2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Jobbik IT: A Diákhitel Központ gyakorlata több tízezer diák felesleges eladósításához vezet

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Jobbik IT: A Diákhitel Központ gyakorlata több tízezer diák felesleges eladósításához vezet
Sep 8th 2013, 10:11

A Jobbik Ifjúsági Tagozat felháborítónak tartja, hogy a Diákhitel Központ folytatja azon korábbi gyakorlatát, ami több tízezer diák felesleges eladósításához vezet. Már többször felhívtuk a figyelmet, hogy nem a diákhitel ellen vagyunk, de felelősségünknek érezzük, hogy a hiteligénylési időszak kezdetén ismét felhívjuk a figyelmet az intézmény szereptévesztésére. Köztulajdonban álló intézményként ugyanis nem a minél több ügyfél megszerzése, és ezáltal eladósítása lenne a célja, hanem csak a valóban rászorulók megsegítése - áll Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnökének közleményében.

Szerinte felháborítóak azok a közlemények, amiben annak örül az intézmény, hogy egyre többen veszik fel a hitelt. Sajnos a Diákhitel Központ egyoldalú marketingje mellett a kormány elszegényítő politikája is indokolja ezt a növekedést, de mindez nem örömmel, hanem szomorúsággal kellene, hogy eltöltsön minden jó érzésű embert - vélekedik az IT-elnök.

A Diákhitel Központ saját felmérése világít rá az egyoldalú kampányuk következményére: a már végzett, diákhitelt felvevő egykori diákoknak a 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a hitel nélkül is meg tudta volna szerezni a diplomáját. Ez az adat és a mindennapok tapasztalata is azt mutatja, hogy olyanok is széles körben veszik fel a diákhitelt, akik nincsenek rászorulva. Az intézmény csalogató, a hitelnek csak a pozitív oldalát bemutató marketingje több tízezer fiatal felesleges eladósításához vezet.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat felszólítja a Fidesz-kormányt, tegyen lépéseket, hogy az intézmény hirdetési gyakorlata megváltozzon, ne minél több fiatal átverése és eladósítása legyen a cél. A nemzeti ellenzék pártjának ifjúsági tagozata visszatérne az eredeti célhoz: a diákhitelt csak a valóban rászorulók és a döntésük következményeivel tisztában levő fiatalok vegyék fel.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése