2013. október 7., hétfő

Kuruc.info: Hollandia - Magyarország: szomorú kilátások

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Hollandia - Magyarország: szomorú kilátások
Oct 7th 2013, 17:04

Bizonyára a legoptimistább fanatikusnak - aki még nem csalódott elégszer a magyar válogatottban - is csak közhelyek jutnak eszébe a németalföldön játszódó vb-selejtezőnkről. Merthogy esélyünk nem sok van. Közhely annál több: ők is 11-en vannak, a labdarúgásban minden előfordulhat, bármikor lehet meglepetés, a labda gömbölyű stb...

Szerintem viszont maradjunk a tényeknél, melyek a következők:

- Hollandia a világranglista 9. helyén áll /de két éve listavezetők voltak/

- Magyarország a világranglista 30. helyén áll /mi három éve még a 62. helyen álltunk/

- Hollandia 1986 óta a 2002-es világbajnokságot leszámítva, az összes Eb-n és vb-n ott volt. 2010-ben világbajnoki döntőt játszottak.

- Magyarország 1986 óta nem jutott ki világ- vagy Európa Bajnokságra /szám szerint 6 vb-ről és 7 Eb-ről maradtunk le/.

- A hollandok hazai pályán 13 éve nem vesztettek tétmérkőzést.

- A mieink 29 éve nem nyertek top csapat ellen idegenben tétmérkőzést /érdekes, akkor pont Hollandiát vertük meg Rotterdamban/.

- A hollandok 14 hónapja és 12 meccs óta veretlenek.

- A mieink az idei hét válogatott mérkőzésből mindössze kettőt nyertek meg.

- A holland labdarúgók Európa topklubjaiban játszanak, és a Bajnokok Ligájában (is) hétről hétre elkápráztatják a világot.

- Nekünk mindössze három nemzetközileg jegyzett játékosunk van: Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázska, Szalai Ádám.

Gera már elmúlt 34 éves. Az angol középcsapat West Bromwich Albionban szerepel, és az elmúlt 30 hónapban többet volt sérült, mint egészséges. Ebben az időszakban összesen 18 mérkőzésen játszott a klubjában

Dzsudzsák mióta Hollandiából Oroszországba szerződött, nem a játékával hívja fel magára a figyelmet, hanem celebségével, összetört sportkocsijával, buta barátnőivel és öntelt nyilatkozaival.

Szalai pedig az elmúlt időben inkább a klubjában /Schalke 04/ villogott, nem a válogatottban. Egyébként címeres mezben legutóbb egy éve talált a hálóba, és szerepelt győztes meccsen.

És ha mindez nem volna elég, a legutóbbi 8 hollandok ellen vívott mérkőzés eredménye: 1-4, 3-5, 0-4, 1-6, 1-7, 0-2, 0-1, 0-1

Tetézi a gondokat, hogy a kedves /zsidó/ MLSZ finoman fogalmazva sem tesz meg mindent, hogy szurkolóink nagy létszámban segíthessék a válogatottat. Sőt egy pár napja közölték, hogy Amszterdam helyett mindenki elmehet melegebb éghajlatra.

Bár ha azt vesszük, labdarúgóink Bukarestben már megmutatták, hogy mit jelent nekik, ha idegenbe több ezren elkísérik őket...

Mindenesetre erre a végletekig kizsákmányolt magyar népre igazán ráférne egy kis öröm /mert akárhogy nézzük, itthon még mindig a labdarúgás a legnépszerűbb sportág/, és a magyar focinak sem ártana egy vb-részvétel. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a magyar labdarúgásnak nagy hagyományai vannak, és nem mindig nyálgépek futottak ki címeres mezben a pályára.

A mai válogatott játékosok viszont egyáltalán nem érdemlik meg a vb-részvételt! Minek? Hogy jobban elszálljanak? Belőlük /tisztelet a kivételnek/ csak azt nézem ki, hogy a szövetségi kapitány vezérletével a meccs előtt, és után /ki tudja talán közben is?/ meghallgatják Gáspár Lacit és társait, jó bulit csinálnak a vesztes mérkőzésből is. Utána meg lehet mondani a birkáknak, akik elhiszik, hogy: "megyünk tovább."

Mennek tovább. Hová? Moszkvába? Bukarestbe? Gelsenkirchenbe? Birminghambe? A fodrászhoz? Lehet. Viszont biztos hogy nem Braziliába...

Magyarország mindenekfelett!

Magyar Harcos

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése