2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: A gázai mészáros elutasította a perzsák jókívánságait

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
A gázai mészáros elutasította a perzsák jókívánságait
Sep 8th 2013, 10:44

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasította a zsidó újévre közzé tett iráni jókívánságokat, és kijelentette, hogy Iránt nem szavai, hanem tettei alapján kell megítélni – írta a Háárec című izraeli napilap vasárnap.

"Nem nyűgöztek le egy olyan rendszernek a jókívánságai, amely a múlt héten még elpusztítással fenyegette Izraelt" - közölte szombat este az izraeli kormányfő, utalva az iráni fenyegetésre, amely Izrael elleni bosszút ígért válaszul arra, ha a vegyi fegyver bevetése miatt amerikai csapás éri Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjét.

Netanjahu szerint a nemzetközi közösséget nem szabad, hogy megtévessze az iráni újévi üdvözlet, ehelyett továbbra is Teherán nukleáris politikájára kellene összpontosítania.

Az idei zsidó újév meglepetése volt, hogy Haszan Róháni iráni elnök és Mohamad Dzsavad Zarif külügyminiszter szerdán Twitter-oldalán angolul ünnepi üdvözletet tett közzé.

"A teheráni naplemente órájában áldott új esztendőt kívánok minden zsidónak, különösen az irániaknak" - állt az iráni elnök hívei által vezetett, az elnökválasztási kampány idején életre hívott félhivatalos oldal bejegyzésében egy imádkozó zsidó ember képe mellett.

Róháni szóvivője később közölte, hogy az elnöknek nincs oldala a Twitteren, de a bejegyzés tartalmáról nem szólt.

Zarif külügyminiszter az ünnepi üdvözlet mellett elítélte és a nácik zsidók elleni tömeggyilkosságának nevezte a holokausztot, pedig az iráni iszlamista rendszer eddig tagadta a zsidók elleni második világháborús népirtást. Egy amerikai szenátor lányával folyó internetes üzenetváltásban Zarif azt írta, hogy a holokauszt tagadása egy már távozott ember álláspontja - ezzel Mahmúd Ahmedinezsád előző iráni elnökre utalt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése