2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: A Google 12 év után teljesen lecserélte keresőalgoritmusát: itt a Kolibri

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
A Google 12 év után teljesen lecserélte keresőalgoritmusát: itt a Kolibri
Sep 27th 2013, 16:41

A tegnapi napon a Google bejelentette, hogy teljes mértékben lecserélte keresőalgoritmusát. Hasonló változás 2001-ben történt utoljára.

A Hummingbird, azaz Kolibri, névre keresztelt új keresőalgoritmus felelős azért, hogy a keresőmezőbe beírt kifejezésre a Google-ön milyen találati listát kapunk. A keresőalgoritmus a Google szíve, hiszen ez határozza meg, hogy a kereső milyen tényezők alapján rangsorolja a weboldalakat – írja az ite.hu.

Bár a bejelentés a tegnapi napon történt, az új algoritmus nagyjából egy hónapja már él, de az életbe lépés pontos dátuma egyelőre ismeretlen. egyes feltételezések szerint augusztus 20-a körül történhetett a váltás, mert ekkor módosult jelentős mértékben a találati lista. Hasonló nagyságrendű változtatásra nagyjából 2001-ben került sor a Google életében.

A Google évente több száz alkalommal módosítja keresőalgoritmusát, ez a változás azonban a teljes keresőalgoritmus újraírását jelenti a hírek szerint. Természetesen a korábbi rangsorolási tényezők jelentős része megmaradt az új algoritmusban is, ám új elemek is bekerültek a keresőmotorba.

Értelmezi a kereséseinket a Google

A Kolibri egyik új eleme, az, hogy mostantól a Google megpróbálja jobban értelmezni kereséseinket és jobb válaszokat ad az összetett kérdésekre. Mindez azt jelenti, hogy a Google most már nemcsak a kulcsszavakra összpontosít kereséseinkben, hanem megpróbálja értelmezni is az adott keresést.

Például arra a kérdésre, hogy: "Hol vásárolhatok a legközelebb egy iPhone5-ös készüléket", már nem elsősorban webáruházakat sorol a kereső, hanem a keresési kifejezések alapján feltételezi, hogy valóságos üzletet keresünk, és helyzetünk alapján a hozzánk fizikailag is legközelebb eső üzletet próbálja meg megmutatni.

Nem ez az első állat a Google életében

A keresőóriás életében nem ez az első alkalom, hogy valamely állatról nevezi el keresőalgoritmusát, illetve annak változásait. A Pingvin- és Panda-algoritmus frissítések a célja az volt, hogy a gyenge tartalmú weboldalakat, vagy manipulált weboldalakat kiszűrje a találati listából.

A Kolibri elnevezést az új algoritmus azért kapta, mert a Google szerint az új algoritmus a kolibrihez hasonlóan gyors és precíz.

(ite.hu)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése