2013. október 7., hétfő

Kuruc.info: Elfogadták az új drogellenes stratégiát

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Elfogadták az új drogellenes stratégiát
Oct 7th 2013, 17:36

A kábítószer-fogyasztás visszaszorítása, a prevenció, az ártalomcsökkentés és az oktatási intézményekben folyó felvilágosító kampányok hatékonyabbá tétele is a célja az új, 2013 és 2020 közötti időszakra szóló nemzeti drogellenes stratégiának, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés. A határozati javaslat elfogadását a kormánypártok támogatták, az MSZP és a Jobbik képviselői tartózkodtak, az LMP nemmel szavazott.

A Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen című dokumentum fő célja a droghasználat megakadályozása és a drogok nélküli életmodell népszerűsítése. Megjelenik benne a rendőri intézkedések erősítése, a korszerű bűnmegelőzési és bűnüldözési stratégiák hatékonyabb alkalmazása, a köznevelési intézményekkel való együttműködés. Emellett a stratégia a szerhasználat megelőzését és minimalizálását célozza.

A dokumentum a teljes társadalom számára ad meg irányelveket, de célcsoportokhoz igazítottan fogalmaz meg üzeneteket. A társadalomnak azt üzeni, hogy a kormány elkötelezett a drogprobléma visszaszorítása mellett, és ehhez átfogó, hatékony eszközökkel rendelkezik, a kipróbálóknak jelzi, hogy kockázatot vállalnak a drogok használatával, a függőknek megmutatja, hogy felépülésük lehetséges, az egyéneknek pedig azt üzeni, hogy mindenki felelős a környezetében élők sorsáért - olvasható a stratégiában.

Az MSZP a parlamenti vitában kifogásolta, hogy a kormány elmulasztotta végrehajtani a korábbi, parlament által elfogadott stratégiát, és cselekvési tervet sem készített ahhoz, és a Jobbik is bírálta, hogy 2010 óta nincs hatályos drogstratégia. Az LMP szerint az ország hét éven belüli drogmentesítéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő eszköz.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése