2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: Dúró Dóra: A Jobbik a "kormánykárosultak körébe" sorolja a pedagógusokat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Dúró Dóra: A Jobbik a "kormánykárosultak körébe" sorolja a pedagógusokat
Sep 27th 2013, 11:45

A Jobbik szerint a pedagógusok anyagi megaláztatással és az adminisztrációs terhek növekedésével találkoznak az új köznevelési rendszerben. Dúró Dóra ezt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján mondta el.

A Fidesz - szakértők szerint - a piaci ár sokszorosáért, mintegy 260 milliárdért tervezi visszavásárolni az E.ON-t. Ha ez a vételár csak a tizedével csökkenne, a pedagógusok teljes béremelése finanszírozható lenne már idén - mondta sajtótájékoztatóján Dúró Dóra. A politikus hozzátette: sorozatosan özönlenek hozzájuk a panaszok, de minden csatornán észlelhető, mekkora a felháborodás a köznevelés szereplői körében az új rendszer miatt.

Az egyik panaszolt tétel a 32 órás munkavégzés, szavai szerint nem igaz, hogy minden intézményben azonos feltételeket biztosítanak a pedagógusoknak, ahogy ezt az állami fenntartásba vétel kapcsán ígérték.

Dúró Dóra azt mondta, hogy a sokat dolgozó és jól képzett pedagógusok járnak rosszul az új rendszerben, amiből hiányoznak a túlmunkát ösztönző tételek. A jól képzett pedagógusok azt is kifogásolják, hogy az egyes fokozatba sorolnak vissza mindenkit. Szerinte a kormány szakmai hibát vét, és kritizálta, hogy az eddig megszerzett fokozatokat és a pályán eltöltött időt nem veszik figyelembe.

Abszurdnak nevezte az új miniszteri biztos kinevezését is a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál, mint mondta, ez a 46. miniszteri biztosa a kormánynak, miközben 2006-ban azt sérelmezték, hogy az akkori kabinet négyet alkalmaz. Megjegyezte: érdeklődtek a feladatköréről, de nem kaptak sem a Kliknél, sem a tárcánál információt.

Összegzése szerint az ellenzéki párt a "kormánykárosultak körébe" sorolja a pedagógusokat, és azt ígérte: kormányra kerülésük esetén a diplomás átlagbér szintjére emeli a fizetésüket.

Dúró Dóra a felsőoktatás területére térve felháborítónak tartotta a nyelvvizsga követelmények "eltörléséről" szóló elképzelést. Ezzel a kormány szegénységi bizonyítványt állít ki magáról - fogalmazott, és feltette a "költői kérdést": a következő a szigorlatok eltörlése lehet? Erre a szintre még az SZDSZ sem süllyedt - mondta, és kitért pártja azon javaslatára is, miszerint ötödik osztálytól kiscsoportos nyelvoktatást kellene biztosítani a gyerekeknek.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése