2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: A spanyolok már nem tisztelik a Führert: időutazásra készülnek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
A spanyolok már nem tisztelik a Führert: időutazásra készülnek
Sep 27th 2013, 08:19

A közép-európai időzónából való kilépést és a greenwichi időre való átállást fontolgatja Spanyolország.

Hatvan perccel visszaállíthatják óráikat hamarosan a spanyolok: a kormány megvizsgálja a parlament javaslatát, miszerint lépjenek ki a közép-európai időzónából és térjenek át a greenwichi középidőre - közölte Luis de Guindos spanyol gazdasági miniszter csütörtökön.

A cél az, hogy Spanyolországban ugyanúgy legyenek beállítva az órák, mint Nagy-Britanniában és Portugáliában. Az ország - a Kanári-szigetek kivételével - jelenleg a közép-európai időzónába tartozik, ahova Magyarország is.

A kormányt a parlament felszólította, hogy készítsen tanulmányt azokról a gazdasági hatásokról, amelyeket a greenwichi időre való átállás eredményezne. "Nem hagyjuk az ügyet a fiókban porosodni" - ígérte De Guindos. A miniszter szerint persze "nem egyszerű ügy" az időzónaváltás.

Spanyolország a második világháborúig a greenwichi időzónához tartozott. A karizmatikus államfő, Francisco Franco (1939-1975) Hitler nemzetiszocialista állama iránti szimpátiája kifejezéseként bevezette az országban a közép-európai időt.

Szakértők évek óta kérik a greenwichi időre való visszaállást, mert véleményük szerint Spanyolország földrajzi helyzete alapján nem illik a közép-európai időzónába.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése