2013. október 7., hétfő

Kuruc.info: Már "roma büszkeség" napja is van - de egyelőre csak privát keretek között, mert "a romák depressziósok"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Már "roma büszkeség" napja is van - de egyelőre csak privát keretek között, mert "a romák depressziósok"
Oct 7th 2013, 12:35

A "roma büszkeség" (Roma Pride) napját idén Magyarországon csak privát keretek között tartják meg, mert a "roma közösségben" "mély depresszióhoz" vezetett a szegénység és a politikai korlátozások - mondta Daróczi Ágnes "roma aktivista" a Der Standard című osztrák napilapban hétfőn megjelent interjúban.


A cigányasszony abból az alkalomból nyilatkozott az újságnak, hogy vasárnap Bécsben megrendezték a "roma büszkeség" napját, amelyet 2011 óta Európa-szerte több országban is megünnepelnek október 6-án. A Burgtheater előtti rendezvényen mintegy száz cigány vett részt, köztük Daróczi Ágnes, aki beszédet mondott.

Az "aktivista" a Der Standardnak adott interjúban kiemelte: Magyarországon mindenekelőtt a vidéki "roma népesség" van nehéz helyzetben. "A romáknak közhasznú munkát kell végezniük, de arról, hogy ezt kinek, hol és milyen feltételek mellett kell megtennie, a helyi hatóságok döntenek. Tekintettel az országban uralkodó előítéletekre, ez gyakran önkényeskedéssé fajulhat" - panaszkodott Daróczi.

Emiatt, illetve "a szélsőjobb fenyegetése miatt" egyre több magyar roma költözik Ausztriába - mondta a lapnak Andrea Ha:rle, a Romano Centro civil szervezet munkatársa, a bécsi Roma Pride rendezvény egyik szervezője. Reméljük, származása ellenére ezúttal nem hazudott.

(MTI korrigálva, kép: alfahir.hu)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése