2013. október 7., hétfő

Kuruc.info: Nem adják ki Hernádit

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Nem adják ki Hernádit
Oct 7th 2013, 14:10

A horvát igazságügyi hatóság által Hernádi Zsolttal szemben kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának, és annak alapján a nevezett személy átadásának tárgyában az eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Törvényszék a mai napon tárgyalást tartott - írta hétfőn közleményben a törvényszék.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben - törvényi kötelezettségénél fogva - megvizsgálta az európai elfogatóparancs végrehajtása és az annak alapján történő átadás feltételeit.

Az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvény értelmében az európai elfogatóparancs végrehajtását a Fővárosi Törvényszék megtagadja, ha a magyar igazságügyi hatóság (bíróság, ügyész) vagy nyomozó hatóság az európai elfogatóparancs alapjául szolgáló bűncselekmény miatt a feljelentést elutasította, vagy a nyomozást, illetve az eljárást megszüntette.

Jelen esetben megállapítható, hogy az európai elfogatóparancsban szereplő bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészség korábban nyomozást indított, majd azt bűncselekmény hiányában megszüntette. A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy az ügyben a tényállás teljes egészében azonos.

Erre tekintettel, a Fővárosi Főügyészség a bíróságon - a jogszabályban meghatározott kötelező megtagadási okra figyelemmel – a Hernádi Zsolttal szemben kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának megtagadását indítványozta.

A Fővárosi Törvényszék az ügyészi indítványnak helyt adva, a Hernádi Zsolt ellen kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának és annak alapján a nevezett személy átadásának megtagadásáról döntött.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése