2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: Lehallgatott telefonbeszélgetés bizonyítja, hogy a szíriai terroristák vegyi fegyverekhez jutottak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Lehallgatott telefonbeszélgetés bizonyítja, hogy a szíriai terroristák vegyi fegyverekhez jutottak
Sep 27th 2013, 11:17

A szíriai titkosszolgálatok által lehallgatott telefonbeszélgetések bizonyíthatják, hogy a Bassár el-Aszad ellen harcoló ellenzékiek vegyi fegyverekhez jutottak - közölte pénteken a Kommerszant című orosz napilap egy birtokába jutott felvétel alapján.

A tekintélyes politikai-gazdasági kiadvány egy meg nem nevezett genfi diplomáciai forrásból kapta meg egy telefonbeszélgetés leiratát. Miközben az ENSZ Biztonsági Tanácsában a szíriai válság rendezésével kapcsolatos határozatról akarnak szavazni, a damaszkuszi hatalom arról próbálja meggyőzni a világ közvéleményét, hogy a vegyi fegyveres támadás mögött a szíriai ellenzék áll - írta az újság.

Az augusztus 13-án rögzített telefonbeszélgetés során állítólag két ellenzéki katonai parancsnok tárgyalt egymással. A név nélkül említett hívó fél egy, a harcok helyszínen tartózkodó, Abu Abdónak nevezett férfinak 30 darab 82 milliméteres aknavető gránátot kínált megvételre. A kérdésre, hogy saját készítésűek-e vagy orosz gyártmányúak, az eladó megerősítette:"eredeti oroszok, bedobozolva". Darabját 310 dollárért kínálta.

Abu Abdo tudni akarta, hogy biztosan el tudja-e juttatni hozzá az "árut", és hozzátette, hogy "nemrég gáztöltetű lövedékeket ajánlottak nekünk, de (azóta) már eladták". Abu Abdo nem nevezte meg a mérges gázt, csak annyit mondott, hogy "ugyanolyanra van szükségünk".

A Kommerszantnak a telefonbeszélgetés leiratát eljuttató forrás nem tudta megmondani, hogy a fegyverüzlet végül létrejött-e. Az orosz lap munkatársai felhívták az Abu Abdo telefonszámaként megadott számot, és egy szíriai-libanoni arab dialektussal beszélő személy ígéretet tett arra, hogy e-mailen tájékoztatást ad. A levél azóta sem érkezett meg a szerkesztőségbe. A német és a francia sajtóban emlegetnek egy libanoni származású Abu Abdót, aki a szíriai ellenzék soraiban harcol, mások libanoni fegyverneppernek nevezik.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése