2013. szeptember 22., vasárnap

Kuruc.info: Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világbajnokság Japán Nagydíjának első futamán

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világbajnokság Japán Nagydíjának első futamán
Sep 22nd 2013, 08:43

Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világbajnokság, a WTCC Japán Nagydíjának első futamán. A második versenyen kiesett.

A Zengő Motorsport magyar pilótája a pole-pozícióból indulhatott az első futamon, és a repülőrajtot remekül elkapva elsőként fordult az első kanyarban is. Az első körben Michelisz pályacsúcsot autózott, tehát jobb időt ment, mint a szombati időmérőn.

Néhány kör után már több mint egy másodperces előnyre tett szert Michelisz a Honda saját pályáján, Szuzukában, végül pedig hatalmas, 4,8 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt.

Michelisz így nyilatkozott a WTCC hivatalos tévéjének közvetlenül a verseny után: "Szombaton meg tudtunk menteni néhány gumit, így könnyebb volt jól rajtolni. Hihetetlen verseny volt, és nem akarom azt mondani, hogy könnyen nyertem, de tudtam, hogy csak rajtam múlik, hogy győzhetek-e, mert az autó fantasztikus volt. Köszönöm a csapat minden tagjának és a Hondának is."

"Nagyon boldog vagyunk, és az összes magyar szurkoló boldog lehet, mert hihetetlen történelmi sikert arattunk" - kezdte Zengő Zoltán csapatfőnök. "Norbi fantasztikus teljesítményt nyújtott. A Honda képviselői is nagyon örülnek, és nagyon büszkék arra, hogy a Honda a saját pályáján, Szuzukában nyerni tudott. Mi pedig pláne örülünk, hogy mindezt egy magyar csapat egy magyar pilótával, a gyári csapatokénál jóval kisebb költségvetéssel tudta megtenni."

Az idei első, pályafutása harmadik futamgyőzelmét arató Michelisz mögött a brit Alex Macdowell és az idei világbajnok francia Yvan Muller ért célba a második és harmadik helyen.

A második futam nem sikerült ilyen jól, hiszen az állórajtot követően a 10. helyről indult Michelisz összeütközött Mullerrel, és mind a ketten kiestek.

(Origó nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése