2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Haszan Roháni: Az iráni atomprogram kizárólag békés célú, az ország minden atomlétesítménye NAÜ-felügyelet alatt lesz

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Haszan Roháni: Az iráni atomprogram kizárólag békés célú, az ország minden atomlétesítménye NAÜ-felügyelet alatt lesz
Sep 8th 2013, 16:23

Az iráni elnök vasárnap arról biztosította a nemzetközi közösséget, hogy kizárólag békés célú országa nemzetközileg vitatott atomprogramja, és minden iráni atomlétesítményt a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) fog felügyelni.

Haszan Roháni az ISNA iráni hírügynökség jelentése szerint egy japán küldöttséggel tartott találkozóján jelentette ki, hogy országa atomprogramja "mindig is békés jellegű" volt, és békés marad a jövőben is. Kiemelte, hogy Irán teljesít mindenfajta nemzetközi kötelezettséget, mindenekelőtt az atomsorompó-szerződést, és ennek megfelelően az ország minden atomlétesítménye a NAÜ felügyelete alatt lesz.

Roháni szerint így gyors megoldást lehet találni a Nyugattal az iráni atomprogram kérdéskörében támadt vitában. Az iráni elnök állásfoglalásáról beszámoló dpa német hírügynökség hírül adta, hogy a NAÜ és Irán képviselői szeptember 27-én találkoznak egymással Bécsben technikai jellegű tárgyalásokon.

Ezt megelőzően szeptember 22-én fontos politikai találkozó lesz New Yorkban, ahol az ENSZ Közgyűlésének találkozója alkalmából Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője találkozik majd Mohamad Dzsavad Zarif külügyminiszterrel, akit Roháni elnök nukleáris kérdésekben illetékes iráni főtárgyalóvá nevezett ki. Így Zarif vezeti majd az iráni tárgyalóküldöttséget azokon a megbeszéléseken is, amelyeket Irán folytat majd a Biztonsági Tanács 5 állandó tagjának, valamint Németországnak a képviselőivel. Az iráni elnök arra számít, hogy gyorsan befejezhetik az atomvitát, majd feloldhatják az országával szembeni fájdalmas nemzetközi gazdasági szankciókat.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése