2013. szeptember 22., vasárnap

Kuruc.info: Izraeli fegyveresek is részt vesznek a nairobi bevásárlóközpont ostromában; A szomáliai iszlamisták még mindig 30 túszt tartanak fogva

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Izraeli fegyveresek is részt vesznek a nairobi bevásárlóközpont ostromában; A szomáliai iszlamisták még mindig 30 túszt tartanak fogva
Sep 22nd 2013, 15:30

Nyugati hírügynökségek szerint izraeli fegyveres biztonsági egység is bekapcsolódott a kenyai főváros bevásárlóközpontjában magukat elbarikádozó, túszokat ejtő szomáliai iszlamisták elleni ostromban. Tegnap délutántól mostanáig 59 ember vesztette életét, mintegy kétszázan megsebesültek. Harminc túsz még mindig a támadók fogságában van.

Zoom
Kenyai rendőr áll hosszú méla lesben

A Nairobiban, Kenya fővárosában szomáliai iszlamista fegyveresek által tegnap délután megrohamozott Westgate nevű bevásárlóközpontból az elmúlt huszonnégy óra folyamán legalább három izraeli állampolgárt kimentettek a helybeli biztonsági erők. A The Guardian angol napilap szerint a Szent Háborút Vívó Fiatalok Mozgalma (Harakát es-Sabáb el-Mudzsáhidín - حركة الشباب المجاهدين) nevű szomáliai iszlamisták ártalmatlanná tételében néhány óra óta izraeli biztonsági erők is részt vesznek.

Zoom
Menekülő bevásárlók egy csoportja

Az utóbbi értesülést nem sokkal ezelőtt az AFP francia hírügynökség és a CNN hírtelevízió is megerősítette. A Nairobiból érkező hírek szerint izraeli biztonságiak behatoltak a bevásárlóközpont épületébe, majd megkezdték a iszlamisták fogságában levő túszok és sebesültek kimentését. Az izraeli külügyminisztérium nem volt hajlandó sem igazolni, sem cáfolni a Nairobiban tevékenykedő izraeli biztonsági egységről szóló híreket. Tény viszont az, hogy két esztendővel ezelőtt a Jeruzsálemben látogató Raila Amolo Odinga kenyai miniszterelnök kérte Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő segítségét a szomáliai iszlamisták elleni küzdelemben. A nairobi Westgate bevásárlóközpontban egyébként több izraeli tulajdonban levő üzlet is van.


Európaiakat menekítő kenyai civil ruhás rendőr

Közben a Jediot Áháronot izraeli héber hírportál arról tudósít, hogy egy Érán Ohájon (neve alapján marokkói, tehát arabul valószínűleg tudó zsidó - J. K.) izraeli állampolgár az iszlamisták támadásakor szintén a bevásárlóközpontban tartózkodott, s amikor eldördültek az első lövések, elhajították a kézigránátokat, bemenekült a mosdóba, ahol a kezére sebtiben arabul ráírta az muszlim "hiszekegyet", a Sahádát, s amelynek fölmutatásával megmentette az életét.

A kenyai tévé szerint az iszlamisták még mindig harminc túszt tartanak fogva a bevásárlóközpontban. A támadás kezdete óta 59 ember életét vesztette, s mintegy kétszázan megsebesültek.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése