2013. szeptember 14., szombat

Kuruc.info: Molotov-koktéllal álltak ki jogaik mellett a mexikói tanárok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Molotov-koktéllal álltak ki jogaik mellett a mexikói tanárok
Sep 14th 2013, 07:06

A rohamrendőrség kisöpörte Mexikóváros központi teréről az oktatási reformok ellen tüntető tanárok ezreit, akik egy héten át megszállva tartották a helyet.

A tudósítások szerint a tüntetők nagyobb része a rendőrség felvonulása láttán önként távozott a megjelölt határidő után, de több százan szembeszálltak a hatóságokkal: megdobálták őket és Molotov-koktélokat hajítottak rájuk. A jelentések szerint komoly sérülések nem voltak, de mintegy húsz tüntetőt őrizetbe vettek.

A tanárok szakszervezete a kedden hatályba lépett reformokat az oktatók érdekeivel ellentétesnek minősítette, és hetek óta mozgósította ellene a tagságot. Ebben az időszakban legalább 15 nagy menet vonult végig a világ egyik legnagyobb városa, Mexikóváros központján, és sokszor órákra megbénította a forgalmat. A Zócalo néven ismert óriási, gyarmati stílusú központi téren egy hete vertek tábort a tüntetők.

A téren rendezik meg a függetlenség napi ünnepségeket, amelyek vasárnap és hétfőn esedékesek.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése