2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Betörő járt a Buckingham-palotában - elmegyógyintézetben vizsgálják

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Betörő járt a Buckingham-palotában - elmegyógyintézetben vizsgálják
Sep 8th 2013, 13:58

Elmegyógyintézetben vizsgálják azt a betörőt, akit a minap a Buckingham-palotában, a brit királyi család első számú londoni rezidenciáján fogtak el.

Az incidens nyomán támadt hatósági idegességet jelzi, hogy - csak félig-meddig cáfolt - vasárnapi sajtóértesülés szerint az eset után néhány nappal a palota biztonságára ügyelő rendőrök állítólag II. Erzsébet királynő egyik fiára is fegyvert fogtak, mert betörőnek nézték.

A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun vasárnapi beszámolója szerint a palota egyik dísztermében múlt hétfőn elfogott behatoló a 37 éves Victor Miller, "civilben" zenei producer és részmunkaidős lemezlovas, aki - ha hinni lehet saját honlapjának - olyan nevekkel dolgozott, mint a 27 évesen magát halálra drogozó zsidó Amy Winehouse, többszörös Grammy-díjas "souldíva".


Victor Miller

A The Sun bennfentes forrásai szerint Millert a hatóságok 28 napos megfigyelésre egy elmekórtani intézetben helyezték el. A lap előző nap tárta fel, hogy betörő járt a Buckingham-palotában. A tetteseket a helyszínen őrizetbe vették; Millert a palota egyik díszes termében, a másikat az épületen kívül. Ő a hatósági gyanú szerint Miller segítőtársa volt. A Scotland Yard hivatalosan megerősítette az értesülést.

A The Sun bennfentes forrásai szerint a behatoló egyszerűen átmászott a London közepén emelkedő palota parkjának kerítésén, és egy ajtót berúgva bejutott az egyik terembe, amelynek falait egyebek mellett Rembrandt és Rubens festményei díszítik.

Az incidens súlyos kérdéseket vet fel a brit királyi család rezidenciáinak biztonságával kapcsolatban és az ideges rendőrök a jelek szerint úgy döntöttek, hogy a továbbiakban semmit nem bíznak a véletlenre.

Ennek jegyében a Buckingham-palota védelmét ellátó egységek a The Sunday Express című vasárnapi brit bulvárlap beszámolója szerint a betörés után két nappal András yorki herceget, a királynő 53 esztendős másodszülött fiát is fegyverrel a kezükben vonták kérdőre a palota udvarán. A rendőrök, akik nem ismerték fel Andrást, a lap forrásai szerint "kezeket fel" felszólítással csaptak le a hercegre, aki éppen egy hivatalos rendezvényről tért vissza palotabeli irodájába, majd ráparancsoltak, hogy feküdjön a földre. Ezután "feszült fél perc" következett, és fennállt még annak a veszélye is, hogy András herceget a két rendőr lelövi - legalábbis a The Sunday Express forrásai szerint.

A Scotland Yard vasárnap elismerte, hogy a Buckingham-palota biztonsági őrizetének két egyenruhás tagja szerdán személyazonosságának igazolására szólított fel "egy embert" a palota kertjében, ám az illetőt "megnyugtató módon" sikerült azonosítani.

A rendőrségi közlemény nem említi, hogy András hercegről volt szó, a Scotland Yard ugyanakkor cáfolta, hogy a rendőrök fegyvert rántottak volna.

A múlt hétfői betörés volt a legsúlyosabb biztonsági incidens azóta, hogy 1982 júniusában Michael Fagan munkanélküli kőműves a Buckingham-palota egyik nyitott ablakán át bemászott a királynő hálószobájába és félórát üldögélt az uralkodó ágya szélén, míg a testőröknek feltűnt, hogy valami nincs rendben. Őrizetbe vétele után Fagan azt mondta: csak azt akarta, hogy a királynő megtudja, milyen nehéz egy hat gyerekét egyedül nevelő munkanélküli sorsa.

A vasárnapi The Sun megszólaltatta az idén 62 éves Fagant, aki kijelentette: véleménye szerint Miller is tiltakozni akart valami ellen vagy valamire fel akarta hívni a figyelmet a betöréssel. Fagan - aki ellen annak idején végül nem emeltek vádat - hozzátette: nem lepte meg az újabb betörés, mivel a Buckingham-palota az egyetlen épület, ahol "ilyen kinyilatkoztatásokat lehet tenni".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése