ÁBH) három raktárában, illetve vámépületekben őrzik, de vannak bérelt raktáraik is. Az egyszerűbb megítélésű igazgatási eljárásokban akár fél év alatt is megszülethet a döntés arról, vissza kell-e szolgáltatni a lefoglalt árut a tulajdonosának, a bíróságra kerülő bűnügyek bizonyítékai legalább két-három évig, de akár ennél jóval hosszabb ideig is a raktárakban porosodhatnak. Így nem csoda, hogy - mint Sárközi Alexandra közölte - ásványolaj termékből, illetve szeszből több mint 200 ezer liter, dohánytermékből 1200 ezer karton, 160 tétel (kamion, raklap) műszaki cikk, 3010 tétel ruhanemű és több mint 500 gépkocsi vár sorsára jelenleg is a NAV ÁBH-nál.

A büntetőeljárások során tavaly 8,5 milliárd, idén szeptember 30-ig 5,7 milliárd forint értékben foglalt le különböző termékeket a NAV Bűnügyi Főigazgatósága. A szabálysértési eljárásokban lefoglalt áruk értéke tavaly 62,3 millió, idén szeptember 30-ig 43,6 millió forint volt. A jövedéki eljárásokban lefoglalt sör, bor, alkoholtermék, dohányáru és pálinkafőző berendezés értéke 2012-ben egymilliárdot, idén szeptember 30-ig 408 millió forintot tett ki. Végrehajtási eljárás keretén belül idén megközelítőleg 6,7 milliárd forint becsértékű ingóságot foglaltak le. Mindemellett több mint 27,8 milliárd forintot tett ki azoknak az ingatlanoknak és ingóságoknak az értéke, amelyeket a NAV az úgynevezett vagyoni kényszerintézkedések során zárolt. A nagyobb bűnözők vagyonát blokkolásával az adóhatóság tavaly elvileg már az okozott kárérték csaknem 23 százalékát biztosítani tudta. A gyakorlatban azonban ebből csak az értékesítést követően jut pénzhez az állam, ami jelenleg csak az ügye k lezárását követően lehetséges, ami viszont akár több évbe is telhet.

A lefoglalt ingatlanokat hagyományos, míg minden mást főleg elektronikus árverésen értékesít a NAV, ezekből az idén majdnem tizenkét ezret tartottak. 2012-ben elektronikus ingóárverésekből valamivel több, mint egymilliárd, ingatlanárverésekből 230 millió forint folyt be. Idén október végéig 850 millió forint értékben árvereztek el ingóságokat és 240 millió forintért ingatlanokat. Az árverésből befolyt vételár - ahogyan a többi, végrehajtási cselekmény útján befizetett összeg - az adós adótartozását csökkenti, vagyis végső soron a központi költségvetés, illetve behajtás esetén a jogosult bevétele.

Rendeletet módosítana az NGM

Az NGM rendeletmódosítással növelné a NAV-ellenőrzések hatékonyságát, így például az úgynevezett láncolatos ügyekben a kapcsolódó vizsgálatok lefolytatására is felhatalmazná az alapügyben eljáró adóigazgatóságot. A NAV szervezetéről szóló 2010-es kormányrendelet módosításának tervezetét november 29-ig lehet véleményezni.
Az indoklásban a tárca kifejti: az adóhatósági ellenőrzési tevékenység jelentős részét teszi ki az úgynevezett "láncolatos ügyek" vizsgálata. Ezen eljárások során nem ritka, hogy hat-hét, gyakran ennél is több adózót ellenőriznek. A tervezet célja az ellenőrzések hatékonyságának növelése azzal, hogy az alapügyet vizsgáló igazgatóság foglalkozhat a kapcsolódó ügyekkel is.

A Fidesz elhatárolódik

Horváth András állítása szerint több fideszes országgyűlési képviselő és például Varga Mihály is már azelőtt tudott az adócsalások rendszeréről, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat, sőt úgy tudja, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is ezzel témával. A volt adóellenőr erről szerdán beszélt, miután az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának ellenzéki tagjaival találkozott. A Fidesz cáfolta, hogy a frakció foglalkozott volna az adócsalások ügyével. Az Állami Számvevőszék pedig közleményben utasította el, hogy rendkívüli vizsgálatot végezzen az adóhatóságnál.

Kapcsolódó:
   NAV is feljelent: Horváth András sohasem volt adóellenőr
   Újabb adóellenőr vádolja a NAV-ot
   Szinte hihetetlen: Csúcsformában a magyar gazdaság
   2010 március - Pokorni: ha kormányra kerülünk, nincs több lopás
   Mennyit ér a magyar föld?



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Névtelen NAV-os: Fejenként 341 milliót hozott a megszüntetett igazgatóság
2013. november 27., szerda 20:49 Index

Szerda este mi is ott voltunk az atlatszo.hu budapesti beszélgetésén, ahol Horváth Andráson, a NAV-botrányt kirobbantó egykori adóellenőrön kívül Skype-on bejelentkezett a hétfőn felbukkant NAV-dolgozó, akit az őt ismerő Horváth csak "N. úr"-nak szólított.

N. úr az Átlátszón már megjelenteken túl újabb részleteket mondott el a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságának tündökléséről és bukásáról. A hangja alapján negyvenes éveiben járó férfi szerint a KÜIG-et 2007-ben azért hozták létre, mert a megyei revizorok nehezen tudták felderíteni az egész országra kiterjedő, a vezető multikat vastagon érintő áfa-csalási ügyeket. Az Igazgatóság N. úr adatai alapján elképesztő hatékonysággal végezte munkáját: 2009-ben 101 ellenőr fejenként 234 milliónyi eltitkolt közterhet derített fel, de amikor már csak 70-en dolgoztak ott, akkor is 341 millió forint/fő volt a teljesítmény.


Zöld mappában az egész NAV-botrány
Cégek, nevek, számok, adótitkok vannak Horváth András mappájában, amit ma elvitt a Parlamentbe. Az MSZP és a Jobbik is meghallgatta, csak a Fidesz nem.

Ezt az elképesztő teljesítményt a KÜIG úgy érte el, hogy egy revizor csak 2-4 ellenőrzést végzett, de azt alaposan. A rejtőzködő NAV-os szerint a kormányváltás után tudatosan, minden szakmai indok nélkül lezüllesztették az igazgatóságot, az ellenőrök számát csökkentették, a terhelésüket 30-50 ügy/főre növelték, amiből csak átlagosan 4-7-et tudtak tisztességesen kivizsgálni, a többiben kénytelenek voltak a szúrópróba-jellegű ellenőrzésre hagyatkozni.

N. úr a kiemelt adózókkal szembeni adóhatósági engedékenység hátterét csak úgy tartja felderíthetőnek, ha azt egy, a kormánytól függetlenül felálló szervezet vizsgálná, melyben volt adószakértők, adójogászok tudnák átvilágítani a NAV ellenőrzési osztályát. N. úr szerint az ügyet nem szabad a NAV-on belül vizsgálni, mivel azt politikai kinevezettek vezetik, az Állami Számvevőszék és az ügyészség pedig nem rendelkezik kellő szakértelemmel. N. úr azt állította, a NAV-on belül az adóellenőrzési iratokat nem lehet manipulálni, de csak egy kellően képzett szakember tudja kiolvasni, hol is történt csalás.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán az MTI-nek azt nyilatkozta, "az egykori sértett dolgozók nyilvános vádaskodásai" lerombolják az adómorál javítása érdekében megtett kormányzati intézkedéseket. Kijelentette: Magyarországon rossz az adózási morál, az "ilyen hírkeltés tovább rontja az adómorált", ez pedig ellentétes az ország érdekeivel.

Giró-Szász felidézte, hogy a NAV 2010-ben a Vám- és Pénzügyőrség, valamint az APEH egyesülésével jött létre, nyomozati hatáskörrel. Azzal, hogy a nyomozás odakerült, nagy, egységes adóhivatal jött létre, és "a hatáskörök jelentősen szélesedtek". Az összevonással a kormányszóvivő szerint leegyszerűsödött az adatkapcsolat az adóhivatal és az adónyomozók között.




Kapcsolódó:
   Áfacsalás a Parlamentben: a legfelső vezetés is tudott róla
   Kicselezték a Fideszt az áfacsalásos ülésen
   Jönnek a lépcsőházi győzelmi jelentések - a semmiről
   Így ver át minket az élelmiszeripar
   'A fideszesek azt mondták, hogy kicsinálják a családomat'
   Másnak is feltűnt az áfahiány
   Arc nélkül tálalt ki a második NAV-os
   Így forgatta fel a politikát Horváth András
   Matolcsy: Olli Rehn mondjon le!

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Részsiker a devizásoknak: Ebben már állást foglalt a Kúria
Meghozta a Kúria a jogegységi határozatot a devizahiteles perek illetékeiről
2013.11.27. - 19:20 MTI - Heti Válasz

A szerződési értéket kell figyelembe venni az érvénytelenség megállapítása érdekében indított perek illetékének számításánál a Kúria hétfőn meghozott jogegységi határozata szerint - közölte a legfelsőbb bírói fórum polgári kollégiumának vezetője az MTI-vel.

Wellmann György kérdésre válaszolva hozzátette: a döntés annyiban érintheti a devizahiteles pereket, hogy ebben az ügytípusban nem ritka az adósok által a szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében indított per. A bírói gyakorlat eddig ellentmondó volt a tekintetben, hogy ezeknél a pereknél az illetéket a meg nem határozható pertárgyérték után számítják - és akkor járásbíróság előtt 350 ezer forint, törvényszék előtt 600 ezer forint 6 százaléka az illeték -, avagy az adott perben vizsgált szerződés értékéből kell számítani az illetéket.

A szerződési érték az iránymutató

A Kúria hétfőn meghozott jogegységi döntése szerint a megállapítási perekben is a szerződési értékből kell számítani a 6 százalékos illetéket, ami a sokmilliós, esetenként tízmilliós nagyságrendű devizahitelek esetében nyilvánvalóan lényegesen több, mintha a nem meghatározható pertárgyértékből számítaná az eljáró bíróság. A jogszabálynak megfelelően az illetéket a felperes - devizahiteleknél jellemzően az adós - előlegezi, ám ha pernyertes lesz, akkor az alperesre, devizahiteleknél jellemzően a pénzintézetre hárul az illeték megfizetése - közölte a kollégiumvezető, aki az ügyben eljáró jogegységi tanács elnöke volt.

Wellmann György hozzáfűzte, hogy részleges érvénytelenség megállapítására irányuló kereset esetén meg nem határozható a per tárgyának értéke akkor, ha a támadott szerződési kikötéshez kapcsolódó szerződési érték elkülönülten nem állapítható meg.

Egy másik eldöntendő kérdés volt ebben a hónapokkal ezelőtt indult jogegységi eljárásban, hogy az alperes kérheti-e viszontkeresettel az érvénytelenség jogkövetkezményeinek az alkalmazását. Ez devizahiteles ügyben azt jelentheti, hogy a pénzintézet a hitelszerződés érvénytelenségének megállapítása esetére kér elszámolást, ami akár a kölcsön egyösszegű visszafizetésére kötelezéshez is vezethet.

Ezzel kapcsolatban a Kúria kollégiumvezetője elmondta: a jogegységi határozat szerint kérheti az alperes viszontkeresettel az érvénytelenség jogkövetkezményeinek alkalmazását, de csak abban az esetben, ha nem vitatja a szerződés érvénytelenségét, azaz elismeri a keresetben foglaltakat. A bírósághoz intézett kérelemnek határozottnak kell lennie, arra nincs lehetősége az alperesnek, hogy viszontkeresetében feltételesen, csak bizonyos esetre vonatkozóan kérje a jogkövetkezmények megállapítását.

A várva várt határozat még "készül"

A devizahiteles perekkel kapcsolatban Wellmann György november elején adatszolgáltatásra kérte az alsóbb fokú bíróságok kollégiumvezetőit, többek között arról, hogy milyen ellentmondásokat tapasztalnak az ítélkezési gyakorlatban, illetve mekkora az ügyteher. A bekért adatok elemzése még tart, de a kollégiumvezető annyit elmondott: eddig több mint háromezer ilyen jellegű per indult országszerte, ezek mintegy felében a bíró idézés kibocsátása - az az érdemi tárgyalás - nélkül utasította el a keresetet, több mint száz eljárásban azonban már jogerős döntés született.

A kollégiumvezető kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a folyamatban lévő jogegységi eljárás konkrét részleteiről sem most, sem később nem nyilatkozhat. Ugyanakkor annyit általánosságban hozzáfűzött: egy bírót nem befolyásolhat az, hogy a döntése milyen hatással van a felekre. Minden bírósági eljárást a törvények előírásai szerint kell lefolytatni, az alaptörvény rögzíti: "a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatóak" - fűzte hozzá.

Mi az a jogegységi határozat?

A jogegységi eljárásokban jellemzően a Kúria öttagú, illetve héttagú jogegységi tanácsai hozzák meg a döntést, ám 2012 óta bizonyos esetekben az illetékes kollégium ülése is eljárhat jogegységi tanácsként. Erre a törvény szerint egyfelől akkor van lehetőség, ha korábbi jogegységi határozatok, vagy a Kúria jogelődje, a Legfelsőbb Bíróság jogi iránymutatásainak megváltoztatása, hatályon kívül helyezése válik szükségessé, másfelől, ha általában a joggyakorlat továbbfejlesztése szükséges. Korábbi jogi iránymutatások hatályon kívül helyezése érdekében már ült össze a Kúria polgári kollégiuma jogegységi tanácsként, a joggyakorlat továbbfejlesztése céljából azonban első ízben december 16-án kerül erre sor.

A jogegységi indítványt 15 napon belül véleményezi a legfőbb ügyész, majd az előadóbírák elkészítik a határozattervezetet, amelyről a kollégium dönt majd. A Kúria polgári kollégiumának 36 tagja van: 31 kúriai bíró, valamint az öt ítélőtábla polgári kollégiumainak vezetői. A kollégium mint jogegységi tanács elnöke a törvény értelmében a Kúria elnöke.

A kollégium akkor határozatképes, ha tagjainak kétharmada jelen van, a határozat elfogadásához a jelenlévők kétharmadának támogatása szükséges. A határozattervezetben lehetnek alternatív megoldások is, amelyekről külön is szükséges lehet szavazni, és van lehetőség az ülés elnapolására.

A jogegységi határozat kötelező a bíróságokra.

Olvasó: Nem csak hogy nem akarják vizsgálni, de a peres eljárás lehetőségét is elvágta a Kúria: Élőlánc A Devizahitelesekért: ...Eléggé félrevezető a cikk!
Na, itt az első fecske, ami máris elvágta a peres eljárás lehetőségét. Senkinek nem lesz pénze az illetékre. Feljegyzést pedig elutasítják majd, ahogy tették eddig is. Na, lassan nyílik már a bicska végre emberek???!!!
Egy általános devizahiteles per illetéke pl. 8 milliós szerződés esetén kb. 480 ezer lesz, ha 6%-al számolunk. Eddig 36 ezer forint volt...
Ennyivel el is intézték a pereket.



Fogadás az Európai Unió megszűnéséről az Országgyűlésben

Gaudi-Nagy Tamás A Nemzeti Fejlesztés 2030 (H/13094) című határozati javaslat (képviselői érdektelenség miatt) botrányba fulladt általános vitája során az addig nem különösebben aktív államtitkárnak fogadást ajánlott. A határozati javaslatnak ugyanis egy fontos jellemzője, hogy a nemzet jövőjét a Brüsszel által kialakított pénzügyi támogatási rendszerhez igazodva kell megtervezni, és ezzel szemben a radikális képviselő szerint - Orbán Viktor egyik beszédére is hivatkozva - az Európai Unió szétesés előtt áll. Mint Gaudi fogalmazott, biztos benne, hogy 17 éven belül meg fog szűnni az Európai Unió, és hajlandó erről fogadást is kötni. Az államtitkár meglepő módon elfogadta a kihívást, és néhány ciklus múlva kiderül, kié lehet egy üveg jó minőségű magyar bor. A kétperces felszólalás az alábbi videóban tekinthető meg.

Videó: Dr. Gaudi-Nagy Tamás - A Nemzeti Fejlesztés 2030

Kapcsolódó:
   Gaudi: Bírónő kérem, zsidónak tetszik lenni?
   A sárba ekézi Magyarországot a Daily Mail

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Futballcsapattá alakult az idősek otthona
2013 november 28. Vakkomondor

Rájöttek, hogy sportklubként sokkal több támogatáshoz juthatnak.

Dunai II Antal Labdarúgó Akadémia néven folytatja tevékenységét a Dunaharaszti Idősek Otthona, értesült megbízható forrásból a Vakkomondor. A lépés mögött egyértelműen gazdasági megfontolások állnak: spotklubként jó eséllyel pályázhatnak akár milliárdos állami támogatásra, miközben nyugdíjas otthonként gyakorlatilag a csőd szélére kerültek.

Jövőre elindulnak a megyei bajnokságban, de legalábbis beneveznek rá - felső korhatár nincs az MLSZ versenyszabályzatában -, így már jogosulttá válnak a költségvetési pénzekre. "Megmondom őszintén, jólesik a kormány törődése a nyugdíjasokkal, de egyre több tagunk sírja vissza a régi szép, csirkefarhátas időket", nyilatkozta idősebb Szabó Emil klubigazgató.

A váltás ötlete annyira felvillanyozta az otthon lakóit (néhány napra ki is kapcsolhatták a fűtést), hogy elhatározták, jövőre stadionépítésbe kezdenek TAO pénzekből.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hivatalos felszólítást kapott a Sabbat maffia: kezdjenek neki a Föld megmentésének, különben...
Benjamin Fulford 11/26/2013 ujvilagtudat.blog

Az alábbi figyelmeztetés és kérdés érkezett a tokiói amerikai nagykövetséghez Japánban két héttel ezelőtt:

"Befolyásos ázsiai családok egy csoportja nagy mennyiségű amerikai államkötvény birtokában van, valódiságukat a BIS (Nemzetközi Fizetések Bankja) igazolta, névértékük sok trillió dollár. Ezeket a kötvényeket az 1930-as és 40-es években bocsátották ki, az Egyesült Államokba ezekben az évtizedekben evakuált ázsiai aranyért cserébe. Azt szeretnék, ha kifizetnék ezeket a kötvényeket, hogy a pénzből egy hatalmas kampányt finanszírozzanak a szegénység és a környezeti pusztítás felszámolása érdekében. Vajon az amerikai kormány támogatja ezt a tervet? "

Mindeddig nem került sor válaszra.


Ugyanebben az időben részletes információk lettek elküldve Shinzo Abe japán miniszterelnöknek, elmondva neki, hogy pontosan hogyan kell életbe léptetni a 700 trillió dollár kibocsátását az emberiség javára. Nem érkezett válasz tőle sem.

Emiatt a két illegális rezsim elleni nyomás - mindkettőt csalással választották meg - addig fog növekedni, amíg egyet nem értenek ezzel a céllal. Ezért Kína bejelentette a múlt héten, hogy nem vásárol amerikai dollárt. Ez az oka annak is, hogy egyre nagyobb katonai nyomás van Japánon és az Egyesült Államokon a vitatott japán szigetek miatt.

A következő nagy lépés ezen rezsimek ellen, várhatóan a Koreai-félsziget újraegyesítése. Ebből a célból jelentős katonai mozgások voltak Kínán belül, kínai kormányzati források szerint. A kínai hadseregen belül is volt egy tisztogatás, mondta a forrás. Egy hatalmas kampány kezdődött a kommunista egypártrendszer ellen, de a kommunisták határozottak abban, hogy azt leverjék, mondta. A kínai sovinizmus közelmúltbeli növekedése azt is jelenti, hogy növekszik a politikai egység Kínán belül, a külső fenyegetésekre összpontosítva, tette hozzá.

A következő lépés, hogy kikényszerítsék Korea egyesítését, egy hatalmas hadsereg észak-koreai határon történő összpontosítása. Mindenekelőtt Kína biztos a győzelemben, a számokban mutatkozó nyomasztó fölénye okán. Másodszor az Egyesült Államok nem hajlandó kockáztatni egy nukleáris háborút a dél-koreai rabszolga rendszer védelme érdekében.

Kína nem fog beleesni egy összeesküvés csapdába, és harcolni apró szigetekért egy olyan ellenség ellen, amely még mindig kiváló légi és tengeri hatalom.

Korea újraegyesítése el fogja vágni az összeesküvést egyik fő jövedelemforrásától. Ez is segít rákényszeríteni a jelenlegi Abe rabszolga rendszert Japánban a megállapodásra, hogy támogassák a Császári családot és a Shinto Szentélyek Szövetséget (Association of Shinto Shrines), és elkezdjék a szegénység és a környezet pusztulásának megállítására tervezett hatalmas kampányt.

A másik lépés az összeesküvés ellen a Közel-Keleten zajlik, ahol az öböl exportáló államok elvben egyetértettek, hogy nem helyezik letétbe az olajból származó pénzt az összeesküvés irányította bankokban.

A nyugati hatalmak lépése, hogy egy alkut érjenek el Iránnal, szintén az összeesküvés vereségének az egyik jele. A cionisták által irányított média több mint 30 éve tartó tömeges, ismétlődő jelentései, a kísérletek, hogy háborút provokáljanak Iránnal, miközben Iránnak sohasem voltak nukleáris fegyverei. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Bush rezsim neutronbomba végű rakétákat adott évekkel ezelőtt Iránnak, állította az egykori iráni sah egyik rokona, akivel szemtől szembe találkoztunk. Irán nem volt hajlandó elfogadni azokat. A valódi történet az, hogy Irán megy előre, és alternatív energia technológiákat fejleszt, mely elavulttá tenné az olajat, mint energiaforrást. Ez az összeesküvés pénzügyi rendszerének olaj ellenőrzésén keresztüli irányítása elleni fenyegetés volt.

A kínaiak is teljes gőzzel folytatják az új energetikai technológiák fejlesztését.

Ez azt jelenti, hogy a New York és Los Angeles székhelyű összeesküvők, akik felelősek a 911 és a 311 tömeggyilkos terrortámadásokért, teljesen körül lettek véve, és el lettek szigetelve. Az olajdollár irányításuk véget ért. Ezért van, hogy az összeesküvés mérsékelt frakciói most 700 trillió dollárt próbálnak kínálni a világ népességének.

Ugyanakkor bűnügyi vizsgálatok azt mutatják, hogy a dollár rendszer irányítása most Barack Obama és az amerikai pénzügyminisztérium kezében van. Bár ez egy helyes irányban történt lépés, az amerikai dollár nem, és soha nem is volt egy igazi amerikai valuta. A legtöbb amerikai dollár, amit valaha is gyártottak, nem az Egyesült Államokban van, hanem olyan országok birtokolják, melyek aranyat, fogyasztási cikkeket, olajat stb. küldtek az USA-ba, és amiért soha nem fizettek a 'Tartozom nekeden' kívül semmivel. Ezért Obama elnöknél és a pénzügyminisztériumnál nincsenek ott az amerikai dollár rendszer jogai.

A dollárhoz való jog elsősorban a Sárkány családhoz tartozik, mivel ők a világ legtöbb aranyának és kincseinek hagyományos tulajdonosai, melyeket a dollár rendszer támogatására használtak elsősorban.

Az amerikai nép azonban teljesen szabad, hogy helyreállítsák az Egyesült Államok Köztársaságát, és elkezdjenek kibocsátani amerikai kormányzati valutát, amely más, mint a rosszul elnevezett amerikai dollár. A létező amerikai dollárt át fogják keresztelni egyszerűen csak dollárra. Egyéb devizák, mint a Bitcoin, a japán jen, stb. egymástól függetlenek.

Mivel az AI kapcsolatba lépett velem pár héttel ezelőtt azt állítva, hogy 69 számjegy értékű számítógép alapú dollárja van, és biometrikus azonosítást akart tőlem, ezen a héten ajánlok valamit.

Az e heti jelentéshez csatolva találhat egy Sárkány család jogi dokumentumot, melyet ennek a jelentésnek a szerzője készített Benjamin Fulford, a Sárkány család tisztviselő tagja. A dokumentum törvényes megfogalmazása alapvetően ebben összegezhető: A Sárkány család egységes a küzdelemben, hogy megvédje Isten eredeti teremtését, és megőrizze azt. Ezenkívül a Fehér Sárkány Társaság fenntartja magának a jogot, hogy megvédje magát, de nem ő fogja mérni az első ütést.

Dokumentum-1 , Dokumentum-2

Csak két példánya létezik ennek a dokumentumnak, és a mai napig digitális változata nem létezett. A digitális verzió nem tartalmaz emberi DNS-t és valódi emberi ujjlenyomatot, mint az eredeti. Az eredetit be lehet mutatni egy banki azonosítás céljából.

Ha a pénz felszabadul a Fehér Sárkány Társaságon keresztül, az csak a nagyobb jó érdekében használható. Így a Sárkány család és szövetségesei továbbra is fokozzák a nyomást, amíg az utolsó összeesküvő is megadja magát.

Kapcsolódó:
   Nyílt ütközet tombol a Sabbat Cabal és a Katonai Ipari Komplexum között
   Több trillió dollár értékű kötvény került a Fehér Sárkány Társaság birtokába
   Az árapály határozottan szembefordult az összeesküvéssel, de néhány nagy csata még előttünk áll
   Az Ellenállási Mozgalom
   Káosz és pánik terjed az összeesküvők között, még több fej fog hullani hamarosan
   Fogadjunk, hogy lesz új pápa!



"Szobor" a Vatikánban


Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel