2013. szeptember 22., vasárnap

Kuruc.info: "Munka nélkül nincs emberi méltóság" - a pápa elítélte a pénzközpontú gazdasági rendszert

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
"Munka nélkül nincs emberi méltóság" - a pápa elítélte a pénzközpontú gazdasági rendszert
Sep 22nd 2013, 11:20

Ferenc pápa, a katolikus egyház feje elítélte "azt a gazdasági rendet, amelynek középpontjában a pénznek nevezett bálvány áll" vasárnap Cagliariban, Szardínia olasz sziget központjában mondott beszédében.

A szentatya szerint a világ olyan gazdasági rendszert választott, amelyben "a pénz parancsol", és ennek következménye a munka hiánya, a munkanélküliség. "Munka nélkül nincs emberi méltóság" - mondta a pápa.

Ferenc pápa visszaemlékezett saját szüleire, akik Olaszországból Argentínába vándoroltak, és az 1929-es világválság miatt megszenvedték a munkanélküliséget. "Ez a szenvedés összetöri a reményt és az emberi méltóság érzetét" - hangsúlyozta.

A sokezres tömeg előtt mondott beszéde után a szentatya szakszervezeti vezetőkkel találkozott, majd fölkereste a Cagliari Miasszonyunk, a Jó Szelek Úrnőjének (Virgine de Bonaria) kápolnáját, ahol misét pontifikált.

Argentína fővárosa, Buenos Aires helyén spanyol aranyvadászok 1536-ban alapították az első települést, és azt a Cagliari Miasszonyunk után nevezték el. Ferenc Buenos Aires érseke volt márciusi pápává választásáig.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése