2013. szeptember 8., vasárnap

Kuruc.info: Szurkolói különvonat: belül a magyarok, kívül a románok rongáltak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Szurkolói különvonat: belül a magyarok, kívül a románok rongáltak
Sep 9th 2013, 05:28

A MÁV előzetes felmérései alapján több millió forintos kár keletkezett abban a különvonatban, amely a magyar fociválogatott szurkolóit szállította a bukaresti világbajnoki selejtező mérkőzésre és vissza. Belül a magyarok, kívül a románok rongáltak, a romániai kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.

A MÁV-Start Zrt. szóvivője, Szabó Anett elmondta, egy 13 kocsiból álló üzleti különvonatról van szó, amelyet egy kft. rendelt meg tőlük. A szerelvény mind a 13 kocsijában kár keletkezett. Bukarest környékén menet közben kívülről kövekkel megdobálták a vonatot, ablakai betörtek, a belső károkat az utasok okozták - sorolta a szóvivő.

Hangsúlyozta, hogy ehhez még hozzájön a bevételkiesésből adódó kár, ugyanis ezeket a kocsikat a következő hetekben nem tudják közlekedtetni.

A kár összességében több millió forintos, de Szabó Anett pontos összeget egyelőre nem tudott mondani. Azt viszont hangsúlyozta, a MÁV-Start Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbhárítsa az okozott károkat.

Elmondta, a megrendelő kft. a polgári törvénykönyv rendelkezései alapján felelősséggel tartozik az utasok által okozott kárért. A cégről mást nem akart közölni, mert - szavai szerint - minden további információ üzleti titoknak minősül.

A vasúttársaság várhatóan a megrendelőn, vagyis a magyar válogatott hivatalos szurkolói csoportján hajthatja be a helyreállítás többmilliós költségét, erre a szolgáltatási szerződés kötelezi a drukkereket.

Szabó Anett elmondta, hogy a kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.

Arra a kérdésre, hogy a bevételkiesésből álló károkat hogyan tudják megosztani a kődobálók, illetve a kocsikat belülről megrongálók között, azt felelte, jogászaik alaposan és körültekintően fognak eljárni.

(MTI)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése