2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: Obama Szíria bombázását fontolgatja

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
2012 Intl Green Construction Code

Sign up for the most comprehensive introductory course available on the web for the 2012 International Green Construction Code (IgCC). Just $29.
From our sponsors
Obama Szíria bombázását fontolgatja
Aug 27th 2013, 07:34

Korlátozott, legfeljebb két napig tartó légicsapást hajtana végre az amerikai haderő Szíriában, válaszul arra, hogy az arab ország vezetése a múlt héten állítólag vegyi fegyverrel támadta a felkelőket - jelentette a The Washington Post napilap kedden az internetes oldalán.

Az újság azt írta magas beosztású kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva: Barack Obama elnök jelenleg egy korlátozott mértékű és időtartamú beavatkozás lehetőségét vizsgálja.

E szerint a Földközi-tengeren állomásozó amerikai hadihajókról indított manőverező robotrepülőgépekkel vagy nagy hatótávolságú bombázókkal mérnének csapást szíriai célokra, köztük olyan katonai célpontokra is, amelyek közvetlenül nem kapcsolódnak az arab ország vegyifegyverprogramjához.

Az amerikai támadás időpontja a lap szerint három tényezőtől függ. Az első, hogy a titkosszolgálatok "minden kétséget kizáróan megállapítsák", hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök erői vetettek be ideggázt augusztus 21-én Damaszkusz keleti peremén. A második, hogy Washington, mielőtt akcióba lép, egyeztet a szövetségesekkel és a kongresszussal. A harmadik a nemzetközi jogi helyzet "megvizsgálása". Szakértők megjegyezték: amíg az ENSZ vegyifegyver-ellenőrei Szíriában vannak, aligha várható amerikai csapás.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése