2013. december 11., szerda

[Lapszemle] Egyetlen csalás, amiben ott van az egész adóbotrány - NAV-botrány: a Fidesz megint kinyírta a meghallgatásokat - Ahol 50-szer annyi jut stadionra, mint felújításra - Ukrajnában kudarccal végzõdött az államcsínykísérlet - Izrael elismerte a fehér foszfor bevetését - A Kneszet korábbi elnöke szerint gyerekes módszer tovább lapítani az izraeli atomfegyver ügyében - Szíriai helyzetjelentés: a terroristák parancsot kaptak a keresztények kiírtására - Tudják önök mi a helyzet Palesztinában?

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


SZILVESZTER A NEMZETI HÍRHÁLÓVAL
2013. december 31. kedd


Köszöntsük együtt az új évet!


Helyszín: Fehér Páva Étterem
Budapest IX. Üllői u. 7. (Kálvin tértől 1 perc)

Svédasztalos meleg, pezsgős vacsora, éjféli pezsgő, virsli, lencse
Nosztalgia (disco party) zene, tánc hajnalig
Belépő: 6.800.-Ft

Asztalfoglalás 2013. december 16-ig!

Bejelentkezés: admin@egipatrona.hu, (06-30-648-3543)




Írjuk alá a Székelyek Nagy Menetelésének kiáltványát!


     Két héttel ezelőtt nyitottuk meg aláírásra a Székelyek Nagy Menetelésének kiáltványát. A cél az, hogy legalább annyian írják alá, ahányan részt vettek a menetelésen, azaz legalább 150.000-en. Két hét alatt a kérésünk mindössze 4000 emberhez jutott el. Ki kell mondani: ez kevés. Jó lenne, ha magyarok százezrei értenék meg: nem pusztán a kiáltvány újbóli megerősítéséről van szó, hanem seregszemléről is, és annak a mozgalmi potenciálnak a felerősítéséről is, amelyen a székely autonómia törekvést továbbépíteni lehet Székelyföldön és szerte a nagyvilágban. Meg kell teremtenünk a mozgósításnak azt a nagy tömegekre kiterjedő kapcsolatrendszerét, amelyet használni lehet a jövőben.
     Értessük meg ismerőseinkkel, hogy a Székelyek Nagy Menetelése nem egyszeri szalmaláng fellobbanás volt, hanem létezik mindnyájunkban egy állandó lelki készültség, készség a közös cselekvésre, hogy békés eszközökkel, de bátran és határozottan lépjünk fel újból és újból Székelyföld autonómiájáért. Készüljünk a Székely Szabadság Napjára, március 10-ére, amikor Marosvásárhelyen, Székelyföld örök fővárosában együtt fogunk megemlékezni vértanúink kivégzésének 160-ik évfordulójáról, és együtt fogalmazhatjuk meg újból igényünket a szabadságra.
      Ezeknek megfelelően kérem a Székelyek Nagy Menetelésének minden résztvevőjét, a támogató szervezeteket, a Székely Nemzeti Tanács minden küldöttét, és mindazokat, akik rokonszenvvel követték az eseményt, hogy írják alá a rendezvény kiáltványát a http://www.autonomia.ro/ honlapon (petíciók menü), és mozgósítsanak másokat is az aláírásra.

Izsák Balázs,
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely, 2013. december 10.
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egyetlen csalás, amiben ott van az egész adóbotrány
ALBERT ÁKOS 2013. 12. 10. 07:14 Origo

Eltűnt milliárdok, papíron utaztatott áruk, nagy lábon élő vállalkozók. Az Origo új részleteket ásott elő abból a hatalmas áfacsalási ügyből, amelynek főszereplői az egyik nagy magyar áruházlánchoz, a CBA-hoz kötődnek.

Impozáns ház áll Győr egyik külvárosi részén, Kismegyeren nem messze a CBA üzletlánc helyi raktárától. 2011-ben egy őszi éjszakán rendőrök és az adóhatóság emberei ütöttek rajta ezen az épületen, és lefoglalták az ott talált számítógépeket.

A ház ifjabb Laki Lászlóé, aki családjával együtt vezető szerepet játszik a CBA regionális tevékenységében. Nem az ő otthona volt az egyetlen célpontja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akciójának, mintegy száz pénzügyi nyomozó csapott le raktárakra és lakóházakra az ország több pontján, nagyjából negyven helyszínen. A cél egy olyan céghálózat felszámolása volt, amely a gyanú szerint közel négymilliárd forint áfát csalt el körbeszámlázással és jogosulatlan áfa-visszaigényléssel.

Az utóbbi hetekben végig a vezető hírek között szerepelt az ehhez hasonló áfacsalások témája. November elején állt ki a nyilvánosság elé egy korábbi NAV-dolgozó, Horváth András, aki szerint évente akár ezermilliárdos kár is érheti az államot az ilyen visszaélések miatt. Azt is állította, hogy a NAV asszisztál ehhez azzal, hogy nem ellenőrzi elég szigorúan ezeknek a csalási láncoknak a szereplőit.

Horváth ugyanakkor csak általánosságban beszélt a jelenségről, bár állítása szerint az ügyészséghez eljuttatott feljelentésében vannak konkrétumok egyedi esetekről is. A NAV visszautasítja Horváth állításait, és rámutat arra, hogy az elmúlt években több áfacsalási ügyet is sikeresen felderítettek. A részletek megismerését ugyanakkor nehezíti, hogy a hatóság az ezekről szóló közleményekben soha nem nevezte meg a csalással gyanúsított embereket, illetve cégeiket.

Lakiék ügye azonban kivétel. A NAV 2011 őszi akciója után a Győr-Moson-Sopron megyei lap, a Kisalföld megtudott részleteket a hivatalos közléseken túl is. A lap leírta, hogy Lakiék cégét érinti a nyomozás, és beszámoltak a cég CBA-s kapcsolatáról is. Az Origo most, az adócsalások körül fellángolt vitában nézett utána az ügynek, és sikerült új részleteket megtudni a szereplőket ismerőkkel folytatott beszélgetések során és eddig a nyilvánosság előtt nem ismertetett hatósági iratok megszerzésével.

Szálak a CBA-hoz

Az adóhatóság szerint a csalás 2008-ban kezdődött, és egészen a 2011. őszi razziákig tartott. A NAV a 2011-es közleményében úgy fogalmazott, hogy egy, a Győrhöz közeli Abdán működő cég ellen indított eljárást. Ez a Portéka ABC Kft. nevű kereskedő cég, amelynek tulajdonosa ifj. Laki László. Többek között az ő kismegyeri házánál jelentek meg 2011 őszén az adónyomozók, és egy, a Portéka ABC cégbírósági iratai között megtalált ügyészségi dokumentum szerint ő a csalási ügy egyik gyanúsítottja is.

A Portéka ABC másik tulajdonosa egy cég, amelyet Delikát Kft.-nek hívnak. Ez ugyanakkor szintén Lakihoz köthető, ugyanis családi vállalkozás, a tulajdonosa idősebb Laki László, aki a két fiával együtt vezeti a céget.

A két cég székhelye ugyanazon az abdai címen található, és bár a 70 éves idősebb Laki László csak közvetve, a Delikáton keresztül tulajdonosa a Portéka ABC-nek, a 2011-es ügyészségi irat szerint érdemben is részt vett a Portéka irányításában az áfacsalás idején. Ez az irat felsorolja több olyan embert, akiknek közük volt a csaláshoz, de gyanúsítottként egyedül ifj. Laki Lászlót nevezi meg, a többi gyanúsítottat nem azonosítja.


A NAV videója a 2011-es akció egyik helyszínéről


Lakiék ismert vállalkozóknak számítanak a környéken, ők a tulajdonosai a megyében lévő CBA áruházak jelentős részének. Idősebb Laki 1957 óta foglalkozik kiskereskedelemmel, abdai boltját 1987-ben nyitotta meg, majd Győrben terjeszkedett tovább a fiai segítségével. "Ízig-vérig kereskedő" - jellemezte az egyik szomszédja.

A Delikát 1998 óta a CBA régiós központja, jelenleg 19 boltjuk van Győr-Moson-Sopron megyében. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a CBA névvel fémjelzett boltok a központi CBA tulajdonában lennék, az áruházlánc ugyanis franchise alapon épül fel. Azaz önálló cégek alkotják, amelyek szerződésben állnak a központi CBA-val. A Delikát Kft.-nek azonban nagyobb szerepe van a rendszerben, mint egy mezei CBA-boltnak. A cég a saját weboldala szerint régiós központként maga is értékesít franchise-jogokat, így jelenleg 25 másik üzlet kapcsolódik rajtuk keresztül a CBA-hoz, valamint egy régiós raktárt is üzemeltetnek. Ebben tárolják a CBA-központtól kapott árukat, és a boltokat, társult üzleteket is innen látják el áruval.

A Laki családnak ezek mellett szorosabb kapcsolata is van a CBA-val. Idősebb Laki László 14 éven keresztül, egészen 2012 februárjáig egyike volt a CBA tulajdonosainak is, jelenleg pedig a fiának, Laki Péternek van tulajdonrésze a cégben. A CBA 31 tulajdonosának egyike, a szavazati joga azonban a taggyűlési jegyzőkönyv szerint nem számottevő. 2007-ben pedig még ifjabb Laki László képviselte a Delikátot egy győri önkormányzati bankautomata-átadáson mint a CBA helyi vezetője.

Szlovákián keresztül Spanyolországig

A nyomozás 2013 szeptemberéig tartott, a NAV ekkor küldte meg a 13 ezer oldalas iratanyagot a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, vádemelési javaslattal. Sem a NAV, sem az ügyészség nem kívánt válaszolni az Origo kérdéseire, de a Portéka ABC cégbíróságon lévő iratai között megtalálható ügyészségi irat részleteket is tartalmaz az áfacsalás menetéről.

A dokumentumból az rajzolódik ki, hogy a csalók egy szándékosan bonyolulttá tett láncolat segítségével követték el a visszaéléseket. Az ügyészség szerint a Portéka ABC 14 milliárd 332 millió forint értékben adott el magyar cégektől beszerzett élelmiszert három szlovák cégnek, a PE-Medion, a Merk Food és a Lacko Karol részére. Az árut ezután a három szlovák cég továbbadta három magyar cég, a Can-Am Euro Kft., a Sweetfood Impex Kft. és a Kola Trade Kft. számára. Ez a három cég aztán az adóbevallása szerint egy olasz és egy spanyol cégnek adta tovább az árut.


Így zajlott az abdai áfacsalás - Forrás: Origo

Valójában azonban az olasz és a spanyol cég semmilyen kapcsolatban nem állt a magyar cégekkel, az áru pedig még Szlovákiába sem jutott el, csak a Can-Am Euro szigetszentmiklósi telephelyére, majd másnap ment is vissza a Portéka ABC-hez Abdára, a Portéka ABC pedig három és fél milliárd forint áfát vont le a körbeszámlázás során. Az irat szerint az összes cég tulajdonosa tisztában volt azzal, hogy bűncselekményben vesznek részt, sőt még annak a három fuvarozócégnek a vezetője is tudott a csalásról, akik az árut szállították Abda és Szigetszentmiklós között.

Elkezdtek dőlni a milliárdok

A csalással gyanúsított cégek éves üzleti beszámolóit átnézve feltűnő, hogy szinte mindegyik milliárdos nagyságú bevételre tett szert onnantól kezdve, hogy a csalás is megkezdődött. A Portéka ABC-nek 2008-ban csak 1,3 milliárd forint volt az éves árbevétele, 2009-ben viszont már 6,7 milliárd forint. A többi cég között is találni hirtelen jött vagyonokat, van, amelyik egy év alatt ötmilliárd forinttal növelte a bevételeit, egy másiknak pedig 2009-ben még négymilliárdos volt a bevétele, a NAV akciója utáni évben viszont már csak kétmilliót keresett.

A nyomozás során egy másik csalásra is rábukkantak a nyomozók. A folyamat szinte teljes mértékben megegyezik az előzővel, azzal a különbséggel, hogy az áru - ami ebben az esetben több százmillió forintnyi étolaj volt - el sem mozdult a Portéka ABC telephelyéről. Ez után 81 millió forint áfát vont le a cég jogosulatlanul.

A Győri Városi Bíróság 2011 decemberében zár alá helyezte a Portéka ABC vagyonát. Ez ellen ifj. Laki László fellebbezett ugyan, de 2012 januárjában a másodfokú bíróság is rábólintott, mondván az elcsalt pénz értékének nagysága és az elkövetési mód, azaz hogy hosszabb időn át és szervezetten történt a csalás, indokolttá teszi a zárolást.

Megkerestük ifjabb Laki Lászlót, de nem kívánt nyilatkozni. Az üggyel kapcsolatban eddig csupán a Kisalföld megyei lapban jelent meg egy állásfoglalás a család részéről még 2011-ben. A Delikát Kft. ügyvezetője, azaz a Laki család valamelyik tagja nyilatkozott névtelenül, és azt mondta, a társaság jóhiszeműen igényelte vissza az áfát abban a tudatban, hogy a termék elhagyja az országot. Hozzátette, hogy mivel az árut a szlovák cégek vitték el, és nem a Portéka ABC, annak az ellenőrzése, hogy az áru valóban elhagyta-e az országot, nem az ő feladatuk volt.

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila e-mailben feltett kérdéseinkre szűkszavúan azt válaszolta, hogy a Portéka ABC Kft. nem partnerük, a Delikát Kft.-vel pedig franchise-szerződéses jogviszonyban vannak. "Tudomásunk szerint a Delikát Kft. ellen semmiféle eljárás nem folyt és jelenleg sem folyik" - írta Fodor. Lakiékra nem tért ki a válaszában.

Az adóhatóság ugyan valóban nem a Delikát Kft. ellen indított eljárást, a nyomozás azonban több szálon is érintette a régiós CBA-központi feladatokat ellátó céget. A nyomozók például megpróbálták lefoglalni idősebb Laki László tulajdonrészét a cégben, ám ezt a bíróság végül nem engedélyezte. Akkor még a CBA is úgy látta, hogy lépnie kell az ügyben, ezért bejelentették, hogy átveszik a Delikáttól az alájuk tarozó 19 bolt üzemeltetését, Fodor szerint azért, mert a nyomozás jelentősen megnehezítette a működésüket. De végül csak pár hónapig üzemeltették az áruházakat, aztán visszaadták őket a Delikátnak. "Miután a zavartalan működést a régió biztosítani tudta, onnantól kezdve okafogyottá vált a CBA-központ szerepvállalása" - írta Fodor.

15 személyes asztal árulkodik a fényűzésről

A szomszédok szerint Lakiékon látszik, hogy jól keresnek, szép házakban laknak, és jó kocsikkal járnak. Gyakran látják az egyik fiatalabb Lakit, ahogy a terepjáróval befordul a cég udvarába, ami egy szintén általuk üzemeltetett CBA mellett áll.

Ifjabb Laki Kismegyer városrészben él, közel a CBA régiós raktárához. A szomszédja közvetlen embernek ismeri, még römizni is szoktak együtt. Idősebb Lakinak Győr egyik kertvárosi negyedében van egy hatalmas háza. "Társasági ház, 15 személyes nagyasztala van" - mondta róla az egyik szomszédja. Ottjártunkkor üres volt, csak két kitömött állat figyelt a kapualjból, a nagy vadász hírében álló idősebb Laki ugyanis éppen nem volt otthon.

A szomszédok szerint nem rázta meg őket az ügy, semmit sem változott a kedélyállapotuk, bár ifjabb Laki egyik szomszédja azt mondta, van, hogy szóba hozza az ügyet, ilyenkor mindig arról beszél, hogy ártatlannak tartja magát.

Üres lakásokat hagytak maguk mögött

A Portéka ABC-n kívül még hat magyar cég vett részt a milliárdos áfacsalásban. Ezek a cégek biztosították a fiktív számlákat a kamu eladásokhoz, de róluk jóval kevesebbet tudni, mint Lakiék vállalkozásairól. Közülük kettő, a Can-Am Euro Kft. és a Sweetfood Impex Kft. is ugyanannak a csepeli vállalkozónak a tulajdona. Mindkét cég felszámolás alatt van, és mindkettő szerepel a NAV-nak a 100 millió forintot meghaladó adótartózással rendelkező cégeket felsoroló listáján.

A Portéka ABC élelmiszer-szállítmánya a Can-Am Euro Kft. szigetszentmiklósi raktárába futott be, hogy aztán egy nap elteltével visszainduljon Abdára. Egy már évek óta a raktárban dolgozó munkás szerint annyi kamion jár az ipari területen fekvő raktárba, hogy számukra semmi különös nem tűnt fel, csak az, amikor megjelentek a rendőrök. "Egyszer csak megállt itt egy NAV-os autó, aztán még egy" - mesélte. Lefoglalták a teljes árukészletet, és a cég minden ingóságát. A munkás éppen a NAV akciója előtt pár héttel látta, hogy a cégtulajdonos egy új luxuskocsival érkezett a raktárba, de szerinte azt is elvitte az adóhatóság. A tulajdonos jelenleg egy átlagos és cseppet sem fényűző családi házban lakik Csepelen, az Origónak pedig nem akart nyilatkozni.



Egy napot állt az áru a szigetszentmiklósi raktárban - illusztráció - Forrás: AFP/Ramil Sitdikov

A fényűzés a többi vállalkozásra sem jellemző most. Van olyan cég, amelyik egy pesterzsébeti panelház tizedik emeletén lévő lakásba van bejegyezve, egy másik pedig egy olyan XI. kerületi lakásba, ahol már jó ideje nem lakik senki. A tulajdonos lakcímén azonban csak egy fiatal nőt találtunk, aki szerint a vállalkozó már jó ideje eladta a lakást, és ő nem tudja hová költözött. Pedig az évek során már többször is kapott levelet a NAV-tól, és rendőrök is keresték már a címen.

Megpróbáltunk a nyomára akadni a szállításokat végző fuvarozótársaságoknak is, végül két társaság vezetőjével tudtunk beszélni. Egyikük egy dabasi házban él, ami előtt ottjártunkkor egy megviselt furgon parkolt. Amikor elmondtuk neki, hogy egy áfacsalási üggyel kapcsolatban keressük, amiben érintett a cége, röviden csak annyit mondott, hogy ez elképzelhető, majd egy "köszi szépen" kíséretében visszament a házba. Az ügyészségi iratban megemlített másik fuvarozó cég vezetője azt mondta, sosem hallott a Portéka ABC-ről, sem a szigetszentmiklósi raktárról, és arról sem tud, hogy áfacsalással gyanúsítanák.

A NAV 2013. szeptemberi közleménye szerint a nyomozás végére a vagyonelkobzásokból és bankszámlazárolásokból az államot ért négymilliárdos kár jó része megtérült. Az elkövetők bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalás és különösen nagy értékű adócsalás miatt akár húsz év börtönbüntetésre is számíthatnak. A nyomozás során a gyanúsítottak közül nyolcan előzetes letartóztatásba, öten pedig házi őrizetbe kerültek, de ma már mindannyian szabadlábon védekeznek. Egy gyanúsított ellen kellett nemzetközi elfogatóparancsot kiadni, mert a NAV információi szerint Panamában bujkál.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

NAV-botrány: a Fidesz megint kinyírta a meghallgatásokat
2013, december 10 - 16:18 MTI nyomán - alfahir.hu

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kormánypárti tagjainak javaslatára levették a testület keddi napirendjéről az áfacsalási vádakkal kapcsolatos meghallgatásokat.

A keddi ülésen megjelent Horváth András, az adóhatóság volt munkatársa, aki a közelmúltban azzal lépett a nyilvánosság elé, hogy szerinte nagyobb cégek több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is asszisztál. Korábban Horváth András a szélsőliberális Indexnek azt nyilatkozta: "Tudom, vannak fideszes oligarchák, de nem csak fideszesek vannak benne. A pártok háttéremberei ezen a szinten már jellemzően együttműködnek, és a saját érdekeiket védik, nem az országét. (...) A maffia érdekeit sértem. Nem tudom, hogy mi lesz, bármi megtörténhet."

A nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén megjelent még több állami szerv meghívott képviselője, köztük Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese, Papp Károly országos rendőrfőkapitány és Göbölös László, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója. A bizottság azonban mintegy 40 perces vita után sem tudta megkezdeni munkáját, mivel már a napirendben sem volt egyetértés.

A Fidesz folyamatosan kifogásokat gyárt

Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja arra tett javaslatot, hogy vegyék le a napirendről az adócsalási ügyet, "mivel az folyamatban lévő büntetőeljárást érint". A bizottság ellenzéki képviselői amellett érveltek, hogy sem jogi, sem más akadálya nincs annak, hogy tájékozódás céljából zárt ülés keretében meghívottakat hallgassanak meg.

Harangozó Tamás, a testület szocialista tagja több példát is felsorolt, amikor folyamatban lévő büntetőeljárással kapcsolatosan tartottak bizottsági ülést. A jobbikos Mirkóczki Ádám is említett példákat, és azt mondta, a kormánypárti képviselők azt a látszatot keltik, mintha takargatnának valamit. Ugyanezen a véleményen volt Mile Lajos, a testület LMP-s tagja, aki azt mondta: meggyőződése, hogy a kormánypártoknak élére kellett volna állniuk a vizsgálatnak.

Kocsis Máté - utalva a kormánypárti képviselők, valamint Orbán Viktor miniszterelnök a "konkrét üggyel" és az adócsalókkal kapcsolatban tett kijelentéseire - hangsúlyozta: a Horváth András által megfogalmazott vádak "elsősorban az ügyészségre és a rendőrségre tartoznak".

Visszautasította az ellenzéki képviselők azon kijelentéseit, miszerint javaslatuknak politikai háttere lenne. A NAV ügyéről van szó; először záruljon le a büntetőeljárás és utána lehet levonni a politikai konzekvenciákat - mondta.

A Fidesz fél Horváth András bizonyítékaitól

Végül 8 igen és 4 nem szavazattal a keddi bizottsági ülés napirendjéről levették az adócsalási vádakkal kapcsolatos meghallgatásokat.

Horváth András, az ülést követően azt mondta: csalódott, hogy elmaradtak a meghallgatások, s hogy nem kapott szót. Ugyanis akkor elmondta volna, hogy két különálló ügyről van szó. Az egyik az, amivel kapcsolatban ő a feljelentést tette, a másik pedig az adócsalási ügyek nemzetbiztonsági kockázata - tette hozzá.

Horváth András az ülést megelőzően újságíróknak nyilatkozva cáfolta a keddi Magyar Nemzetben megjelenteket, miszerint nincsenek bizonyítékai. Mint kiemelte: a feljelentésében is leírta, hogy vannak bizonyítékai, emellett kétszáz oldalt csatolt mellékletként, amelyek szerinte alátámasztják a hivatali visszaélés tényállását. Horváth András ismét elmondta, hogy Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetővel korábban konzultált, Lázár János államtitkár pedig elismerte, hogy átvett tőle olyan dokumentumot, amely az általa készített elemzést tartalmazza.

A NAV egykori munkatársa azt gondolja, hogy a Magyar Nemzet cikke "rágalmakkal, vádaskodásokkal" azt készíti elő, hogy a nyomozást nem fogják elrendelni. Az MTI kereste a rendőrséget is, de kedd délutánig nem válaszoltak arra, hogy Horváth András feljelentése nyomán indítanak-e nyomozást.


A zöld mappa 2011-2013 közti csalásokat bizonyít, de tartalma nem lehet nyilvános

A Fidesz eddig megfúrt minden meghallgatást

A Fidesz már nem először igyekszik lesöpörni a Horváth András által kirobbantott adócsalási ügyet, amely vélhetően kényelmetlenül érintheti mind a kormányoldalt, mind a szocialistákat. Két hete a jobbikos Z. Kárpát Dániel által vezetett számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága foglalkozott az adócsalások gyanújával. Az ülésre meghívták Varga Mihály gazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is, akik végül nem jelentek meg, sőt, a fideszes távolmaradók miatt az ülés határozatképtelen volt. Így Horváth András valódi bizottsági meghallgatás helyett egyfajta konzultáción válaszolt a kérdésekre.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=mqwHzJ_5kj4

Horváth szerint az adóhatóság ellenőrzési területén a legnagyobb visszaélések a szocialista kormányzás idején 2007-től (egész pontosan a Gyurcsány-kormány alatt) kezdődtek, amikor a régiósítási átalakítások során új, szakmailag is megkérdőjelezhető személyek kerültek vezető pozíciókba. Onnantól kezdve azok, akik valamilyen módon lépni kívántak a számukra egyértelmű törvénysértések ellen, a volt NAV-os szerint rendre "parkoló pályára lettek állítva". Mint mondta, közülük sokakat ügyintéző pozícióra leszorítva, alibimunkákkal foglaltak le, vagy akár egyenesen el is bocsájtottak. Horváth elmondta továbbá, hogy a 2010-es kormányváltáskor reménykedtek a változásban, de ez nem történt meg, így minden úgy folytatódott, ahogy korábban volt. A bizottságon elhangzott kérdésre válaszolva viszont kiderült, hogy a hatóság vezetőségének felkeresésén túl több jelentős kormánypárti képviselő is megkapta az ügyet leleplezni kívánó Horváth anyagait, mégsem tettek semmit. Mint elmondta, az információk elvileg eljutottak Rogán Antalhoz, Révész Máriuszhoz, Lázár Jánoshoz és Cséfalvai Zoltánhoz, valamint Varga Mihályhoz is, sőt, egy fideszes frakcióülésen tudomása szerint még 2011 tavaszán tárgyalták is az ügyet - mégsem történt semmi.

"Egyértelműen az látszik, hogy hiába volt itt több kormány az elmúlt 6-7 év alatt, a mechanizmus, az kezdettől fogva élt az adóhivatalon belül, a védelmi rendszer bizonyos adózói csoportok vonatkozásában kezdettől fogva működött. Nagyjából azok a vezetők működtették ezt a védelmi rendszert 2007-től, akik most is ott vannak. Mindezt csak azt jelentheti, hogy azok az emberek, akik őket védik, azok kormányokon átívelő személyek. Érvényesíteni tudják az akaratukat bármelyik kormány alatt ... ezek az emberek már elszakadtak attól, hogy jobb vagy bal oldal, ők gazdaságilag már olyan erősek, hogy a politika sem mer hozzájuk nyúlni" - fogalmazott Horváth András a kiemelt adózói körök által évi akár 1700 milliárd forintos veszteséget jelentő visszaélésekkel kapcsolatban.

Nyikos László, a Számvevőszéki és költségvetési bizottság jobbikos elnöke a NAV-botránnyal (adócsalási üggyel) kapcsolatban csütörtökre összehívta a bizottságot, ahol kezdeményezésére meghallgatnák Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét. A Fidesz vajon ezt az ülést is elszabotálja? Az Alfahír megkeresésére, miszerint a párt ezúttal vajon megjelenik-e a bizottsági ülésen, a Fidesz sajtóosztálya egyelőre nem reagált.

Kapcsolódó cikkek:
   Egy olyan körről van szó, mely kormányok felett áll (Videó)
   Horváth lemondatná a NAV vezetőit
   Nagykoalícióban tussolják el az áfacsalásbotrányt
   Ki, mikor, mennyit, kinek a tudtával csalt?
   Csak összejött a 78 aláírás, amivel kezdeményezni lehet az áfacsalásokat vizsgáló bizottság felállítását
   Horváth: nem igaz, hogy nincsenek bizonyítékaim
   Áfacsalók sofőrje voltam
   TESZ megnyitó teljes előadás: Ángyán, Teichel, Hadházy, Horváth
   NAV-vizsgálóbizottság: sakk a kormányoldalnak
   Feljelentették a Legfőbb Ügyészt-korrupció és bűnpártolás


A független legfőbb ügyész és társai




Levegő Munkacsoport: SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tüntetés az áfacsalási ügy tisztázása érdekében

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) autós tüntetést szervez, követelve a politikusoktól, hogy állítsák le a méltatlan támadásokat az áfacsalási botrány kirobbantója, Horváth András ellen, és érdemben vizsgálják ki az ügyet.

A VÉSZ felkeresi az ügyben leginkább érintett két párt, a Fidesz és az MSZP székházát, valamint a Képviselői Irodaházat, nyomatékot adva annak, hogy szükségesnek tartja az országgyűlési vizsgálóbizottság mielőbbi felállítását és eredményes működését. A Fidesz székházánál rövid beszédet mond Horváth András is a legújabb fejleményekről és a személyét ért támadásokról.

"A Levegő Munkacsoport teljes mértékben támogatja a VÉSZ fellépését. Az áfacsalások visszaszorítása a környezet védelme szempontjából is kiemelt jelentőségű: elég, ha csak arra gondolunk, hogy naponta kamionok ezrei csupán azért dübörögnek útjainkon, hogy a csalásokat fedezzék" - jelentette ki Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A tüntetésre 2013. december 11-én, szerdán kerül sor. A tüntetők 13 órakor érkeznek a Fidesz, 14.30-kor az MSZP székházához, majd 16.00 óra körül a Képviselői Irodaházhoz.



Így csalja a NAV az adót

Több éven keresztül, nem létező bizonyítékokra hivatkozva utasította el, egy családi vállalkozás adózói többletének folyósítását a NAV több adóigazgatósága.

Az indokolatlan, kvázi szándékos ellehetetlenítést már több független szakértő, sőt a bíróság is megállapította, mégsem történt semmi. Hogy is van ez?

Domján Tibor, Budapest
Részletek: http://www.debreceni-hirhatar.hu/hirek/igy-csalja-a-nav-az-adot

Pintér Sándor nem adócsaló volt véletlenül?

Orbán Viktor határozottan kijelentette a parlamentben a NAV vizsgálat kapcsán hozzá intézett kérdésben:" Aki adót csalt, annak börtönben a helye!" Azóta sem tett a kormánypárt lépéseket egy vizsgálóbizottság létrehozására. Szóvivőik a kényelmes megoldás mellett kampányolnak, ezt ők úgy mondják mostanában, meg kell várni a törvényes vizsgálat befejezését. Ez a szokásos időhúzás a mutyisok háza táján, ha olyan területre téved az emberek figyelme, ahol vastagon benne lehet akármelyik vezető emberük, vagy annak vagyongyarapodása. Pedig még nem is nagyon kötötte össze senki magát a tényt személyekkel, vagy vállalkozásokkal, amelyekre a volt NAV dolgozó utalhat, akikkel kivételezhettek az adóhatóságnál. Pintér Sándor "volt" cége egyike lehet azoknak, akikkel "kíméletesen" bánt az adóellenőrzés,még ha nem is tartozhatott a kiemelt adózók közé, mert a cég egyszerűen elcsalta a valós adózását.

Részletek: http://banditapolitika.blog.hu/2013/12/08/pinter_sandor_nem_adocsalo_volt_veletlenul


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ahol 50-szer annyi jut stadionra, mint felújításra
2013. 12. 11. 09:50 ORIGO

Összesen 12 milliárd forintot kap stadionfejlesztésre jövőre több mint húsz település. Van, amelyik egész évben alig gazdálkodik több pénzzel, mint amennyit most erre az egyetlen célra kap. A többségnek pedig kevesebb jut általános felújításokra, mint a stadionjára.

A Pécshez közeli Kozármislenyen közel 6 ezer ember lakik. Idei költségvetésében 540 millió forintnyi kiadással számolt a helyi önkormányzat. Felújításokra ebből is mindössze 8 milliót irányoztak elő. Az egészet a helyi vízvezeték korszerűsítésére fogják költeni.

Ha ezeknek a számoknak a viszonylatában nézzük, akkor Kozármisleny szinte felfoghatatlanul nagy beruházás elé néz. Ez a település egyike annak a 21 önkormányzatnak, amely várhatóan jelentős támogatást kap stadionfejlesztésre jövőre. Kozármisleny konkrétan 400 milliót. Ez azt jelenti, hogy a település ötvenszer annyi pénzhez jut egyetlen célra, mint amennyit az egész éves felújítási munkálataira tervez költeni.

Ennyire szembetűnő arányok ugyan a többi támogatott településnél nincsenek, de a stadionépítésre adott összegek még a nagyobb városoknál is jelentős tételnek számítanak. Mezőkövesd például összesen 620 milliós támogatást kap stadionépítésre. Ebből 400 milliót már júliusban megkapott a helyi futballklub, ezt fejelik meg most még 220 millióval. Eközben a település idei költségvetése mintegy 8,2 milliárd forintnyi kiadással számol, és ebből felújítási célokra mindössze 40 milliót terveztek (mint a költségvetési rendeletből kiderül, ez egészében a települési vízellátás felújítására megy).


A mezőkövesdi stadion - Forrás: MTI/Vajda János

Ajka 400 milliót kap stadionépítésre, miközben idei költségvetésében 89 milliót tett félre felújításokra, köztük a játszóterei, utcái és buszvárói rendbetételére. Az alábbi grafikonon több város esetében is látható, hogy a stadiontámogatás hogyan aránylik a helyi felújítási pénzekhez (fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem azonos a beruházásokkal, azok egy külön tételt jelentenek a költségvetésekben).

A parlament elé került javaslat értelmében 21 település kap stadionépítési támogatást, ezek közül kettőnek nem volt elérhető online az idei költségvetése. A többi 19 közül 7 kivételével mindenki kevesebbet tervezett be idén felújításokra, mint amennyit stadionfejlesztésre kap jövőre. Igaz, vannak köztük olyanok, amelyek az átlagos 400-500 milliós támogatásnál jóval kevesebbre, külön-külön 120 millió forintra számíthatnak (Kisvárda és Szigetszentmiklós).


A zalaegerszegi stadion - Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A stadionfejlesztések a mostani kormány alatt indultak el. A program azzal kezdődött, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már a 2010-es választások előtt is új stadiont ígért például a debreceni focicsapatnak, a kormányváltás után pedig valóban elkezdődtek a stadionépítések. Idén ősszel azonban rákapcsoltak, szeptemberben Orbán Viktor és Csányi Sándor labdarúgó-szövetségi elnök aláírta az MLSZ létesítményfejlesztési koncepcióját. Ennek értelmében 2016-ig 40 milliárd forintot fordítanak majd felújításra, és a meglévő pályák komfortosítására.

"Amit ma itt teszünk, az pontosan illeszkedik abba a tervbe, hogy a sportot stratégiai ágazattá tesszük" - mondta Orbán a létesítményfejlesztési koncepcióról, hozzátéve, hogy a sport még mindig "leghátul kullog", ha azt nézzük, mennyit költenek például az egészségügyre, vagy éppen a közoktatásra.

Az első 12 milliárd forintot a kormány már felosztotta. Egy, a 2014-es költségvetéshez hétfőn megszavazott módosító indítvány 26 klubot és települést nevez meg, amelyek különböző mértékű, de átlagosan több száz milliós támogatást kapnak jövőre stadionépítésre. A támogatott települések és klubok listája az alábbi táblázatban látható.

Ők kapják a stadionpénzt a kormánytól
Pécs 500 millió forint
Nyíregyháza 500 millió forint
Zalaegerszeg 500 millió forint
Kaposvár 560 millió forint
Kecskemét 560 millió forint
Paks 560 millió forint
Pápa 560 millió forint
Békéscsaba 560 millió forint
Mezőkövesd 220 millió forint
Siófok 600 millió forint
Dunaújváros 600 millió forint
Gyirmót 600 millió forint
Ajka 400 millió forint
Balmazújváros 400 millió forint
Cegléd 400 millió forint
Kozármisleny 400 millió forint
Sopron 400 millió forint
Szolnok 400 millió forint
Tatabánya 400 millió forint
Szigetszentmiklós 120 millió forint
Kisvárda 120 millió forint
Budapest, Bozsik Stadion 400 millió forint
Győri ETO Futball Club 560 millió forint
Budapest, Szusza Ferenc Stadion 560 millió forint
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion 500 millió forint
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion 560 millió forint

Kapcsolódó:
   A legkorruptabb kormány volt a 2010 előtti?
   A választási csaló, az offshore lovag meg a "korrupt patkány"
   Magas beosztású fideszes is képbe került a Portik-Laborc találkozón
   Az ombudsman igazat adott Kishantosnak
   Napi aktuális: Végtelen a többfrontos korrupcióellenes harc
   Nem azok kaszáltak, akiknek szánták


Életkép Magyarországról
Fotó: Bárdos Tamás: Kontraszt. 2012.02.07.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ukrajnában kudarccal végződött az államcsínykísérlet
2013/12/11 Szabad Riport

- "Euromajdan" - Utószó -

Ukrajnában kudarccal végződött az államcsínykísérlet. Elnöksége során Janukovics most első ízben mondott le a széleskörű kompromisszumok kereséséről, és a probléma megoldását a "régi gárdájára" bízta, visszautasítva a kapitulációt, amelyet az elnöki környezet nyugatbarát szárnya nyomatékosan javasolt. Az eredmény felülmúlta a várakozásokat.



Azt követően, hogy a biztonsági szolgálat és a Berkut kommandó megérezte, hogy nem árulják el újból őket, a Függetlenség terén (Majdan) tüntetőknek nem maradt esélyük a győzelemre.

Az "Euromajdan" meghalt. A barikádokat leszerelték, a kormány a szokásos ütemben végzi munkáját, az erőstruktúrák aktívan készülnek arra, hogy helyreállítsák az ellenőrzést az EU szélsőséges hívei által elfoglalt épületek fölött.

A Kijevben történtek azt igazolják, hogy a "színes forradalmak" sikere csak az uralkodó eliten belüli árulással lehetséges. Jellemző, hogy a puccsisták vezetőinek nem tudtak segítséget nyújtani a nyugati kurátoraik. Annak dacára, hogy Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke, Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium képviselője és Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője nyilatkozatban követelte Janukovicstól, hogy ne alkalmazzon erőt, a barikádokat lebontották.

A hivatalos Kijev nyilatkozataiból az a következtetés vonható le, hogy Janukovics kész tárgyalni, de csak saját feltételei alapján. Kapitulációról tehát szó sincs.

Az államcsíny kudarca messzemenő következményekkel járhat. Még nincs lezárva a harc Ukrajnáért, de komoly csapás érte azokat a nyugati terveket, amelyek alapján Ukrajnát az Oroszország elleni "egészségügyi kordon" részévé tették volna. A puccs kudarcának fő következménye: az ukrajnai "eurointegrációsok" csalódtak, rájöhettek, hogy nyugati pártfogóik nem mindenhatók.

Kijev liberális és nyugatbarát értelmiségi körei közelebbről megismerkedhettek radikális vidéki, nyugat-ukrajnai szövetségeseikkel, és ez az ismeretségcsalódáshoz vezetett. Az "igazi európaiak" helyett Kijev központjában lumpenek gyűltek össze, akik az ukrán főváros egész negyedeit a szemétdomb és közös WC elegyévé változtatták. A boltok kirablása és a Lenin-szobor ledöntése sem növelte az "eurofelkelők" iránti rokonszenvet Kijevben. Az ukrajnai középosztály gondolkodó része egyszerűen elfordult a rombolóktól, akik az Euromajdanon a fő erőt képviselik.

Oroszország érdekei szempontjából az ukrán fordulat kudarcának fő eredménye: a Nyugatnak el kell ismernie, hogy az "ukrán kérdés" nem oldható meg Moszkva érdekei nélkül. Így értékelhető az amerikai külügyminisztériumnak a nyilatkozata, amelyben Washington Moszkvát arra kéri, hogy segítse elő "a helyzet békés rendezését Ukrajnában".

Az Euromajdan kudarca Kelet-Európa geopolitikai átalakítása hosszú folyamatának a kezdete is.

Valentin Mandrasescu - Oroszország Hangja

Üdv a klubban: az unió öt hónappal a csatlakozás után megindítja a túlzottdeficit-eljárást Horvátországgal szemben

Túlzottdeficit-eljárás megindítását javasolja Horvátországgal szemben az Európai Bizottság a tagállamok szakminisztereiből álló tanácsnak - közölte kedden a brüsszeli testület.

Horvátország nyáron lépett be az Európai Unióba, és a bizottság már múlt hónapban jelezte: eljárás megindítását javasolja majd, mert Horvátországban mind a költségvetés hiánya, mind az államadósság tartósan átlépi, vagy át fogja lépni a bruttó hazai termék (GDP) 3, illetve 60 százalékában megállapított küszöbértéket.

(Lépjünk ki az Európai Unióból)



ILYEN EGYSZERŰ!
Ha Ukrajna beléphet az Európai Unióba, kb. 1 millió zsidó tudhat áttelepülni Magyarországra "liberalizáltan". Izraeli zsidó részére lehet hamis származás igazolást készíteni. A kettős állampolgár zsidók termőföldeket is vehetnek nálunk. Jelenleg is akármit vehetnek az izraeliek cégei. Orbánék törvénnyel liberalizálták a Magyarországra településüket. Ideszült gyerekeikre bármit átírathatnak,ha magyar állampolgárként jegyeztethetik be őket. Zsidó nem ad el földet nemzsidónak, tiltja a Talmud. Undorító néphülyítés folyik!
Verőce, 2013. 12. 08. Tejfalussy András

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Izrael elismerte a fehér foszfor bevetését
2010. február 1. NOL

Az izraeli hadsereg megbüntetett két magas rangú tisztet azért, mert engedélyezték fehér foszforlövedékek használatát a tavaly a Gázai övezet ellen indított offenzívában. Ez az első alkalom, hogy Izrael elismerte az illegális fegyver bevetését.


Izraeli fegyver Gáza felett - Reuters - Ronen Zvulun

Egy hadosztály- és egy dandárparancsnok emberi életeket veszélyeztetett azzal, hogy a rendkívül gyúlékony és mérgező fehér foszforral lövette az ENSZ egyik segélyügynökségének épületét a Gázai övezetben - állapította meg egy izraeli vizsgálat. A fehér foszfor bevetését a civilek vagy lakott területek ellen tiltja a nemzetközi hadijog, vagyis ez háborús bűncselekménynek számít, de álcázó füstfüggöny alkotóelemeként nyílt területen bevethető.

Ilan Malka hadosztályparancsnokot és Ejál Eisenberg dandárparancsnokot megrovásban részesítették "hatásköri túllépés" miatt, de a két tiszt megőrizhette rangját. Az izraeli hadsereg szóvivője hétfőn nem is kívánta kommentálni az információt, amely - mélyen a szövegbe temetve - egyébként szerepelt Izraelnek a Goldstone-jelentésre adott a múlt héti válaszában. Az ENSZ a dokumentumban mind a zsidó államot, mind a Hamász palesztin iszlamista szervezetet háborús bűnök elkövetésével vádolta meg. Tel-Aviv antiszemitának ítélte a dél-afrikai bíró vizsgálata nyomán született jelentést.

Izrael első alkalommal ismeri el a fehér foszfor bevetésének tényét, amelyre az ENSZ és több más nemzetközi szervezet is felhívta a figyelmet. Csak bevallották az ismert bűnt - kommentálta a Hamász a tisztek felelősségre vonásának hírét, hozzáfűzve, a zsidó állam eddig 10 és félmillió dollárnyi "kenőpénzt" adott az ENSZ-nek a világszervezet "hallgatásáért." A Hamásznak és Izraelnek február 5-ig kell válaszolnia az ENSZ-közgyűlés felszólítására, amely önálló vizsgálatot követel az ügyben mindkét fél részéről.

A Human Rights Watch New York-i jogvédő szervezet korábbi jelentése szerint a fehér foszfor bevetése elterjedt gyakorlat volt, több polgári személyt is áldozatul ejtve a tavalyi gázai Öntött Ólom hadműveletben. Erre adott márciusi válaszában az izraeli hadsereg leszögezte, a fehér foszfort csak a nemzetközi törvényekkel összhangban használták, és minden alapot nélkülöznek azok a feltevések, amelyek ennek ellenkezőjét állítják.

Az első világháborúban kifejlesztett fehér foszfor a levegővel érintkezve éles fényt bocsát ki, ezért helyszíni harcok megvilágítására és harctéri egységek leplezésére használják. A rendkívül mérgező anyag a bőrhöz érve égési sérüléseket, szív-, máj-, és vesebántalmakat okozhat, bevetését gyújtófegyverként a hagyományos fegyvernemekről szóló 1980-as szerződés tiltja. 2005-ben az amerikai hadsereg is cáfolta, hogy a felkelők ellen fordították volna Irakban.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Kneszet korábbi elnöke szerint gyerekes módszer tovább lapítani az izraeli atomfegyver ügyében
2013-12-10. 11:00 Kuruc.info

Háborognak a cionisták, mert akadt végre egy becsületes politikus Izraelben, aki ki mert mondani egy alapvető igazságot. Avraham Burg, az izraeli parlament, a Kneszet korábbi elnöke (1999-2003) egy Haifában rendezett konferencián közölte: "Elég volt a kétértelműségből - Izraelnek van nukleáris és vegyi fegyvere is, és erről nyílt és őszinte vitát kellene kezdeményezni".


Avraham Burg
Burg még ennél is tovább ment, ugyanis kijelentette, hogy véleménye szerint Izrael előtt két lehetőség áll: vagy maga is megsemmisíti tömegpusztító fegyvereit egy atomfegyvermentes Közel-Kelet megteremtése érdekében, vagy pedig elfogadja, hogy a térségben más államok is szert tesznek nukleáris és vegyi fegyverekre.

"A nukleáris fegyverek birtoklása hosszú távon kockázatossá és politikai teherré vált" - jelentette ki, hozzátéve, hogy az atomfegyverekkel kapcsolatos izraeli kétértelműség (vagyis hogy Izrael nem is tagadja, de nem is ismeri be az atomfegyverek birtoklásának tényét) egyszerre "idejétmúlt és gyermekes" módszer, amely "nem fog másokat megakadályozni abban, hogy atomfegyverekre tegyenek szert". "Az új realitások világos választás elé állítanak abban a tekintetben, hogy vagy mindeniknek lesz nukleáris fegyvere, vagy pedig létrehozunk egy atomfegyvermentes zónát" - mondta ki a nyilvánvaló igazságot Avraham Burg, sürgetve egyúttal a párbeszéd megkezdését Iránnal és a térség más államaival. "

A konferenciát követően Burg a Mááriv című lapnak nyilatkozva is megerősítette álláspontját, mely szerint "itt az idő kitörni a nukleáris koporsóból, és ideje végre lerántani a leplet az izraeli atomprogrammal kapcsolatos kétértelműségről. Vagy mindenkinek lesz atomfegyvere, vagy senkinek sem" - nyomatékosította röviden a lényeget.

Akiba Tadatoshi, aki 1999 és 2011 között Hirosima polgármestere volt, felszólalásában azt javasolta, Izrael is támogassa a közel-keleti atomfegyvermentes zóna megteremtésének gondolatát. Dov Hanin, izraeli parlamenti képviselő és politológus, ugyancsak sürgette a zsidó állam atomfegyvereinek fölszámolását, utalva a szíriai vegyi fegyverkészlet megsemmisítésére, mint követendő példára. Szíria esete azt bizonyítja, hogy a nemzetközi diplomácia segítségével lehetséges egy ország tömegpusztító fegyverkészletét megsemmisíteni - hangoztatta az izraeli képviselő.

A Mááriv című izraeli lap közlése szerint a The Legal Forum for the Land of Israel nevű szervezet felszólította az ügyészséget és a rendőrséget, hogy kezdeményezzenek eljárást Avraham Burg ellen, mert a fentebb idézett kijelentéseivel hazaárulást követett el. A Fórum emlékeztette a hatóságokat arra, hogy Burg a Kneszet elnökeként, valamint a Külügyi és Védelmi Bizottság tagjaként lényeges izraeli államtitkokhoz férhetett hozz. "Burg egyoldalúan feltárja Izrael nukleáris és vegyi fegyverarzenáljának kérdéskörét az ellenség és a világ előtt, és ezzel a Kneszet más tagjait is arra ösztönzi, hogy ugyanígy cselekedjenek" - áll az ügyészséghez és a rendőrséghez eljuttatott levélben.

2013. októberében Simon Peresz izraeli államfő az izraeli atomfegyverkezésre vonatkozó "kétértelműség" jegyében a France 24 tévéállomásnak adott nyilatkozatában a következőképpen kerülgette a forró kását és hazudozott: "Van olyan ok, amely arra kényszeríthet bárkit, hogy nukleáris erővel rendelkezzen, de számomra ez olyan eszköz, amely a békéhez vezet, nem pedig támadások végrehajtásához".

Mint ismeretes, Izrael - miközben az állítólagos iráni atomfegyverkezés ürügyén háborúval fenyegetőzik - nem hajlandó aláírni a nukleáris fegyverek terjesztésének tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt, és (az általa folyamatosan démonizált Iránnal ellentétben) a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreit sem engedi be nukleáris létesítményeibe.

Perge Ottó - middleeastmonitor.com - Mááriv nyomán

Kapcsolódó:
   Az izraeli atom története
   Izrael atomfegyvert szerel a tengeralattjárókra
   Izrael atomarzenálja és egy hazaárulás anatómiája
   Az izraeli atomfegyver tabu téma Obamának is
   Döbbenet: Izrael atomfegyvert vet be Irán ellen?
   Izrael, a titkolt atomhatalom

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

SZÍRIAI HELYZETJELENTÉS - A TERRORISTÁK PARANCSOT KAPTAK A KERESZTÉNYEK KIÍRTÁSÁRA

A szíriai kormányerőket Saydnaayaaba rendelték, hogy nyújtsanak védelmet az ott élő keresztényeknek, miután a SAA (=Syrian Arab Army, a szíriai kormányerők) hírszerzésének a tudomására jutott, hogy a környéken tartózkodó terroristák azt a parancsot kapták, hogy gyilkoljanak le minden keresztényt Saydnaayaaban és Ma'loolaaban.

A parancs a terroristák egyik fő szponzorától, a szaúdi hercegről, Bandar Bin Shaytaantól jött egyenesen, aki közismert kisgyerekek molesztálásáról. Bandar kiadta a csatlósainak, az Al-Nusra frontnak és az Ahraar Al-Shaam brigádnak, hogy ne késlekedjenek, és hajtsák végre a népírtást. Erősen gyanítjuk, hogy emögött is izraeli érdekek állnak, hiszen Saydnaayaaban és Ma'loolaaban még Jézus Krisztus nyelvét beszélik, az arámit. Szokás szerint másokkal végeztetik el a piszkos munkát (ebben az esetben az idióta szaúdi herceggel), hogy ezek az ókeresztény települések, de legalábbis a lakosságuk és az ottani ókeresztény ereklyék végleg eltűnjenek a föld színéről, hogy immáron semmi se álhasson a "Jézus zsidó volt" hazugságdömping útjába.



Szíria, Saydnaayaa, a képeken a terroristák egyik célpontja, a "Mi Asszonyunk" kolostor látható.

Természetesen a szíriai keresztények válasza se maradt el. Az Antiokhiai Ortodox Egyház damaszkuszi pátriárkája, Őszentsége Looqaa Al-Khoori, fegyverbe szólított minden keresztényt Szíriából és a világból a hazájuk és a szent helyek védelmében a terrorista gyermekmolesztáló és nőerőszakoló zsoldosok ellen.

Jelentéseink szerint az Al-Nusra front jelenleg is ókeresztény relikviák elpusztításával és apácák gyilkolásával van elfoglalva Ma'loolaaban.

Nagy Kálmán

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Tudják önök mi a helyzet Palesztinában?
12/10/2013 Közel-Kelet jelene

Gondolom nem. Hiszen van ennél fontosabb mindenki életében, és ez érthető.

Röviden vázolom, hogyan állnak a dolgok.

Miután, az sokak által ünnepelt al-Sisi tábornok azon átlátszó utasítására, hogy a rendet kell teremteni a törvényen kívüli Sínai-félszigeten Egyiptom teljesen megszüntette az elektromos szolgáltatást a Gáza-övezetben. Ez is része a "rendrakásnak".
Bár semmi köze nincs közel 1,7 millió palesztinnak, a Sínai-félszigeten tevékenykedő terrorszervezetekhez

Az övezetben Gáza egyetlen saját villanyerőműve pedig üzemanyag hiányában már a múlt hónapban leállt, miután Egyiptom elvágta a gázolaj csempészetét az alagutakon. A csempészet valóban bűncselekmény, ez tény.
Egyiptom még ezzel nem végzett. További "szankciókat" léptet a jövőben életbe.

Gázában az áramhiány miatt már egy hónapja akadozik az ivóvízellátás, és időnként szennyvíz hömpölyög az utcákon.
Palesztina humanitárius katasztrófa elé néz.
A nemzetközi, és magyar médiában még sincs minderről semmi hír.



Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Gönczi Tamás - Nimród gyűrűjeKozsdi Tamás - A Magyar Korona könyve
Bunyevácz Zsuzsa - Félni csak...kinek is lehet?Zele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomában
Gönczi Tamás - Piliscsillag NapcsillagJuhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyv II.
Igor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemévelObrusánszky Borbála - Hunok Hungárok Magyarok
Nyirő József - Karácsony a havasonSkrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVD
Molnár V. József - ÖrökségMaderspach Viktor - Karaván a havasokban
Czakó Gábor - HitemrőlKoltay Gergely - Álmaink útján CD
Márai Sándor - Beszéljünk másról?Bogár László - Háttérképek
Kuliffay Hanna - Az igazság haszontalanságaSusan George - Lugánói tanulmány 2.
Dr. Eben Alexander - A mennyország létezikMarton Veronika - Hol rejtőznek a magyar táltosok?
Magyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.
Színia Bodnár Erika - AbrakadabraPataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013
Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóbanPap Gábor - Az Atilla-kincs vallomása
Peter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán ViktortVarga Csaba - SzóÉrtelmező SzóTörténeti SzóTár
Mindenféle orvosságoknak rend szedéseTóth Gyula - A kitalált középkoron túl
Dr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 1. kötetEdmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.
Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túlVetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtó
Grandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012Hosszú Gábor - Rovás Atlasz
Kalemandra - TeremtészetMaurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercege
Kozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világképAndreas Moritz - A rák nem betegség
Dr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónikaNagy Magyarország Történelmi Magazin - Nagy Magyarország történelmi folyóirat V. 3. szám
Badiny Jós Ferenc - A magyar nemzet történetének kis tükre I-II.Berta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport