2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Volner: A verseny mellőzésével folyik el a közpénz a fővárosi önkormányzati vállalatoknál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Volner: A verseny mellőzésével folyik el a közpénz a fővárosi önkormányzati vállalatoknál
Sep 8th 2013, 14:15

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nemrég utólagos tájékoztatást tett közzé a telephelyein meglévő, rossz állapotú útburkolat felújítására vonatkozó hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásának az eredményéről. A munkálatokat nettó 44 millió 387 ezer 270 forint értékben az Ambíció Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fogja elvégezni, az erre irányuló szerződést a hirdetmény közzététele előtt 9 nappal, augusztus 21-én már meg is kötötték - áll Volner János közleményében.

A Jobbik indokolatlannak és elfogadhatatlannak tartja, hogy bár a Tarlós István által vezetett fővárosi önkormányzatnak a BKK Közút Zrt. révén van saját útfelújításokkal foglalkozó cége, mégis képesek magáncégek számára kiszervezni egy másik, szintén a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló vállalat útfelújítási munkálatait. Felháborítónak tartják azt is, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. más, szintén fővárosi önkormányzati vállalatokhoz hasonlóan ezúttal is a verseny megkerülésével, ismerős cégek meghívásával, tárgyalásos eljárás keretein belül költi az adófizetők pénzét. Ilyen városüzemeltetési gyakorlat mellett nem csodálkozhatunk azon - állítják -, hogy fontos feladatokra nem jut elegendő pénz.

"Tanulságosnak és elszámoltatásra okot adó körülménynek tartjuk azt is, hogy az Ambíció Kft. csak a Fővárosi Önkormányzat érdekeltségébe tartozó cégektől 312 millió forintot meghaladó értékben nyert el megbízást a mostani önkormányzati ciklusban a fideszes városvezetés különböző vállalataitól, sok esetben a mostanihoz hasonló, hirdetmény nélküli, meghívásos tárgyalások eredményeként" - zárul a nemzeti ellenzék budapestiekért felelős alelnökének közleménye.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése