2013. december 8., vasárnap

[Égi Patróna] Magyar Menedék és Püski könyvajánló - Új Égi Patróna programok! - Ezoporta Magazin 2013. December - Avanti ragazzi... Elõre budapesti srácok!

SZILVESZTER A NEMZETI HÍRHÁLÓVAL
2013. december 31. kedd


Köszöntsük együtt az új évet!

Bort, búzát, békességet,
Sötétségben fényességet!
Új esztendő újat hozzon,
Régi jótól meg ne fosszon.
Ki barát volt, az maradjon,
Ki elindult, az haladjon.




A Nemzeti Hírháló számára foglalt terem

Helyszín: Fehér Páva Étterem
Budapest IX. Üllői u. 7. (Kálvin tértől 1 perc)

Svédasztalos meleg, pezsgős vacsora, éjféli pezsgő, virsli, lencse
Nosztalgia (disco party) zene, tánc hajnalig
Belépő: 6.800.-Ft

Asztalfoglalás 2013. december 16-ig!

Bejelentkezés: admin@egipatrona.hu, (06-30-648-3543)


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Magyar Menedék Könyvesház könyvajánlata
1126 Budapest, Márvány utca 48. 213-7057 | Nyitva tartás: H-P: 10:00-20:00; Szo: 10:00-13:00


Szerző: Bunyevácz Zsuzsa
Cím: Félni csak...kinek is lehet?
Alcím: Nimród és Ábrahám fiai
Leírás: Ez a könyv könyvesházunkban 3600 Ft-os kiadói kedvezménnyel vásárolható meg.

Nincs új a Nap alatt?
A fenti sort Harold Nicolson brit diplomata, politikus írta 1919-ben, miután részt vett a párizsi békekonferencián. Aztán alig száz év múlva majdnem ugyanezt fogja harsogni az Európai Unió, az Egyesült Államok némely vezéralakja és hazai elvbarátaik: senkiházi betolakodók vagyunk Európában; mindig is csúnyán bántunk a kisebbségekkel, nálunk a múltban és napjainkban rettegnie kellett a zsidóknak és a cigányoknak; a kormány 2010 óta felszámolja a demokráciát, megszünteti a jogállamot, diktatúrát vezet be. Bűnös nép vagyunk, antiszemiták, rasszisták...

Az EU, az ENSZ, mindenfajta bizottságok és szervezetek sorra ítélnek el minket, nincs olyan hét, hogy ne marasztalnának el valamiért, legyen az alkotmánymódosítás, színházigazgatói kinevezés vagy utcanév. Ráadásul olyan ügyekbe szólnak bele, amelyeknek a mása megtalálható más uniós országban is, illetve olyan országokat nem marasztalnak el, mint például Izrael, ahol messze rosszabbul bánnak a palesztinokkal, mint mi valaha is bántunk a kisebbségeinkkel...

Szerző: Gönczi Tamás
Cím: Nimród gyűrűje
Alcím: II. Bővített, átdolgozott kiadás
Kiadó: Angyali Menedék
Leírás: Ez a könyv könyvesházunkban 6990 Ft - os kedvezményes kiadói áron vásárolható meg.

"Először Perzsiában keletkezett a magika /mágia/ mestersége ahová ugyanis az óriás Nemrot, a nyelvek összezavarodása után elment volt..." (Isidorus Hispalensis, De Asia/XIV.3.)

"...vissza kell térnünk Menroth óriásra, ki a nyelvek megkezdődött összezavarása után Evilath földjére méne. mellyet ez időben Persie tartományának neveznek, és ott nejétől, Enethtől két fiat nemze, Hunort és Mogort, kiktől a hunok és a magyarok származtak." (részlet Kézai Simon Krónikájából)

"Ebből a könyvből, ami egy egészen kivételes, alapos kutatómunka és szellemi érzékenység eredményeképpen állt össze, az érdeklődő olvasó megtudhatja, hogy ki is volt Nimród. Az a mitikus óriás, "a nagy vadász az Úr előtt", akinek "bábeltornya" a nyelvek összezavarása miatt nem érhetett az égig, akinek a néphiedelem szerint a mágiát és a magyarok a nevüket is köszönhetik. Nem beszélve arról az igen fontos dokumentumról, hogy ennek az őskirálynak a nevét ott találjuk a magyarok királylistájának a legelején. Nimród személye több mint érdekes. Agyonhallgatásában a magyar eredet, ősmúlt, ősvallás rejtélye van eltemetve. (Balogh Endre, Franciaország)

Szerző: Zele Richárd
Cím: Móricz János legendáriumának nyomában
Alcím: Üzenet az istenektől? Rendhagyó feltáró kötet a Tayos barlang, a kristálykönyvtár, az aranylemezek és egy földönkívüli civilizáció nyomában...
Kiadó: Angyali Menedék
Leírás: Ez a könyv könyvesházunkban 4400Ft-os kiadói kedvezménnyel vásárolható meg.

Móricz János (Horvátnádalja, /Körmend/ 1923. - Guayaquil, /Ecuador/ 1991.) olyan több száz kilométer hosszú barlangrendszert fedezett fel Ecuadorban, ahol egy hatalmas aranykönyvtár található. A vékony fémlapokon rovásírással az Univerzum története, a Föld története, az emberiség története és a magyarság története szerepel.

Ilyen és hasonló bejegyzések olvashatók a témával foglalkozó internetes honlapokon.

• De vajon mi lehet mindebből igaz?
• Igazat mondott-e Erich von Däniken, aki miután találkozott Móricz Jánossal, azt állította, hogy a Cueva de los Tayos barlangrendszert egy földönkívüli szuper-civilizáció építette?

"Ezeknek a kérdéseknek próbáltam utána járni a józan ész és a logika segítségével. Legfőbb segítőtársam T. Dénes Tamás matematikus-kriptografus volt.

Közös erővel próbáltuk elválasztani egymástól a nyilvánvalóan lehetetlent a lehetségestől. Közel három évig kutattam a témát. Sikerült találkoznom egy olyan személlyel, aki jól ismerte Móricz Jánost.



Kocsis István: A SZAKRÁLIS SZERELEM

Részlet az elsőből: A szakrális szerelemről eddig legrészletesebben A táltos paripa című könyvemben írtam.1 Tíz esztendeig foglalkoztam a Tündér Ilona és a táltos paripa kultuszának rejtélyeivel, s felismerhettem, hogy réges-régen nem számított rendkívülinek, ha valaki e rejtélyekről beszélt. Az sem számított rendkívülinek, ha valaki felismerte, megszelídítette, majd megülte a táltos paripát. De még az sem, ha a táltos paripa hátán berepült Tündér Ilona kastélyába. Aztán egyre kevesebben ismerték fel a táltos paripát, egyre kevesebben tudták megszelídíteni, egyre kevesebben tudták meglovagolni, s így egyre kevesebben jutottak el Tündér Ilona kastélyába. Felvetettem azt is a könyvben, hogy Platón korában a görögök közül már igen kevesen, de a magyarok közül Mátyás korában is elég sokan megülték a táltos paripát. Ezért mondják sokan, hogy a magyar társadalom fejlődése "megkésett"? Nem, nem ezért, mégis azt mondjuk, hogy nem véletlenül és nem jogtalanul beszélnek e megkésettségről. Nem véletlenül és nem jogtalanul, de félreértik és félremagyarázzák, mert nem tudják felfogni a magyar műveltség évezredeket átvészelő archaikus, szakrális hagyományainak a nagy rejtélyeit. A legfontosabb: ha e megkésettség azt jelenti, hogy a magyar társadalom évszázadokon át "korszerűtlenül" ragaszkodott a szakrális királyság szent hagyományaihoz, akkor áldott megkésettségről beszélhetünk....

Kiadó: Püski Kiadó
Eredeti ár: 1.680 Ft
Webáruház ár: 1.344 Ft

Kocsis István: A Szentkorona-eszme időszerűsége

A Szent korona misztériuma és tana kérdéskörei - rövid áttekintés)

Részlet az előszóból: Történelmi tanulmányok, illetve a történelemhamisítást leleplező könyvek írása közben vált számomra nyilvánvalóvá, hogy a magyar történelemtudomány egyetlen kérdését sem lehetünk képesek a maga bonyolultságában felfogni, ha nem ismerkedünk a magyar közjogfejlődés sajátosságaival, a történelmi magyar közjog minden kérdésével, a legsajátosabbakkal is. Utóbbiak közül a Szentkorona-tan közjogi fogalmának a tanulmányozását tartottam legfontosabbnak. De nemcsak fentiek miatt éreztem rendkívül időszerűnek, hogy könyvet írjak a Szent Korona tanáról (mely szerint a király rangban Magyarországnak nem első, hanem második személye, a Szent Korona után következő), hanem mert figyelembe vettem a következőket: A Szent Korona tana megőrző erejévé vált a magyar alkotmánynak, a magyar államiságnak, meghatározójává a magyar közjogfejlődésnek, de jelentősége nem akkor volt a legnagyobb, amikor a magyar nemzet jólétben és biztonságban élt, hanem akkor, amikor nehéz helyz etekbe került. Történelme legnehezebb helyzetein a Szent Korona segítségével lett úrrá a magyar nemzet... Megteremtője volt a nemzeti egységnek a magyar történelem legnehezebb, legdrámaibb helyzeteiben. És éppen azért, mert a Szent Korona a mindenkori politikai nemzet számára, a Szent Korona tagjai számára elsősorban a szabadságjogokat, a méltányosságot, illetve a jogbiztonságot jelentette, a Szent Korona országainak szabad polgárai természetszerűen övezték hálával, szeretettel, tisztelettel. Tisztelve szerették mindazok, akik a törvények, az alkotmány megtartását nem érezték terhesnek, félve tisztelték azok, akik a törvényeket csak kényszerűségből tartották meg.
Kiadó: Püski Kiadó
Eredeti ár: 1.680 Ft
Webáruház ár: 1.344 Ft

Szerző: Kocsis István
Cím: Az áldozat - Magyar szentek
Alcím: Kocsis István világa III.
Kiadó: Püski
Leírás: KOCSIS ISTVÁN szerző (Ombod, 1940. május 7. -) erdélyi magyar író, drámaíró. Középiskoláit 1956 - ban Szatmárnémetiben végezte. 1965-ben szerezte meg diplomáját a kolozsvári egyetem magyar nyelv és irodalom szakán. Első karcolatai, novellái a vidéki élményeiből ihletődtek (katonai szolgálat, képesítés nélküli tanítóskodás Avasújvárosban, majd Kőszegremetén), amelyek íróvá érlelték. 1984-ben Budapestre települt át, ahol a Népszínház, majd a televízió dramaturgja lett...

A Kocsis István Világa III. könyvsorozat színműveihez írt előszóban írja:
"Ifjabb koromban, legalább két és fél évtizeden át szinte kizárólag szépirodalmat (elsősorban drámát, de novellát és regényt is) írtam, és bár van már két évtizede, hogy inkábbb a történelemtudománnyal foglalkozom, a drámaíráshoz is igyekszem hű maradni."


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Új Égi Patróna programok!


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 3. rész
2013. december 10. kedd 18 óra

A veteményeskert gyógynövényei, Lippay János pozsonyi kertje, a fuldai kolostorkert példája. Társítások, jó szomszédok a kertben és a fazékban, rovarriasztó -és csalogató növények. Kapor, bazsalikom, büdöske, körömvirág, snidling, sarkantyúka., csombor. Hagyományos veteményes Moldvában.
Árnyékos, nyirkos élőhelyek gyógynövényei, nadálytő, menták, citromfű, lestyán . A gyógynövények szaporítása, magvetés, tőosztás, dugványozás.
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


Szántai Lajos: A magyar feltámadás esélyei, a magyar halhatatlanság
Elbukva és megdicsőülve

2013. december 16. hétfő 18 óra

'Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában, páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!' Padre Pio (1887-1968)

Helyszín: Piliscsaba Klarisszaház - Művelődési Információs Központ és Könyvtár Templom tér 9.
Előadás belépő: 800.-Ft


Napforduló: Napfelkelte köszöntése a Ziribár fölött

2013. december 21. szombat 7.30 óra
Helyszín: Pilisszántó Boldogasszony Kápolna
Gyülekező 7.00 órától


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 4. rész
A magyarok virágoskertje.

A lélek gyógynövényei, a magyarság régi, kedves házikerti virágai. A kertekbe szépségük miatt bekerült vadvirágok:
Telekivirág, íriszek, zergevirág, májusi margaréta, Boldogasszony rózsája.
A kereszténység, a középkor koszorúvirágai, szimbólumok, regék, M.S. Mester Vizitáció- képe, mint több száz éves kertkultúránk bizonyítéka. Amerikai eredetű virágok, Ázsia küldöttei.

2014. január 9. csütörtök 18 óra
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


JÓTÉKONYSÁGI EST
JÉZUS KÉRÉSE ALAPJÁN, A SZENT ANNA RÉTEN MEGÉPÍTENDŐ KÁPOLNÁÉRT


2014. január 18. szombat 17 óra

Fellépő előadók:
Csabai János színművész
Gondos Béla: Kárpát-medencei templomok Mária freskói - vetített képes előadás
Kovács Gábor: zenész, énekes
Maczkó Mária: népdal énekes, Máriás énekek
Molnár V. József: A Szűz Anya országa
Szántai Lajos: A hit ereje
Boldogasszony kiállítás
további meglepetés...

A rendezvény ingyenes, belépő nincs, a megépítendő kápolnára adományaikat köszönettel elfogadjuk.

Kápolna adomány elkülönített számla:
OTP: 11742245-20067436
IBAN: HU17 1174 2245 2006 7436 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

www.egipatrona.hu/kapolna

Helyszín: Budakalászi Faluház (Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár) Szentendrei u.9.

Aradi Lajos: Piramisok, megalitok, ősi istenek.....Egyiptom 12.000 éve, 4. rész

Az előadó saját kutatásainak, egyiptomi útjának tapasztalata alapján levont következtetések, összefüggések.
A magyar uralkodói vérvonal és kultúra kapcsolata Egyiptommal

2014. január 24. péntek 18 óra
Helyszín: Piliscsaba Klarisszaház - Művelődési Információs Központ és Könyvtár Templom tér 9.
Előadás belépő: 1.000.-Ft


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 5. rész

Fűszeres, virágos kalendárium, a tizenkét hónap történései a kertben, a növények "geocentrikus" világszemléletével nézve.

2014. február 7. péntek 16.30 óra !!
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 6. rész
2014. február 28. péntek 16.30 óra !!

Rendhagyó rendszertan, elsősorban a virágos növénycsaládok bemutatása, a virágot formáló erők, titokzatos szimmetriák, a teremtés és az evolúció működése
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


Utazás: SVÁJC - HUN VÖLGY - ATILLA és a HUNOK NYOMÁBAN
dr. Salamin András-sal és Kocsis Istvánnal
2014. szeptember 4-8-ig


Részletek hamarosan.....

Információ: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543, www.egipatrona.hu


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ezoporta Magazin - 2013. December
ezoporta.com
Hirdessen az Ezoportánál!

Az Ezoporta Spirituális és Kultúrális Programajánló Magazin 2013. decemberi száma


Azért jött létre az Ezoporta előbb programajánló magazin, később weboldal formájában, hogy a spirituális érdeklődésű nagyközönségnek az ezoterikus és kulturális programok minél szélesebb skáláját tudjuk ajánlani. Honlapunk nem titkolt célja, hogy minél több központ, helyszín és egyéni terapeuta programja megtalálható legyen, így összekötve az érdeklődőket a programszervezőkkel. Reméljük, törekvésünk és kínálatunk elnyeri tetszésedet.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Nagyvillám Étterem ajánlata

Ajándékutalvány minden alkalomra

Születésnapi ajándék? Házassági évforduló vagy nászajándék?

Ajándékozzon élményt, gasztronómiai kirándulást a Dunakanyar szívébe, Visegrádra. Lepje meg barátait, szeretteit egy kellemes ebéddel a Nagyvillám Étteremben. Az ajándékutalvány értékét Ön határozza meg.
Mit kell tennie, ha nincs ideje és lehetősége személyesen ellátogatni Visegrádra? Csupán küldjön részünkre egy e-mailt a következő adatokkal:
- ajándékozott, kedvezményezett neve
- ajándékutalvány értéke
- személyes szöveg, üzenet is feltüntethető az utalványon
- az Ön neve és címe számlázáshoz

Ezt követően a válaszlevélhez csatoljuk a számlát, melynek alapján át tudja utalni az ajándékutalvány ellenértékét. Az összeg beérkezését követően máris küldjük elektronikus formában az utalványt, melyet csak ki kell nyomtatnia.
Igény és rendelkezésre álló időnek megfelelően az utalványt postázzuk is.

További információkkal mindig örömmel állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:
admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok! - Az MVSZ Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása

A Magyarok Világszövetségének Elnöksége december 7-i ülésén meghallgatta Fuksz Sándor elnökhelyettes és Hompoth Zoltán elnökségi tag beszámolóját római útjukról, ahol személyesen meg kívántak győződni arról, hogy az olasz labdarúgó bajnokság egyik élvonalbeli együttesének, a Lazio Rómának a himnusza valóban az 1956-os Magyar Forradalomnak és Szabadságharcnak állít-e emléket? Az otthoni mérkőzéseit a római olimpiai stadionban játszó Lazio szurkolóinak több tízezres tömege valóban minden mérkőzésen elénekli az Avanti ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Pest c. dalt, amely a klub himnusza. Az MVSZ vezető tisztségviselőinek beszámolója állásfoglalás elfogadására késztette az Elnökséget, amelyet alább közlünk. Mindezt hallva, sajtószolgálatunk arra kíváncsi, hogy hol voltak a magyar rádió, a magyar televízió, a magyar távirati iroda római tudósítói az elmúlt fél évszázadban? Hogyhogy erről nem adtak sohasem hírt?


Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok!
A Magyarok Világszövetsége Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása

Az üdvtörténeti jelentőségű 1956-os magyar forradalom és szabadságharc szellemi öröksége és politikai üzenete megkerülhetetlen minden magyar ember és magyar intézmény számára. A budapesti utcákon kifolyt minden csepp vér és minden áldozat népünk szabadságvágyának aranyfedezete, amellyel élnünk nemcsak jog, de kötelesség is. A Magyarok Világszövetsége célkitűzéseiben és tevékenységében is következetesen képviseli '56 szellemiségét. Ezért is örömmel értesült arról, hogy az európai labdarúgás egyik jeles képviselőjének a Lazio Róma csapatának egy olyan dal a himnusza, amelynek olasz szerzői az '56-os magyar szabadságharcnak állítanak emléket.

A kíváncsiság és a nemzeti büszkeség indította el az MVSZ két tisztségviselőjét, Fuksz Sándor elnökhelyettest és Hompoth Zoltán elnökségi tagot, hogy Rómába utazzanak és az Olimpiai Stadionban legyenek tanúi az Avanti ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Pest kezdetű himnusz éneklésének, élő hagyományának.

Ez történt meg 2013. december 2-án, a Lazio Róma - Nápoly mérkőzésen, ahol példamutatóan sportszerű mérkőzésen és megindítóan ünnepélyes szurkolás közepette elhangzott az egész magyar nemzetet dicsőítő és a szabadságharcnak leverését közömbösen szemlélő világot, világhatalmakat ostorozó dal.

A Magyarok Világszövetsége méltatlannak tartja, hogy a politikum és általa vezérelt tudat-formáló intézményei elhallgató magatartása következtében a magyar közvélemény mindeddig alig hallott magyar szabadságharcunk olasz nép általi ilyen nagy megbecsülésének, se ennek világtörténelmi jelentősége elismerésének erről az egyedülálló formájáról. Megköszöni a Lazio szurkolóinak a magyar szabadságharccal való nemzeti azonosulását és egyedülálló hűségét.

E példamutató szolidaritás népszerűsítésére fordítói pályázatot ír ki, amelynek határideje: 2013. január 31. Az olasz dal teljes szövegét, és annak nyersfordítását alább közzé tesszük.

Avanti ragazzi di Buda Előre, budai srácok!
avanti ragazzi di Pest Előre, pesti srácok!
studenti, braccianti, operai, Diákok, napszámosok, munkások,
il sole non sorge piu ad Est.

a nap többé nem Keleten kel.

Abbiamo vegliato una notte Átvirrasztottunk egy éjszakát,
la notte dei cento e piu mesi száz és még több hónap éjszakáját,
sognando quest'alba d'ottobre, októbernek ezen hajnaláról álmodva,
quest'alba dei giovan'ungheresi.

a magyar fiatalság ezen hajnaláról.

Ricordo che avevi un moschetto Emlékszem volt egy puskád,
su portalo in piazza, ti aspetto, hozd le a térre, várlak,
nascosta tra i libri di scuola a tankönyvek közt elrejtve
anch'io portero una pistola.

én is viszek egy pisztolyt.

Sei giorni e sei notti di gloria Hat dicsőséges napon és éjjelen át
duro questa nostra vittoria tartott a győzelmünk,
ma al settimo sono arrivati de a hetedik napon megérkeztek
i russi con i carri armati.

az oroszok a harckocsikkal.

I carri ci spezzan le ossa, A tankok összezúzzák a csontjainkat,
nessuno ci viene in aiuto senki sem nyújt segítséget,
il mondo e rimasto a guardare a világ csak bámul
sull'orlo della fossa seduto.

a sír széléről.

Ragazza non dirlo a mia madre Leány, ne mondd meg anyámnak,
non dirle che muoio stasera ne mondd meg, hogy meghalok ezen az estén,
ma dille che sto su in montagna mondd azt, hogy a hegyekben vagyok,
e che tornero a primavera

és visszatérek tavasszal.

Compagni noi siam condannati, Bajtársaim, végünk,
sconfitta e la rivoluzione a forradalmat leverték,
fra poco saremo bendati nemsokára bekötött szemmel
e messi davanti al plotone

az osztag (~kivégzőosztag) elé állítanak.

Compagno il plotone s'avanza, Bajtársam a sereg halad előre,
gia cadono il primo e il secondo már elesik az első s a második,
finita e la nostra vacanza, vége a szabadságunknak,
sepolto l'onore del mondo

a világ becsülete eltemettetett.

Compagno riponi il fucile Harcostársam, tedd el a fegyvert
torneranno a cantare le fonti a források újra énekelni fognak
quel giorno serrate le file a napon, melyen zárjátok a sorokat,
e noi torneremo dai monti

és mi visszatérünk a hegyekből.

Avanti ragazzi di Buda, Előre, budai srácok!
avanti ragazzi di Pest Előre, pesti srácok!
studenti, braccianti e operai, Diákok, napszámosok, munkások,
il sole non sorge piu all'Est.

a nap többé nem Keleten kel.

(P.A. fordítása)

Lazio-himnusz:
http://www.youtube.com/watch?v=bJtzrwcdoks
Lazio-szurkolók Barcelonában:
http://www.youtube.com/watch?v=QugIX0VDrg0
Lazio-szurkolók otthon, a Római Olimpiai Stadionban:
http://www.youtube.com/watch?v=E1t5apEm-Xk&bpctr=1386515643

MVSZ Sajtószolgálat

[Égi Patróna] Magyar Menedék és Püski könyvajánló - Új Égi Patróna programok! - Ezoporta Magazin 2013. December - Avanti ragazzi... Elõre budapesti srácok!

SZILVESZTER A NEMZETI HÍRHÁLÓVAL
2013. december 31. kedd


Köszöntsük együtt az új évet!

Bort, búzát, békességet,
Sötétségben fényességet!
Új esztendő újat hozzon,
Régi jótól meg ne fosszon.
Ki barát volt, az maradjon,
Ki elindult, az haladjon.




A Nemzeti Hírháló számára foglalt terem

Helyszín: Fehér Páva Étterem
Budapest IX. Üllői u. 7. (Kálvin tértől 1 perc)

Svédasztalos meleg, pezsgős vacsora, éjféli pezsgő, virsli, lencse
Nosztalgia (disco party) zene, tánc hajnalig
Belépő: 6.800.-Ft

Asztalfoglalás 2013. december 16-ig!

Bejelentkezés: admin@egipatrona.hu, (06-30-648-3543)


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Magyar Menedék Könyvesház könyvajánlata
1126 Budapest, Márvány utca 48. 213-7057 | Nyitva tartás: H-P: 10:00-20:00; Szo: 10:00-13:00


Szerző: Bunyevácz Zsuzsa
Cím: Félni csak...kinek is lehet?
Alcím: Nimród és Ábrahám fiai
Leírás: Ez a könyv könyvesházunkban 3600 Ft-os kiadói kedvezménnyel vásárolható meg.

Nincs új a Nap alatt?
A fenti sort Harold Nicolson brit diplomata, politikus írta 1919-ben, miután részt vett a párizsi békekonferencián. Aztán alig száz év múlva majdnem ugyanezt fogja harsogni az Európai Unió, az Egyesült Államok némely vezéralakja és hazai elvbarátaik: senkiházi betolakodók vagyunk Európában; mindig is csúnyán bántunk a kisebbségekkel, nálunk a múltban és napjainkban rettegnie kellett a zsidóknak és a cigányoknak; a kormány 2010 óta felszámolja a demokráciát, megszünteti a jogállamot, diktatúrát vezet be. Bűnös nép vagyunk, antiszemiták, rasszisták...

Az EU, az ENSZ, mindenfajta bizottságok és szervezetek sorra ítélnek el minket, nincs olyan hét, hogy ne marasztalnának el valamiért, legyen az alkotmánymódosítás, színházigazgatói kinevezés vagy utcanév. Ráadásul olyan ügyekbe szólnak bele, amelyeknek a mása megtalálható más uniós országban is, illetve olyan országokat nem marasztalnak el, mint például Izrael, ahol messze rosszabbul bánnak a palesztinokkal, mint mi valaha is bántunk a kisebbségeinkkel...

Szerző: Gönczi Tamás
Cím: Nimród gyűrűje
Alcím: II. Bővített, átdolgozott kiadás
Kiadó: Angyali Menedék
Leírás: Ez a könyv könyvesházunkban 6990 Ft - os kedvezményes kiadói áron vásárolható meg.

"Először Perzsiában keletkezett a magika /mágia/ mestersége ahová ugyanis az óriás Nemrot, a nyelvek összezavarodása után elment volt..." (Isidorus Hispalensis, De Asia/XIV.3.)

"...vissza kell térnünk Menroth óriásra, ki a nyelvek megkezdődött összezavarása után Evilath földjére méne. mellyet ez időben Persie tartományának neveznek, és ott nejétől, Enethtől két fiat nemze, Hunort és Mogort, kiktől a hunok és a magyarok származtak." (részlet Kézai Simon Krónikájából)

"Ebből a könyvből, ami egy egészen kivételes, alapos kutatómunka és szellemi érzékenység eredményeképpen állt össze, az érdeklődő olvasó megtudhatja, hogy ki is volt Nimród. Az a mitikus óriás, "a nagy vadász az Úr előtt", akinek "bábeltornya" a nyelvek összezavarása miatt nem érhetett az égig, akinek a néphiedelem szerint a mágiát és a magyarok a nevüket is köszönhetik. Nem beszélve arról az igen fontos dokumentumról, hogy ennek az őskirálynak a nevét ott találjuk a magyarok királylistájának a legelején. Nimród személye több mint érdekes. Agyonhallgatásában a magyar eredet, ősmúlt, ősvallás rejtélye van eltemetve. (Balogh Endre, Franciaország)

Szerző: Zele Richárd
Cím: Móricz János legendáriumának nyomában
Alcím: Üzenet az istenektől? Rendhagyó feltáró kötet a Tayos barlang, a kristálykönyvtár, az aranylemezek és egy földönkívüli civilizáció nyomában...
Kiadó: Angyali Menedék
Leírás: Ez a könyv könyvesházunkban 4400Ft-os kiadói kedvezménnyel vásárolható meg.

Móricz János (Horvátnádalja, /Körmend/ 1923. - Guayaquil, /Ecuador/ 1991.) olyan több száz kilométer hosszú barlangrendszert fedezett fel Ecuadorban, ahol egy hatalmas aranykönyvtár található. A vékony fémlapokon rovásírással az Univerzum története, a Föld története, az emberiség története és a magyarság története szerepel.

Ilyen és hasonló bejegyzések olvashatók a témával foglalkozó internetes honlapokon.

• De vajon mi lehet mindebből igaz?
• Igazat mondott-e Erich von Däniken, aki miután találkozott Móricz Jánossal, azt állította, hogy a Cueva de los Tayos barlangrendszert egy földönkívüli szuper-civilizáció építette?

"Ezeknek a kérdéseknek próbáltam utána járni a józan ész és a logika segítségével. Legfőbb segítőtársam T. Dénes Tamás matematikus-kriptografus volt.

Közös erővel próbáltuk elválasztani egymástól a nyilvánvalóan lehetetlent a lehetségestől. Közel három évig kutattam a témát. Sikerült találkoznom egy olyan személlyel, aki jól ismerte Móricz Jánost.



Kocsis István: A SZAKRÁLIS SZERELEM

Részlet az elsőből: A szakrális szerelemről eddig legrészletesebben A táltos paripa című könyvemben írtam.1 Tíz esztendeig foglalkoztam a Tündér Ilona és a táltos paripa kultuszának rejtélyeivel, s felismerhettem, hogy réges-régen nem számított rendkívülinek, ha valaki e rejtélyekről beszélt. Az sem számított rendkívülinek, ha valaki felismerte, megszelídítette, majd megülte a táltos paripát. De még az sem, ha a táltos paripa hátán berepült Tündér Ilona kastélyába. Aztán egyre kevesebben ismerték fel a táltos paripát, egyre kevesebben tudták megszelídíteni, egyre kevesebben tudták meglovagolni, s így egyre kevesebben jutottak el Tündér Ilona kastélyába. Felvetettem azt is a könyvben, hogy Platón korában a görögök közül már igen kevesen, de a magyarok közül Mátyás korában is elég sokan megülték a táltos paripát. Ezért mondják sokan, hogy a magyar társadalom fejlődése "megkésett"? Nem, nem ezért, mégis azt mondjuk, hogy nem véletlenül és nem jogtalanul beszélnek e megkésettségről. Nem véletlenül és nem jogtalanul, de félreértik és félremagyarázzák, mert nem tudják felfogni a magyar műveltség évezredeket átvészelő archaikus, szakrális hagyományainak a nagy rejtélyeit. A legfontosabb: ha e megkésettség azt jelenti, hogy a magyar társadalom évszázadokon át "korszerűtlenül" ragaszkodott a szakrális királyság szent hagyományaihoz, akkor áldott megkésettségről beszélhetünk....

Kiadó: Püski Kiadó
Eredeti ár: 1.680 Ft
Webáruház ár: 1.344 Ft

Kocsis István: A Szentkorona-eszme időszerűsége

A Szent korona misztériuma és tana kérdéskörei - rövid áttekintés)

Részlet az előszóból: Történelmi tanulmányok, illetve a történelemhamisítást leleplező könyvek írása közben vált számomra nyilvánvalóvá, hogy a magyar történelemtudomány egyetlen kérdését sem lehetünk képesek a maga bonyolultságában felfogni, ha nem ismerkedünk a magyar közjogfejlődés sajátosságaival, a történelmi magyar közjog minden kérdésével, a legsajátosabbakkal is. Utóbbiak közül a Szentkorona-tan közjogi fogalmának a tanulmányozását tartottam legfontosabbnak. De nemcsak fentiek miatt éreztem rendkívül időszerűnek, hogy könyvet írjak a Szent Korona tanáról (mely szerint a király rangban Magyarországnak nem első, hanem második személye, a Szent Korona után következő), hanem mert figyelembe vettem a következőket: A Szent Korona tana megőrző erejévé vált a magyar alkotmánynak, a magyar államiságnak, meghatározójává a magyar közjogfejlődésnek, de jelentősége nem akkor volt a legnagyobb, amikor a magyar nemzet jólétben és biztonságban élt, hanem akkor, amikor nehéz helyz etekbe került. Történelme legnehezebb helyzetein a Szent Korona segítségével lett úrrá a magyar nemzet... Megteremtője volt a nemzeti egységnek a magyar történelem legnehezebb, legdrámaibb helyzeteiben. És éppen azért, mert a Szent Korona a mindenkori politikai nemzet számára, a Szent Korona tagjai számára elsősorban a szabadságjogokat, a méltányosságot, illetve a jogbiztonságot jelentette, a Szent Korona országainak szabad polgárai természetszerűen övezték hálával, szeretettel, tisztelettel. Tisztelve szerették mindazok, akik a törvények, az alkotmány megtartását nem érezték terhesnek, félve tisztelték azok, akik a törvényeket csak kényszerűségből tartották meg.
Kiadó: Püski Kiadó
Eredeti ár: 1.680 Ft
Webáruház ár: 1.344 Ft

Szerző: Kocsis István
Cím: Az áldozat - Magyar szentek
Alcím: Kocsis István világa III.
Kiadó: Püski
Leírás: KOCSIS ISTVÁN szerző (Ombod, 1940. május 7. -) erdélyi magyar író, drámaíró. Középiskoláit 1956 - ban Szatmárnémetiben végezte. 1965-ben szerezte meg diplomáját a kolozsvári egyetem magyar nyelv és irodalom szakán. Első karcolatai, novellái a vidéki élményeiből ihletődtek (katonai szolgálat, képesítés nélküli tanítóskodás Avasújvárosban, majd Kőszegremetén), amelyek íróvá érlelték. 1984-ben Budapestre települt át, ahol a Népszínház, majd a televízió dramaturgja lett...

A Kocsis István Világa III. könyvsorozat színműveihez írt előszóban írja:
"Ifjabb koromban, legalább két és fél évtizeden át szinte kizárólag szépirodalmat (elsősorban drámát, de novellát és regényt is) írtam, és bár van már két évtizede, hogy inkábbb a történelemtudománnyal foglalkozom, a drámaíráshoz is igyekszem hű maradni."


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Új Égi Patróna programok!


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 3. rész
2013. december 10. kedd 18 óra

A veteményeskert gyógynövényei, Lippay János pozsonyi kertje, a fuldai kolostorkert példája. Társítások, jó szomszédok a kertben és a fazékban, rovarriasztó -és csalogató növények. Kapor, bazsalikom, büdöske, körömvirág, snidling, sarkantyúka., csombor. Hagyományos veteményes Moldvában.
Árnyékos, nyirkos élőhelyek gyógynövényei, nadálytő, menták, citromfű, lestyán . A gyógynövények szaporítása, magvetés, tőosztás, dugványozás.
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


Szántai Lajos: A magyar feltámadás esélyei, a magyar halhatatlanság
Elbukva és megdicsőülve

2013. december 16. hétfő 18 óra

'Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában, páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!' Padre Pio (1887-1968)

Helyszín: Piliscsaba Klarisszaház - Művelődési Információs Központ és Könyvtár Templom tér 9.
Előadás belépő: 800.-Ft


Napforduló: Napfelkelte köszöntése a Ziribár fölött

2013. december 21. szombat 7.30 óra
Helyszín: Pilisszántó Boldogasszony Kápolna
Gyülekező 7.00 órától


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 4. rész
A magyarok virágoskertje.

A lélek gyógynövényei, a magyarság régi, kedves házikerti virágai. A kertekbe szépségük miatt bekerült vadvirágok:
Telekivirág, íriszek, zergevirág, májusi margaréta, Boldogasszony rózsája.
A kereszténység, a középkor koszorúvirágai, szimbólumok, regék, M.S. Mester Vizitáció- képe, mint több száz éves kertkultúránk bizonyítéka. Amerikai eredetű virágok, Ázsia küldöttei.

2014. január 9. csütörtök 18 óra
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


JÓTÉKONYSÁGI EST
JÉZUS KÉRÉSE ALAPJÁN, A SZENT ANNA RÉTEN MEGÉPÍTENDŐ KÁPOLNÁÉRT


2014. január 18. szombat 17 óra

Fellépő előadók:
Csabai János színművész
Gondos Béla: Kárpát-medencei templomok Mária freskói - vetített képes előadás
Kovács Gábor: zenész, énekes
Maczkó Mária: népdal énekes, Máriás énekek
Molnár V. József: A Szűz Anya országa
Szántai Lajos: A hit ereje
Boldogasszony kiállítás
további meglepetés...

A rendezvény ingyenes, belépő nincs, a megépítendő kápolnára adományaikat köszönettel elfogadjuk.

Kápolna adomány elkülönített számla:
OTP: 11742245-20067436
IBAN: HU17 1174 2245 2006 7436 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

www.egipatrona.hu/kapolna

Helyszín: Budakalászi Faluház (Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár) Szentendrei u.9.

Aradi Lajos: Piramisok, megalitok, ősi istenek.....Egyiptom 12.000 éve, 4. rész

Az előadó saját kutatásainak, egyiptomi útjának tapasztalata alapján levont következtetések, összefüggések.
A magyar uralkodói vérvonal és kultúra kapcsolata Egyiptommal

2014. január 24. péntek 18 óra
Helyszín: Piliscsaba Klarisszaház - Művelődési Információs Központ és Könyvtár Templom tér 9.
Előadás belépő: 1.000.-Ft


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 5. rész

Fűszeres, virágos kalendárium, a tizenkét hónap történései a kertben, a növények "geocentrikus" világszemléletével nézve.

2014. február 7. péntek 16.30 óra !!
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 6. rész
2014. február 28. péntek 16.30 óra !!

Rendhagyó rendszertan, elsősorban a virágos növénycsaládok bemutatása, a virágot formáló erők, titokzatos szimmetriák, a teremtés és az evolúció működése
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft


Utazás: SVÁJC - HUN VÖLGY - ATILLA és a HUNOK NYOMÁBAN
dr. Salamin András-sal és Kocsis Istvánnal
2014. szeptember 4-8-ig


Részletek hamarosan.....

Információ: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543, www.egipatrona.hu


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ezoporta Magazin - 2013. December
ezoporta.com
Hirdessen az Ezoportánál!

Az Ezoporta Spirituális és Kultúrális Programajánló Magazin 2013. decemberi száma


Azért jött létre az Ezoporta előbb programajánló magazin, később weboldal formájában, hogy a spirituális érdeklődésű nagyközönségnek az ezoterikus és kulturális programok minél szélesebb skáláját tudjuk ajánlani. Honlapunk nem titkolt célja, hogy minél több központ, helyszín és egyéni terapeuta programja megtalálható legyen, így összekötve az érdeklődőket a programszervezőkkel. Reméljük, törekvésünk és kínálatunk elnyeri tetszésedet.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Nagyvillám Étterem ajánlata

Ajándékutalvány minden alkalomra

Születésnapi ajándék? Házassági évforduló vagy nászajándék?

Ajándékozzon élményt, gasztronómiai kirándulást a Dunakanyar szívébe, Visegrádra. Lepje meg barátait, szeretteit egy kellemes ebéddel a Nagyvillám Étteremben. Az ajándékutalvány értékét Ön határozza meg.
Mit kell tennie, ha nincs ideje és lehetősége személyesen ellátogatni Visegrádra? Csupán küldjön részünkre egy e-mailt a következő adatokkal:
- ajándékozott, kedvezményezett neve
- ajándékutalvány értéke
- személyes szöveg, üzenet is feltüntethető az utalványon
- az Ön neve és címe számlázáshoz

Ezt követően a válaszlevélhez csatoljuk a számlát, melynek alapján át tudja utalni az ajándékutalvány ellenértékét. Az összeg beérkezését követően máris küldjük elektronikus formában az utalványt, melyet csak ki kell nyomtatnia.
Igény és rendelkezésre álló időnek megfelelően az utalványt postázzuk is.

További információkkal mindig örömmel állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:
admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok! - Az MVSZ Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása

A Magyarok Világszövetségének Elnöksége december 7-i ülésén meghallgatta Fuksz Sándor elnökhelyettes és Hompoth Zoltán elnökségi tag beszámolóját római útjukról, ahol személyesen meg kívántak győződni arról, hogy az olasz labdarúgó bajnokság egyik élvonalbeli együttesének, a Lazio Rómának a himnusza valóban az 1956-os Magyar Forradalomnak és Szabadságharcnak állít-e emléket? Az otthoni mérkőzéseit a római olimpiai stadionban játszó Lazio szurkolóinak több tízezres tömege valóban minden mérkőzésen elénekli az Avanti ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Pest c. dalt, amely a klub himnusza. Az MVSZ vezető tisztségviselőinek beszámolója állásfoglalás elfogadására késztette az Elnökséget, amelyet alább közlünk. Mindezt hallva, sajtószolgálatunk arra kíváncsi, hogy hol voltak a magyar rádió, a magyar televízió, a magyar távirati iroda római tudósítói az elmúlt fél évszázadban? Hogyhogy erről nem adtak sohasem hírt?


Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok!
A Magyarok Világszövetsége Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása

Az üdvtörténeti jelentőségű 1956-os magyar forradalom és szabadságharc szellemi öröksége és politikai üzenete megkerülhetetlen minden magyar ember és magyar intézmény számára. A budapesti utcákon kifolyt minden csepp vér és minden áldozat népünk szabadságvágyának aranyfedezete, amellyel élnünk nemcsak jog, de kötelesség is. A Magyarok Világszövetsége célkitűzéseiben és tevékenységében is következetesen képviseli '56 szellemiségét. Ezért is örömmel értesült arról, hogy az európai labdarúgás egyik jeles képviselőjének a Lazio Róma csapatának egy olyan dal a himnusza, amelynek olasz szerzői az '56-os magyar szabadságharcnak állítanak emléket.

A kíváncsiság és a nemzeti büszkeség indította el az MVSZ két tisztségviselőjét, Fuksz Sándor elnökhelyettest és Hompoth Zoltán elnökségi tagot, hogy Rómába utazzanak és az Olimpiai Stadionban legyenek tanúi az Avanti ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Pest kezdetű himnusz éneklésének, élő hagyományának.

Ez történt meg 2013. december 2-án, a Lazio Róma - Nápoly mérkőzésen, ahol példamutatóan sportszerű mérkőzésen és megindítóan ünnepélyes szurkolás közepette elhangzott az egész magyar nemzetet dicsőítő és a szabadságharcnak leverését közömbösen szemlélő világot, világhatalmakat ostorozó dal.

A Magyarok Világszövetsége méltatlannak tartja, hogy a politikum és általa vezérelt tudat-formáló intézményei elhallgató magatartása következtében a magyar közvélemény mindeddig alig hallott magyar szabadságharcunk olasz nép általi ilyen nagy megbecsülésének, se ennek világtörténelmi jelentősége elismerésének erről az egyedülálló formájáról. Megköszöni a Lazio szurkolóinak a magyar szabadságharccal való nemzeti azonosulását és egyedülálló hűségét.

E példamutató szolidaritás népszerűsítésére fordítói pályázatot ír ki, amelynek határideje: 2013. január 31. Az olasz dal teljes szövegét, és annak nyersfordítását alább közzé tesszük.

Avanti ragazzi di Buda Előre, budai srácok!
avanti ragazzi di Pest Előre, pesti srácok!
studenti, braccianti, operai, Diákok, napszámosok, munkások,
il sole non sorge piu ad Est.

a nap többé nem Keleten kel.

Abbiamo vegliato una notte Átvirrasztottunk egy éjszakát,
la notte dei cento e piu mesi száz és még több hónap éjszakáját,
sognando quest'alba d'ottobre, októbernek ezen hajnaláról álmodva,
quest'alba dei giovan'ungheresi.

a magyar fiatalság ezen hajnaláról.

Ricordo che avevi un moschetto Emlékszem volt egy puskád,
su portalo in piazza, ti aspetto, hozd le a térre, várlak,
nascosta tra i libri di scuola a tankönyvek közt elrejtve
anch'io portero una pistola.

én is viszek egy pisztolyt.

Sei giorni e sei notti di gloria Hat dicsőséges napon és éjjelen át
duro questa nostra vittoria tartott a győzelmünk,
ma al settimo sono arrivati de a hetedik napon megérkeztek
i russi con i carri armati.

az oroszok a harckocsikkal.

I carri ci spezzan le ossa, A tankok összezúzzák a csontjainkat,
nessuno ci viene in aiuto senki sem nyújt segítséget,
il mondo e rimasto a guardare a világ csak bámul
sull'orlo della fossa seduto.

a sír széléről.

Ragazza non dirlo a mia madre Leány, ne mondd meg anyámnak,
non dirle che muoio stasera ne mondd meg, hogy meghalok ezen az estén,
ma dille che sto su in montagna mondd azt, hogy a hegyekben vagyok,
e che tornero a primavera

és visszatérek tavasszal.

Compagni noi siam condannati, Bajtársaim, végünk,
sconfitta e la rivoluzione a forradalmat leverték,
fra poco saremo bendati nemsokára bekötött szemmel
e messi davanti al plotone

az osztag (~kivégzőosztag) elé állítanak.

Compagno il plotone s'avanza, Bajtársam a sereg halad előre,
gia cadono il primo e il secondo már elesik az első s a második,
finita e la nostra vacanza, vége a szabadságunknak,
sepolto l'onore del mondo

a világ becsülete eltemettetett.

Compagno riponi il fucile Harcostársam, tedd el a fegyvert
torneranno a cantare le fonti a források újra énekelni fognak
quel giorno serrate le file a napon, melyen zárjátok a sorokat,
e noi torneremo dai monti

és mi visszatérünk a hegyekből.

Avanti ragazzi di Buda, Előre, budai srácok!
avanti ragazzi di Pest Előre, pesti srácok!
studenti, braccianti e operai, Diákok, napszámosok, munkások,
il sole non sorge piu all'Est.

a nap többé nem Keleten kel.

(P.A. fordítása)

Lazio-himnusz:
http://www.youtube.com/watch?v=bJtzrwcdoks
Lazio-szurkolók Barcelonában:
http://www.youtube.com/watch?v=QugIX0VDrg0
Lazio-szurkolók otthon, a Római Olimpiai Stadionban:
http://www.youtube.com/watch?v=E1t5apEm-Xk&bpctr=1386515643

MVSZ Sajtószolgálat