2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Újraválasztották Teherán konzervatív főpolgármesterét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Újraválasztották Teherán konzervatív főpolgármesterét
Sep 9th 2013, 05:05

Újraválasztották vasárnap Teherán főpolgármesterének a konzervatív Mohammed-Bakir Kalibáfot, aki júniusban az államfőválasztáson is indult Iránban.

Az állami tévé beszámolója szerint Kalibáf a 31 fős városi tanácsban 16 szavazatot kapott. Pedig legfőbb kihívója nem más volt, mint a még mindig befolyásos Akbar Hásemi Rafszandzsáni volt iráni államfő fia, Mohszem Hásemi.

A jelenlegi főpolgármestert - a centristának minősített Hásemivel szemben - konzervatívnak tartják, ugyanakkor a városvezetésben jelentős támogatást vívott ki magának azzal, hogy eddigi nyolcéves tevékenysége alatt enyhített olyan problémákon, mint a levegőszennyezés és a forgalmi dugók. Új mandátuma alatt a reformerek ellenőrzése alatt álló városi önkormányzatot kell majd irányítania.

Júniusban Kalibáf (egykori országos rendőrfőnök és a befolyásos elitalakulat, a Forradalmi Gárda tisztje) az iráni elnökválasztáson is elindult. Ott hat jelölt közül a második legtöbb szavazatot kapta, de a 16 százaléknyi támogatással jócskán elmaradt a voksolást 51 százalékkal - egy fordulóban - nyerő Haszan Róhánitól, aki időközben már fel is vette ezt a hivatalt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése