2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: Jóakaratú ismeretlenek segítenek elkerülni a szégyenkezést Csíkszeredában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Jóakaratú ismeretlenek segítenek elkerülni a szégyenkezést Csíkszeredában
Sep 27th 2013, 15:16

Kimeríti az "antiszemita uszítás" fogalmát a rendőrség szerint az a nemrégiben az úttestre festett Dávid-csillag Csíkszeredában, amelyet a körforgalomban, a Kaufland üzlet irányába mutató nyíllal együtt festettek fel ismeretlen tettesek. Az ügyben feljelentést nyújtottak be a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőséghez.

"Egy hetven centiméter átmérőjű, az úttestre fehér festékkel felvitt zsidó csillag ügyében érkezett bűnügyi feljelentés hozzánk, amelynek ügyében elindult a nyomozás. Bekérettük a szomszédos üzlethelyiség, illetve benzinkút térfigyelő kameráinak felvételeit, megtettük a szükséges nyomozati lépéseket az ügyben. A feljelentés nyomán egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, amelynek iratcsomóját az ügyészséghez továbbítottuk" – nyilatkozta Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője.


A 31/2002-es sürgősségi kormányrendelet 4-es paragrafusa, második bekezdésének értelmében, a fasiszta, rasszista, xenofób jellegű szimbólumok és jelszavak használata törvényellenes cselekedet, az aszfaltra festett hatágú csillag pedig ennek minősül. Az elkövető a jogszabályok értelmében hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a szóban forgó törvénysértésért – tájékoztatott a szóvivő.

Három és fél éve, 2010. április 6-án a Magyar Gárda mozgalom Wass Albert zászlóalj Székely Szakasza hasonló akciót hajtott végre. Akkor három személy, Csibi Barna, Szőcs Tibor és Puskás András Miklós egy fából készült pannót helyezett el a csíkszeredai Kaufland áruház közelében, amelyre a következő szöveget tartalmazó plakátot ragasztották: „Szégyelld magad, már megint zsidónál vásároltál!".


Az ügyészség bűnügyi eljárást kezdeményezett az akcióban részt vevő három személy ellen "hátrányos megkülönböztetésre való felbujtás" vádjával. Szőcs Tibor, a Székely Gárda Egyesület elnöke azzal védekezett: az áprilisi akciójukkal arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy az emberek ne a multiktól, hanem a helyi kiskereskedőktől vásároljanak.

(Maszol nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése