2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Vona Nyíregyházán: "Orbán miért nem számoltatott el? Mert a tapasztalatok alapján magát is el kellene!"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Vona Nyíregyházán: "Orbán miért nem számoltatott el? Mert a tapasztalatok alapján magát is el kellene!"
Sep 8th 2013, 19:19

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szeptember 4-e és 6-a között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartotta frakcióülését. Ennek kapcsán Vona Gábor, a Jobbik elnöke tartott sajtótájékoztatót Nyíregyházán.


Bevezetőjében elmondta: látogatásuk során érintették Gávavencsellőt és Tiszavasvárit, ezúton is tájékozódva a megye, s az ország helyzetéről. A frakcióülést illetően pedig az épp aktuális, a kampányt érintő, s az olyan fontos témák kerültek középpontba, melyekről ha nem beszélne a Jobbik, akkor senki sem. Kiemelte: a Jobbik a 2014-es választásokon azoknak kíván a képviselője lenni, akiknek mind az Orbán- mind a különböző szocialista kormányokból elege van. Így az emberek számára kíván egy erős, életképes és valós programmal rendelkező megoldásként szolgálni.

Kiemelkedő problémakör a kormány korábbi ígéretei, melyekkel hatalmas tömegeket állított maga mögé a Fidesz, s melyek mégsem valósultak meg, ezzel elárulva a benne bízókat. Az elmaradt ígéretek legfontosabb néhány eleme: a munkahelyteremtés, a közbiztonság megteremtése és az elszámoltatás. S hogy miért nem számoltatott el? Mert a tapasztalatok alapján magát is el kellene! – tette hozzá Vona Gábor. Aktuális témaként az elnök úr kiemelte a rezsicsökkentés, és a devizahitelek kérdését. Itt költői kérdésként feltette: ha a kormány tudta, hogy a rezsiszámlákon ilyen szintű költségeket csökkentő tényezők vannak, miért kellett a kampányig várni? Ez – a nagyon is valószínű – szándékosság pedig nem jelent mást, mint hogy a kormány az elmúlt 3 évben tudatosan károsította meg a magyar háztartásokat. Ezért pedig eleve jár egy rezsikártérítési koncepció, melyre a Jobbik javaslatot dolgoz ki. A devizahitelek problémáját illetően pedig szintén eltelt 3 év a kormány kezei között, a bankok pedig újabb haladékot kaptak. Mire várunk még? – teszi fel ismét a kérdést az elnök.

Azon tabukérdések kapcsán, melyekről ha nem beszélne a Jobbik, akkor senki sem, kifejtette: az egyik fő égető kérdés a földügy. A magyar föld megvédése, s a nagybirtokrendszer megakadályozása érdekében előrevetítette: a Jobbik nem tágít, s az őszi hónapok során is komoly nyomást kívánnak kifejteni a kormányra. Az Anyaföldvédelmi Kerekasztallal karöltve egy alternatív földkoncepciót dolgoznak ki, ezzel is alternatívát felmutatva a Fidesz földpolitikájával szemben. Fontos továbbá a földmoratórium meghosszabbítása. Ugyanis emlékeztetett: ezt azért kapta Magyarország, hogy a magyar és európai földárak közti óriási különbséget sikerüljön ledolgozni, az felzárkózhasson az európai átlaghoz. Ez azonban nem valósult meg, így nem kérdés, hogy van-e létjogosultsága a moratórium meghosszabbítását kérni, sőt követelni. Másik tabutéma maga az Európai Unió. El kell érni, hogy országuk az EU-n kívül is létezhessen. Az esetleges kilépésről pedig a magyar társadalomnak kell döntenie. Merthogy be kell látnunk, volt egy felkészülés nélküli csatlakozás. Ennek eredményei pedig jól láthatóak. A harmadik tabutéma, melyet a Jobbik szintén nem seper a szőnyeg alá: a cigánykérdés. Ugyanis a magyar-cigány együttélés jelenleg egy nyitott seb, mellyel nem lehet nem foglalkozni. Vona Gábor kiemelte: szükségesnek tartják a szociális támogatási rendszer megreformálást, a felzárkóztatási források pazarlásának megszüntetését, s mivel legkevésbé sem „magyarországi rasszizmusról" van szó, hanem egy nemzetközi problémáról, nemzetközi vitát kell indítani a megoldásért: Tehát, hogy hogyan lehetne a cigányságot a társadalmi normák elfogadására kényszeríteni. Leszögezte: emberi jogok járnak, de ahhoz emberhez méltóan kell viselkedni.

Következő fontos tabukérdés: a kivándorlás. A szociális emigránsok száma fél millió körüli. Tehát világháborús szintű veszteségről van szó! És nem a miniszterelnök szerinti „kalandvágyó fiatalok tapasztalatszerzéséről", hanem a puszta megélhetés kereséséről. Vona Gábor leszögezte: a Jobbik számára ők, a kivándorló fiatalság a rejtett erőforrás, s a hazacsalogatásuk munkahelyek teremtésével létfontosságú. Zárásként kijelentette: a Jobbik optimista, hiszen a fiatalok körében első helyen áll. Továbbá a többi párt hibájával szemben – miszerint elszakadtak a magyar emberektől – a Jobbik emberközeli maradt. S azokon a településeken, ahol jobbikos polgármestert választottak, sikeresen vizsgáztak a lakosság előtt. Ennek az üzenete így egyértelmű: ha egy közösség életének irányításával a Jobbikot bízzák meg, a többi párttal szemben ezzel nem visszaél, hanem él a lehetőséggel!

Az elnök urat követően dr. Apáti István és dr. Gyüre Csaba is nyilatkozott. Dr. Apáti István kifejtette: a politikai nyereségvágyból elkövetett rezsicsökkentés késleltetése felháborító, s még mindig hátrányt szenvednek azok a háztartások, melyek nem távhővel, vagy földgázzal fűtenek. Ez pedig épp az ország legszegényebb megyéit sújtja. Hozzátette: erre megoldás lehetne a Jobbik már 1 éve az országgyűlés elé terjesztett javaslata, melynek alapján a tűzifa áfáját 5%-kal csökkenteni kellene. A képviselő szerint bűn – csak Szabolcs megyei számokkal kalkulálva is – több tízezer háztartást szándékosan kihagyni ebből. A Jobbik a különböző szolgáltatói visszaéléseket is meg fogja szüntetni, mint pl. az elfogadhatatlanul magas kötbér követelése, valamint sajnálatos, hogy a rezsicsökkentésből nagyon keveset, vagy épp semmit nem fognak érzékelni a háztartások, mert pl. az elektronikus útdíj bevezetése minden területen óriási árnövekedést garantál. Így tehát ismét egy szemfényvesztéssel állunk szemben – mondta el. Dr. Gyüre Csaba kijelentette: A Jobbik Szabolcs megyei frakcióülésén kiemelten foglalkoztak e térség problémáival is. Ilyen vezető gond a munkahelyek hiánya, melyek megteremtése a Jobbik számára kiemelt feladat. Erre megvalósuló példaként említette a már 3 éve jobbikos vezetésű Tiszavasvárit. A rezsicsökkentést illetően kiemelte: 2008-ban ugyan nőtt a lakossági fogyasztású gáz világpiaci ára, 2009-ben viszont már olyan esés volt, hogy ¼-ére csökkent a korábbi ár. Ez egyértelmű lehetőséget teremtett a kormány számára, s már 2010-ben is megléphette volna a csökkentést. Tehát ez is bizonyítja, hogy szándékos késleltetés, s politikai haszonszerzés áll a kormány tettei mögött.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése