2013. október 7., hétfő

Kuruc.info: Nem volt nyomkövető az ároktői cigányokon, mert "a vádlottak nem járultak hozzá" (!)

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Nem volt nyomkövető az ároktői cigányokon, mert "a vádlottak nem járultak hozzá" (!)
Oct 7th 2013, 13:19

A bíróság a házi őrizet elrendelésekor még nem alkalmazhatta automatikusan a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközt, mert az akkor hatályos jogszabály még a vádlott hozzájárulásától tette függővé a használatát. A jelenleg szökésben lévő vádlottak ehhez nem járultak hozzá - tudatta hétfőn közleményében Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a bíróság honlapján a két ároktői bandatag eltűnésével kapcsolatban.


Elemér és Henrik - a demokráciában a sorozatgyilkosnak a beleegyezését kell kérni, hogy megfigyeljék - és mi lesz, ha nem járulnak hozzá a lecsukásukhoz sem?...

A szeptember 1-jétől hatályos jogszabály-módosítás után már nincs szükség a terhelt hozzájárulására a nyomkövető alkalmazásához, ha a házi őrizetet azért rendelte el a bíróság, mert a terhelt előzetes letartóztatása a törvényben maximalizált időtartam lejárta miatt szűnik meg. A terheltek mozgását nyomon követő technikai eszköz utólagos alkalmazására pedig nem érkezett indítvány - tette hozzá a szóvivő.


A közlemény szerint a Fővárosi Törvényszék hangsúlyozza, hogy a házi őrizet végrehajtását és ellenőrzését a jogalkotó a rendőrség feladataként határozza meg. A rendőrség a házi őrizet előírásainak betartását folyamatos rendőri ellenőrzéssel látja el, ha a házi őrizetben lévő terhelten a mozgását nyomon követő technikai eszköz nincs, illetve ha ellenőrzése járőr útján, valamint eseti ellenőrzéssel nem biztosítható.

Póta Péter szerint a vádlottak szökése egyébként a tárgyalások tervezett ütemét nem befolyásolja, ugyanis lehetőség van a vádlottak távollétében is lefolytatni az eljárást, és ítéletet hozni, ha ezt az ügyészség indítványozza.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése