2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: A végén még az osztrák bankok "veszteségeiért" is mi leszünk a felelősek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
A végén még az osztrák bankok "veszteségeiért" is mi leszünk a felelősek
Sep 27th 2013, 16:10

Az osztrák bankrendszer költségcsökkentési erőfeszítései enyhíthetik az osztrák bankok közép- és kelet-európai érdekeltségeinek bevételeire nehezedő nyomást és a szektorra kirótt különadók hatásait, a térség több piacán, köztük Magyarországon is azonban az osztrák leánybankok várhatóan veszteségesek maradnak – áll a Fitch Ratings pénteken Londonban ismertetett szektorelemzésében.

A nemzetközi hitelminősítő a legnagyobb osztrák bankokról összeállított állapotjelentésében azt jósolja, hogy az osztrák bankérdekeltségek működése a hazai, valamint a lengyel, a cseh és az orosz piacon nyereséges lesz. A román, a magyar és kisebb részben a horvát piacon tapasztalt, folytatódó eszközminőség-romlás azonban azt jelenti, hogy az e piacokon működő osztrák bankérdekeltségek továbbra is veszteségesek, vagy legalábbis alulteljesítők maradnak – áll a Fitch pénteki londoni elemzésében.

A ház szakelemzőinek várakozása szerint Magyarország és Horvátország az idei második félévben is visszahúzó tényezőként hat az osztrák bankrendszer eredményességére, a román piac ugyanakkor valószínűleg fokozatos javulásnak indul.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése