2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: Tóásó-per: átlátszó "számítógépes bizonyítékokat" mutatott be a bolíviai ügyészség

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Tóásó-per: átlátszó "számítógépes bizonyítékokat" mutatott be a bolíviai ügyészség
Sep 27th 2013, 11:32


Nem ismerte el a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd azoknak a "számítógépes bizonyítékoknak" a hitelességét, amelyeket a Bolíviában ellene és 38 társa ellen folyó, úgynevezett terroristaperben hozott fel az ügyészség - írta pénteken az interneten közzétett híranyagában az El Día című Santa Cruz-i napilap.

A cikkből kiderült, hogy Tóásó szerint csak kitalálás az állítólag közte és a csoport vezetőjének tartott, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardo között folyt levelezés, amelyet az ügyészség mutatott be. Egyik érvnek az informatikus végzettségű vádlott azt hozta fel, hogy a szóban forgó elektronikus üzenetek a Hondurasra vagy a hawaii Honolulura utaló .ho végződést tartalmazták, nem pedig a magyarországi üzenetekre jellemző .hu végződést.

A lap szerint Tóásó Előd vallomásában arról is beszélt, hogy nem ismeri azt a rendőrségi informatikus-szakértőt, aki ellenőrizte a vádlottaktól elkobzott és önkényesen feltört számítógépeket. Hozzátette, hogy nem vett részt a gépeken található tartalmak megnyitásakor tartott meghallgatáson sem.

A bolíviai kommandósok 2009. április 16-án az akkor a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában - a hivatalos verzió szerint - lelőtték a bolíviai születésű Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a román és magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták.

A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni. Az akció két túlélőjét a bolíviai törvények értelmében már rég szabadon kellett volna engedni, mivel 36 hónapnál hosszabb ideig senkit nem tarthatnak előzetes letartóztatásban.

Az El Día friss cikke megemlítette: Tóásó Előd arról is panaszkodott, hogy a Las Américasban végrehajtott művelet után ellopták két hitelkártyáját. Sergio Céspedes ügyésztől pedig a bolíviai lap azt idézte, hogy a hatósági akciót túlélő két vádlott, Tóásó és Tadic vallomása több ponton ellentmondott egymásnak, például arra vonatkozóan, milyen céllal érkeztek a dél-amerikai országba.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése