2013. szeptember 16., hétfő

Kuruc.info: Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból
Sep 16th 2013, 19:29

A Wikileaks dokumentumai szerint valószínűsíthető, hogy Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból.

A Citizen Lab kutatói még tavasszal észlelték azt a FinSpy és FinFisher néven is ismert szoftver nyomait Magyarországon. Akkor még csak annyit lehetett tudni: nálunk is vannak olyan irányító szerverek, melyek vezérlésével a szakemberek szerint a kormányok politikai ellenfeleiket is figyelik.

Zoom

Az IT café azt írja: ez még önmagában nem jelent feltétlenül kormányzati felhasználást (bár szakértők állítása szerint az irányító szoftver telepítéséhez szolgáltatói közreműködés szükséges), de a gyanút tovább erősítheti egy szeptember elején ismertté vált dokumentum. A Wikileaks pedig szeptember 5-én hozott nyilvánosságra egy szerződést, amelyben piacként említi az országot a lehallgató-technológia gyártója és forgalmazója.

Ez nem jelent kevesebbet, mint hogy a magyar kormány is az amerikaihoz hasonló módon és mélységben kémkedhet a távközlési hálózatokon bárki – bűnözők, de akár civilek, ellenzékiek vagy újságírók után is az országban.

A kémprogram érdekessége, hogy a felhasználó számára Firefox böngészőnek tűnik.

(HVG - IT café nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése