2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Szurkolói különvonat: belül a magyarok, kívül a románok rongáltak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Szurkolói különvonat: belül a magyarok, kívül a románok rongáltak
Sep 9th 2013, 05:28

A MÁV előzetes felmérései alapján több millió forintos kár keletkezett abban a különvonatban, amely a magyar fociválogatott szurkolóit szállította a bukaresti világbajnoki selejtező mérkőzésre és vissza. Belül a magyarok, kívül a románok rongáltak, a romániai kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.

A MÁV-Start Zrt. szóvivője, Szabó Anett elmondta, egy 13 kocsiból álló üzleti különvonatról van szó, amelyet egy kft. rendelt meg tőlük. A szerelvény mind a 13 kocsijában kár keletkezett. Bukarest környékén menet közben kívülről kövekkel megdobálták a vonatot, ablakai betörtek, a belső károkat az utasok okozták - sorolta a szóvivő.

Hangsúlyozta, hogy ehhez még hozzájön a bevételkiesésből adódó kár, ugyanis ezeket a kocsikat a következő hetekben nem tudják közlekedtetni.

A kár összességében több millió forintos, de Szabó Anett pontos összeget egyelőre nem tudott mondani. Azt viszont hangsúlyozta, a MÁV-Start Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbhárítsa az okozott károkat.

Elmondta, a megrendelő kft. a polgári törvénykönyv rendelkezései alapján felelősséggel tartozik az utasok által okozott kárért. A cégről mást nem akart közölni, mert - szavai szerint - minden további információ üzleti titoknak minősül.

A vasúttársaság várhatóan a megrendelőn, vagyis a magyar válogatott hivatalos szurkolói csoportján hajthatja be a helyreállítás többmilliós költségét, erre a szolgáltatási szerződés kötelezi a drukkereket.

Szabó Anett elmondta, hogy a kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.

Arra a kérdésre, hogy a bevételkiesésből álló károkat hogyan tudják megosztani a kődobálók, illetve a kocsikat belülről megrongálók között, azt felelte, jogászaik alaposan és körültekintően fognak eljárni.

(MTI)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Kezdődik az őszi ülésszak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Kezdődik az őszi ülésszak
Sep 9th 2013, 05:15

Az Országgyűlés a héten háromnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők az első ülésnapon egyebek mellett az ötödik alaptörvény-módosításon végrehajtott legutóbbi kormányzati változtatásokat is megtárgyalhatják.

A Ház ülése a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament ezt követően dönt Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetőjének médiatanács elnökévé választásáról. Karas Monika augusztus 19. óta áll az NMHH élén, miután a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök kilenc évre kinevezte a tisztségre. A hatóság a korábbi elnök, Szalai Annamária április 12-i halála óta működött elnök nélkül. A médiatörvény értelmében a hatóság és annak médiatanácsa élén ugyanaz a személy áll, ehhez azonban az szükséges, hogy az Országgyűlés a köztársasági elnök által kinevezett NMHH-elnököt kétharmados támogatással megerősítse a médiatanács élén.

A szavazás után kezdődhet vita az ötödik alaptörvény-módosítás új változatáról, amelyet a kormány augusztus végén nyújtotta be azt követően, hogy a parlament a nyári ülésszakában nem vette napirendre Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter júniusban előterjesztett eredeti indítványát. A módosítás új változata a vallási közösségekre és a kampányhirdetésekre vonatkozó szabályokkal egészült ki. Ezek alapján a kereskedelmi televíziók és rádiók azonos feltételekkel, ingyenesen közölhetik a pártok hirdetéseit a választási kampányban. A kormányoldal eredeti terve az volt, hogy csak a közmédia sugározhat politikai reklámokat kampányidőszakban.

A kormány javaslata alapján az alkotmány kimondaná, hogy az azonos hitelveket követők vallásuk gyakorlására sarkalatos törvényben meghatározott szervezeti formában működő vallási közösségeket hozhatnak létre, továbbá hogy a vallási közösségek önállóak, az államtól különváltan működnek, de a közösségi célok érdekében együttműködhetnek vele. Az együttműködésről a vallási közösség kérelmére a parlament dönt, az együttműködő közösségek bevett egyháznak minősülnek, és sajátos jogosultságokkal rendelkeznek.

A javaslat többi eleme megegyezik a júniusban közzétett szöveggel. Az alkotmánymódosítás így lehetőséget teremtene a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonására, kimondva, hogy a jegybank látja el a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét.

Az október 1-jén hatályba léptetni tervezett alkotmánymódosítás megszüntetné a bírósági ügyáthelyezéseket, valamint kikerülhet az alaptörvényből, hogy ha az államnak váratlan fizetési kötelezettsége támad az Alkotmánybíróság (Ab) vagy nemzetközi bíróság döntése miatt, adót vethet ki ennek finanszírozására. Az Ab-nak 30 helyett 90 napja lesz arra, hogy határozzon a bírói kezdeményezésre indított eljárásokban.

A képviselők kedden tárgyalhatják Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azon javaslatát, amely az egész jogrendszeren átvezeti a PSZÁF feladatainak jegybanki átvételét. A törvényjavaslat így a törvényekben a PSZÁF helyébe a Magyar Nemzeti Bankot írja, több helyen a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó szervnek nevezve a jegybankot.

Szerdán a fent említett két módosításról is részletes vitát tartanak, valamint tárgyalni kezdik a termőföld védelméről szóló júniusban benyújtott kormányzati előterjesztést.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Egyre több magyar fiatal felvételizik brit egyetemre

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Egyre több magyar fiatal felvételizik brit egyetemre
Sep 9th 2013, 05:21

Öt év alatt több mint a duplájára nőtt a nagy-britanniai egyetemekre, főiskolákra felvételiző magyar diákok száma, igaz, így sem jelentkeznek tömegével a szigetország felsőoktatási intézményeibe - írta az eduline.hu az Egyesült Királyság Magyar Diákszövetségének friss adataia alapján.

2008-ban 310-en felvételiztek Magyarországról nagy-britanniai felsőoktatási intézménybe, és 192-en jutottak be, 2012-ben már 519 és 329 volt ez a két szám.

A felvételi kedv az idén ugrott meg igazán: 719-en adták be a jelentkezésüket, közülük várhatóan 433-an kezdhetik meg az egyetemet (a végleges felvételi adatok a felmérés időpontjában még nem voltak elérhetők).

A magyar diákok körülbelül 70 százaléka Angliában és Walesben, 30 százalékuk Skóciában tanul. Itt felülreprezentáltak a magyar egyetemisták: ennek egyik oka alighanem az, hogy Skóciában nincs tandíj, míg Angliában akár évi kilencezer fontot (3 millió 287 ezer forint) is kérhetnek az intézmények - igaz, a legjobbak tandíját akár teljes egészében fedezheti az ösztöndíj.

A magyar hallgatók közel kétharmada (63,9 százaléka) a legnevesebb brit kutatóegyetemeket tömörítő Russell Grouphoz tartozó intézményekben tanul, a legtöbben Londonban, Cambridge-ben, Edinburgh-ben, Glasgow-ban és St Andrews-ban laknak - írta az eduline.hu.

(MTI - Origó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A Fidesz jelöltje győzött a váci választáson

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
A Fidesz jelöltje győzött a váci választáson
Sep 9th 2013, 04:57

A hivatalos eredmények szerint a város 2-es számú egyéni választókerületében a fideszes Kovács Ágnes 384 érvényes szavazatot kapott. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Terényi Attila 315, a Jobbik jelöltjeként induló Homokiné Garancz Henrietta 55 szavazatot kapott. A három független jelölt közül Zsoldos Mihályra nyolcvanegyen, Kiss Istvánra harmincan, míg Oberkamp Péterre húszan voksoltak.

A jegyző tájékoztatása szerint a választáson a 2909 szavazásra jogosult 30,4 százaléka vett részt. A 35 ezer lakosú Vác képviselő-testületében jelenleg tizennégyen politizálnak: hat fideszes, három szocialista, két kereszténydemokrata, egy jobbikos, valamint két független képviselő. A választást Csuka István (Fidesz) képviselő halála miatt kellett kiírni.

A Fidesz szerint a váci időközi választás eredményei azt tükrözik, hogy a váciak sem kérnek "a bukott baloldalból se együtt, se külön-külön". A párt vasárnap esti közleményében kiemeli, hogy a váci időközi önkormányzati képviselő-választáson Kovács Ágnes, a Fidesz-KDNP jelöltje legyőzte a baloldal jelöltjét. Ahogy a váciak többsége, úgy a magyarok többsége sem kér ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot és a magyar településeket - fogalmaznak.

Az MSZP szerint a nyírbátori és a szigetszentmiklósi időközi választás eredménye után a vasárnapi váci voksolás üzenete is egyértelmű: van esély a fordulatra, van esély a kormányváltásra. Török Zsolt az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményét kommentálva azt mondta az MTI-nek: a hagyományosan jobbos váci körzetben a Fidesz-KDNP 861 szavazatot kapott 2010-ben, ami most "drasztikusan visszaesett" 384 voksra.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Újraválasztották Teherán konzervatív főpolgármesterét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Újraválasztották Teherán konzervatív főpolgármesterét
Sep 9th 2013, 05:05

Újraválasztották vasárnap Teherán főpolgármesterének a konzervatív Mohammed-Bakir Kalibáfot, aki júniusban az államfőválasztáson is indult Iránban.

Az állami tévé beszámolója szerint Kalibáf a 31 fős városi tanácsban 16 szavazatot kapott. Pedig legfőbb kihívója nem más volt, mint a még mindig befolyásos Akbar Hásemi Rafszandzsáni volt iráni államfő fia, Mohszem Hásemi.

A jelenlegi főpolgármestert - a centristának minősített Hásemivel szemben - konzervatívnak tartják, ugyanakkor a városvezetésben jelentős támogatást vívott ki magának azzal, hogy eddigi nyolcéves tevékenysége alatt enyhített olyan problémákon, mint a levegőszennyezés és a forgalmi dugók. Új mandátuma alatt a reformerek ellenőrzése alatt álló városi önkormányzatot kell majd irányítania.

Júniusban Kalibáf (egykori országos rendőrfőnök és a befolyásos elitalakulat, a Forradalmi Gárda tisztje) az iráni elnökválasztáson is elindult. Ott hat jelölt közül a második legtöbb szavazatot kapta, de a 16 százaléknyi támogatással jócskán elmaradt a voksolást 51 százalékkal - egy fordulóban - nyerő Haszan Róhánitól, aki időközben már fel is vette ezt a hivatalt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Újraválasztották Teherán konzervatív főpolgármesterét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Újraválasztották Teherán konzervatív főpolgármesterét
Sep 9th 2013, 05:05

Újraválasztották vasárnap Teherán főpolgármesterének a konzervatív Mohammed-Bakir Kalibáfot, aki júniusban az államfőválasztáson is indult Iránban.

Az állami tévé beszámolója szerint Kalibáf a 31 fős városi tanácsban 16 szavazatot kapott. Pedig legfőbb kihívója nem más volt, mint a még mindig befolyásos Akbar Hásemi Rafszandzsáni volt iráni államfő fia, Mohszem Hásemi.

A jelenlegi főpolgármestert - a centristának minősített Hásemivel szemben - konzervatívnak tartják, ugyanakkor a városvezetésben jelentős támogatást vívott ki magának azzal, hogy eddigi nyolcéves tevékenysége alatt enyhített olyan problémákon, mint a levegőszennyezés és a forgalmi dugók. Új mandátuma alatt a reformerek ellenőrzése alatt álló városi önkormányzatot kell majd irányítania.

Júniusban Kalibáf (egykori országos rendőrfőnök és a befolyásos elitalakulat, a Forradalmi Gárda tisztje) az iráni elnökválasztáson is elindult. Ott hat jelölt közül a második legtöbb szavazatot kapta, de a 16 százaléknyi támogatással jócskán elmaradt a voksolást 51 százalékkal - egy fordulóban - nyerő Haszan Róhánitól, aki időközben már fel is vette ezt a hivatalt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A Fidesz jelöltje győzött a váci választáson

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
A Fidesz jelöltje győzött a váci választáson
Sep 9th 2013, 04:57

A hivatalos eredmények szerint a város 2-es számú egyéni választókerületében a fideszes Kovács Ágnes 384 érvényes szavazatot kapott. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Terényi Attila 315, a Jobbik jelöltjeként induló Homokiné Garancz Henrietta 55 szavazatot kapott. A három független jelölt közül Zsoldos Mihályra nyolcvanegyen, Kiss Istvánra harmincan, míg Oberkamp Péterre húszan voksoltak.

A jegyző tájékoztatása szerint a választáson a 2909 szavazásra jogosult 30,4 százaléka vett részt. A 35 ezer lakosú Vác képviselő-testületében jelenleg tizennégyen politizálnak: hat fideszes, három szocialista, két kereszténydemokrata, egy jobbikos, valamint két független képviselő. A választást Csuka István (Fidesz) képviselő halála miatt kellett kiírni.

A Fidesz szerint a váci időközi választás eredményei azt tükrözik, hogy a váciak sem kérnek "a bukott baloldalból se együtt, se külön-külön". A párt vasárnap esti közleményében kiemeli, hogy a váci időközi önkormányzati képviselő-választáson Kovács Ágnes, a Fidesz-KDNP jelöltje legyőzte a baloldal jelöltjét. Ahogy a váciak többsége, úgy a magyarok többsége sem kér ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot és a magyar településeket - fogalmaznak.

Az MSZP szerint a nyírbátori és a szigetszentmiklósi időközi választás eredménye után a vasárnapi váci voksolás üzenete is egyértelmű: van esély a fordulatra, van esély a kormányváltásra. Török Zsolt az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményét kommentálva azt mondta az MTI-nek: a hagyományosan jobbos váci körzetben a Fidesz-KDNP 861 szavazatot kapott 2010-ben, ami most "drasztikusan visszaesett" 384 voksra.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Egyre több magyar fiatal felvételizik brit egyetemre

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Egyre több magyar fiatal felvételizik brit egyetemre
Sep 9th 2013, 05:21

Öt év alatt több mint a duplájára nőtt a nagy-britanniai egyetemekre, főiskolákra felvételiző magyar diákok száma, igaz, így sem jelentkeznek tömegével a szigetország felsőoktatási intézményeibe - írta az eduline.hu az Egyesült Királyság Magyar Diákszövetségének friss adataia alapján.

2008-ban 310-en felvételiztek Magyarországról nagy-britanniai felsőoktatási intézménybe, és 192-en jutottak be, 2012-ben már 519 és 329 volt ez a két szám.

A felvételi kedv az idén ugrott meg igazán: 719-en adták be a jelentkezésüket, közülük várhatóan 433-an kezdhetik meg az egyetemet (a végleges felvételi adatok a felmérés időpontjában még nem voltak elérhetők).

A magyar diákok körülbelül 70 százaléka Angliában és Walesben, 30 százalékuk Skóciában tanul. Itt felülreprezentáltak a magyar egyetemisták: ennek egyik oka alighanem az, hogy Skóciában nincs tandíj, míg Angliában akár évi kilencezer fontot (3 millió 287 ezer forint) is kérhetnek az intézmények - igaz, a legjobbak tandíját akár teljes egészében fedezheti az ösztöndíj.

A magyar hallgatók közel kétharmada (63,9 százaléka) a legnevesebb brit kutatóegyetemeket tömörítő Russell Grouphoz tartozó intézményekben tanul, a legtöbben Londonban, Cambridge-ben, Edinburgh-ben, Glasgow-ban és St Andrews-ban laknak - írta az eduline.hu.

(MTI - Origó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Kezdődik az őszi ülésszak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Kezdődik az őszi ülésszak
Sep 9th 2013, 05:15

Az Országgyűlés a héten háromnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők az első ülésnapon egyebek mellett az ötödik alaptörvény-módosításon végrehajtott legutóbbi kormányzati változtatásokat is megtárgyalhatják.

A Ház ülése a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament ezt követően dönt Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetőjének médiatanács elnökévé választásáról. Karas Monika augusztus 19. óta áll az NMHH élén, miután a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök kilenc évre kinevezte a tisztségre. A hatóság a korábbi elnök, Szalai Annamária április 12-i halála óta működött elnök nélkül. A médiatörvény értelmében a hatóság és annak médiatanácsa élén ugyanaz a személy áll, ehhez azonban az szükséges, hogy az Országgyűlés a köztársasági elnök által kinevezett NMHH-elnököt kétharmados támogatással megerősítse a médiatanács élén.

A szavazás után kezdődhet vita az ötödik alaptörvény-módosítás új változatáról, amelyet a kormány augusztus végén nyújtotta be azt követően, hogy a parlament a nyári ülésszakában nem vette napirendre Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter júniusban előterjesztett eredeti indítványát. A módosítás új változata a vallási közösségekre és a kampányhirdetésekre vonatkozó szabályokkal egészült ki. Ezek alapján a kereskedelmi televíziók és rádiók azonos feltételekkel, ingyenesen közölhetik a pártok hirdetéseit a választási kampányban. A kormányoldal eredeti terve az volt, hogy csak a közmédia sugározhat politikai reklámokat kampányidőszakban.

A kormány javaslata alapján az alkotmány kimondaná, hogy az azonos hitelveket követők vallásuk gyakorlására sarkalatos törvényben meghatározott szervezeti formában működő vallási közösségeket hozhatnak létre, továbbá hogy a vallási közösségek önállóak, az államtól különváltan működnek, de a közösségi célok érdekében együttműködhetnek vele. Az együttműködésről a vallási közösség kérelmére a parlament dönt, az együttműködő közösségek bevett egyháznak minősülnek, és sajátos jogosultságokkal rendelkeznek.

A javaslat többi eleme megegyezik a júniusban közzétett szöveggel. Az alkotmánymódosítás így lehetőséget teremtene a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonására, kimondva, hogy a jegybank látja el a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét.

Az október 1-jén hatályba léptetni tervezett alkotmánymódosítás megszüntetné a bírósági ügyáthelyezéseket, valamint kikerülhet az alaptörvényből, hogy ha az államnak váratlan fizetési kötelezettsége támad az Alkotmánybíróság (Ab) vagy nemzetközi bíróság döntése miatt, adót vethet ki ennek finanszírozására. Az Ab-nak 30 helyett 90 napja lesz arra, hogy határozzon a bírói kezdeményezésre indított eljárásokban.

A képviselők kedden tárgyalhatják Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azon javaslatát, amely az egész jogrendszeren átvezeti a PSZÁF feladatainak jegybanki átvételét. A törvényjavaslat így a törvényekben a PSZÁF helyébe a Magyar Nemzeti Bankot írja, több helyen a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó szervnek nevezve a jegybankot.

Szerdán a fent említett két módosításról is részletes vitát tartanak, valamint tárgyalni kezdik a termőföld védelméről szóló júniusban benyújtott kormányzati előterjesztést.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Szurkolói különvonat: belül a magyarok, kívül a románok rongáltak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Szurkolói különvonat: belül a magyarok, kívül a románok rongáltak
Sep 9th 2013, 05:28

A MÁV előzetes felmérései alapján több millió forintos kár keletkezett abban a különvonatban, amely a magyar fociválogatott szurkolóit szállította a bukaresti világbajnoki selejtező mérkőzésre és vissza. Belül a magyarok, kívül a románok rongáltak, a romániai kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.

A MÁV-Start Zrt. szóvivője, Szabó Anett elmondta, egy 13 kocsiból álló üzleti különvonatról van szó, amelyet egy kft. rendelt meg tőlük. A szerelvény mind a 13 kocsijában kár keletkezett. Bukarest környékén menet közben kívülről kövekkel megdobálták a vonatot, ablakai betörtek, a belső károkat az utasok okozták - sorolta a szóvivő.

Hangsúlyozta, hogy ehhez még hozzájön a bevételkiesésből adódó kár, ugyanis ezeket a kocsikat a következő hetekben nem tudják közlekedtetni.

A kár összességében több millió forintos, de Szabó Anett pontos összeget egyelőre nem tudott mondani. Azt viszont hangsúlyozta, a MÁV-Start Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbhárítsa az okozott károkat.

Elmondta, a megrendelő kft. a polgári törvénykönyv rendelkezései alapján felelősséggel tartozik az utasok által okozott kárért. A cégről mást nem akart közölni, mert - szavai szerint - minden további információ üzleti titoknak minősül.

A vasúttársaság várhatóan a megrendelőn, vagyis a magyar válogatott hivatalos szurkolói csoportján hajthatja be a helyreállítás többmilliós költségét, erre a szolgáltatási szerződés kötelezi a drukkereket.

Szabó Anett elmondta, hogy a kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.

Arra a kérdésre, hogy a bevételkiesésből álló károkat hogyan tudják megosztani a kődobálók, illetve a kocsikat belülről megrongálók között, azt felelte, jogászaik alaposan és körültekintően fognak eljárni.

(MTI)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Tele5Taxi

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Tele5Taxi
Sep 8th 2013, 20:28

Bárhonnan, bármikor, bárhova csak 1 tarifa! (Vidékre és külföldre is.) Budapesten kívüli fuvarok esetében a visszautat nem számítjuk fel.

Alapdíj: 450 Ft
Viteldíj: 280 Ft/km
Várakozási díj: 70 Ft/perc

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Próbáljunk helyesen beszélni és írni! (69.)

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
How to Get into Medical School

A tested blueprint to approach the daunting admissions process with both confidence and success! Enroll in this online course for just $29.
From our sponsors
Próbáljunk helyesen beszélni és írni! (69.)
Sep 8th 2013, 20:19

János-áldás

Melyik alak helyes a búcsúzáskor ivott pohárra: János áldás vagy János-áldás?

A Vinopédia című oldalon Szent János apostolra vezetik vissza az utolsó pohár bor elnevezését (http://vinopedia.hu/janosaldas). Mivel személynévre vezethető vissza, az írásmód is ezt kell, hogy tükrözze. A javasolt forma: János-áldás (vö. AkH. 168.).

szervezeti és működési szabályzat

Egy intézmény belső szabályzatának nevét kis vagy nagy kezdőbetűkkel írjuk?
Szervezeti és (M)működési (S)szabályzat
Járőr- és (Ő)őrszolgálati (S)szabályzat
Munka- és (K)környezetvédelmi (S)szabályzat

A „szervezeti és működési szabályzat" az Osiris Helyesírás szerint kisbetűvel írandó, ennek analógiájára a többi, hasonló célt szolgáló szabályzat elnevezése is (vö. OH. 1318. o.).

Fekete-Körös völgyi

Különböző formákban jelenik meg a sajtóban a "Fekete-Körös-völgyi magyarság" kifejezés, miként helyes, tudván, hogy a folyó neve Fekete-Körös?

A „Fekete-Körös völgye" alakot az Osiris Helyesírás szótára is tartalmazza. Az -i képzős alak is itt szerepel: Fekete-Körös völgyi (magyarság) – vö. OH. 690. o.

Az előző rész itt található.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Mengele trágyaszóró - egyenesen a lágerből

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Mengele trágyaszóró - egyenesen a lágerből
Sep 8th 2013, 20:26

Közismert, hogy a zsidó holokauszt-mitológiájában az emberi eredetű lámpaernyő, szappan, enyv és hasonló kisipari termékek mellett a zsidókból készült trágya története is központi szerepet játszik.

Minderre persze a gondolkodó emberek eddig csak legyintettek, azonban egy 1959-ben megjelent keretes hirdetés minden bizonnyal cáfolhatatlan bizonyítékot szolgáltat a hollókoszt hivatalos verzióját propagáló történészek számára, legalábbis a trágyasztori vonatkozásában.

A mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozó, egykori nevén Joh. Faltner közkereseti társaság hirdetése ugyanis Mengele márkájú gépek vásárlására biztatta a lapolvasókat, mégpedig ezzel a szöveggel: "Doppeltrumpf" trágyaszórót, "Ladetrumpf" trágyavillát, pneumatikus és hagyományos szecskázógépeket valamennyi kivitelben azonnal, raktárról tudunk szállítani.

Zoom

További bizonyítékul szolgálhat, hogy a hirdetés szövegében a "raktárról" kifejezés németül úgy hangzik: "ab Lager".

Üdvözlettel:
Skorzeny

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions