2013. szeptember 22., vasárnap

Kuruc.info: A Ferencváros nyerte a 213. derbit

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
A Ferencváros nyerte a 213. derbit
Sep 22nd 2013, 16:58

A Ferencváros hazai környezetben 3-1-re nyert az ősi rivális Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi rangadóján.

Ez volt a két csapat történetének 213. bajnoki összecsapása, a Ferencvárosnak immáron 96 győzelme van, 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született.

Zoom
Böde Dániel és Pierre Yves Ngawa
A találkozót több mint 22 ezren tekintették meg a helyszínen, magyar bajnoki iránt utoljára több mint 17 év éve nem volt ekkora az érdeklődés; 1996 júniusában a BVSC-Ferencváros találkozót több mint 30 ezren szurkolták végig a Népstadionban, a zöld-fehérek akkor 1-0-ra diadalmaskodtak, amivel megszerezték a bajnoki címet.

OTP Bank Liga, 8. forduló: Ferencváros-Újpest FC 3-1 (1-1)

Puskás Stadion, 22 094 néző, v.: Szabó Zs. Gólszerzők: Diallo (25.), Juanan (46., öngól), Böde (77.), illetve Tshibuabua (4.). Sárga lap: Gerson (17.), Adams (19.), Böde (92.), illetve Ngawa (12.), Ligot (43.), Juanan (57.), Tshibuabua (61.).

Ferencváros: Jova - Mateos, Gerson, Besic, Adams (Bönig, 93.) - Jenner, Gyömbér, Józsi, Holman (Somalia, 65.) - Diallo (Cukic, 82.), Böde
Újpest: Balajcza - Ligot, Juanan, Ngawa, Antón - Simon K., Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 80.) - Tshibuabua, Kabát

"Villámrajtot" vettek a csapatok, a vendégektől Kabát már a 40. másodpercben vezetést szerezhetett volna, de egy percen belül a túloldalon Jenner előtt is óriási lehetőség adódott. A korai adok-kapokból az Újpest jött ki jobban, mivel Tshibuabua egy gyönyörű akció végén már a negyedik percben megszerezte a vezetést.

A lilák ezt követően visszaálltak saját térfelükre és gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni, két alkalommal Kabát csak centikre járt a góltól. A 25. percben aztán góllá érett a folyamatos ferencvárosi nyomás, Jenner beadását Diallo fejelte a kapuba. Öt perccel a szünet előtt talán a szezon egyik legelképesztőbb jelenetsorát láthatták a nézők, a Ferencváros játékosai nagyjából fél percen belül négyszer kerültek ziccerbe, de kétszer Balajcza, egyszer egy védő a gólvonalon, egyszer pedig a kapufa mentett.

A fordulást követően szinte azonnal megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy szabadrúgás után Juanan a saját kapujába fejelt. A gólt követően nyugodtabbá vált a hazaiak játéka, magabiztosan futballoztak, viszont az Újpest egyenlíthetett volna, de Antón hatalmas helyzetben hibázott. A találkozó a 77. percben dőlt el, amikor Böde fejelt a hálóba egy jobb oldali szögletet.

Öt perccel a vége előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést, ez a vendég tábort is alaposan felhergelte. A rohamrendőrök azonban mindkét csoport előtt sorfalat álltak, a lila-fehérek néhány drukkerét könnygázzal kellett megfékezni.

Lefújás után a ferencvárosi szurkolók egy része berohant a pályára ünnepelni, a rohamrendőrük megakadályozták a nagyobb rendbontást.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése