2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Az újabb magyarellenes megnyilvánulások miatt fordult a FIFA-hoz a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Creating iOS Games: Beginner Course

Marin Todorov teaches you how to create an iPhone game easily and simply using Cocos2d in this $99 online course.
From our sponsors
Az újabb magyarellenes megnyilvánulások miatt fordult a FIFA-hoz a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat
Sep 8th 2013, 09:31

Levélben fordult a háromszéki Mikó Imre Jogvédő Szolgálat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökségéhez, melyben felhívják a figyelmet az újabb magyarellenes megnyilvánulásokra a pénteki, román-magyar világbajnoki selejtezőn.

A levélben – melyet a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat nevében Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Markó Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő írt alá – sajnálatukat fejezik ki amiatt, hogy újfent a szervezethez kell fordulniuk egyes román szurkolók magyarellenes, idegengyűlölő magatartása miatt. „Sajnos nem elszigetelt esetekről van szó, újabban megszokottá vált az, hogy focimeccseken folyamatosan skandálják azt, hogy a magyarok hagyják el az országot "- írják.

Zoom
Nagy-Románia létrehozására is emlékeztették a magyarokat a román szurkolók a lelátókról (Fotó: rtv.net)

A levél írói azt várják a FIFA-tól, hogy határozottan lépjen fel azokkal szemben, akik magyarellenes hangulatot gerjesztenek. „Számunkra elfogadhatatlan az, hogy miközben nézzük a tévében a meccset, azt látjuk, hogy el akarnak bennünket kergetni az országból. Ha ilyesmi történik, az ellen minden egyes alkalommal határozottan fel kell lépnünk. Nem tolerálhatjuk, hogy a labdarúgó mérkőzések, vagy bármilyen más sportesemény az uszítás, intolerancia és gyűlölet színtere legyen" – szögezték le Markó Attiláék.

A levélírók kitértek arra is, hogy a hasonló esetek mély nyomot hagynak az erdélyi magyar közösségben, gyengítik az erdélyi magyar emberek biztonságérzetét, félelmet és bizalmatlanságot keltenek. Ezért azt kérik a FIFA-tól, hogy a legszigorúbb büntetés kiszabásával jelezze, hogy a sport nem a gyűlöletről, hanem a tiszteletről szól.

A háromszéki Mikó Imre Jogvédő Szolgálat korábban is fordult nemzetközi labdarúgó szervezetekhez a román szurkolók magyarellenességével kapcsolatosan. A háromszéki Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tevékenységének eredményeképpen a FIFA fegyelmi bizottsága 20 ezer svájci frank büntetést rótt ki a román szövetségre (FRF) a szurkolói által a hollandiai vb-selejtezőn kifeszített magyarellenes transzparens miatt.

(Maszol)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése