2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: "Vegyünk példát Japánról!" - szociálisan erős társadalmat, rendalapú rendszert kíván Gaudi

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
"Vegyünk példát Japánról!" - szociálisan erős társadalmat, rendalapú rendszert kíván Gaudi
Sep 27th 2013, 19:42

2013. szeptember 23-án A Magyarország és Japán között a szociális biztonságról szóló Egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslat (T/12226) vitájában Gaudi-Nagy Tamás (aki tagja az Interparlamentáris Unió Magyar-Japán Baráti Tagozatának) elmondta, hogy örömmel vesz részt ennek a törvényjavaslatnak a vitájában, míg az ugyanezen a napon tárgyalt izraeli megállapodáséban egyáltalán nem.

Bevezetőjében úgy fogalmazott, hogy helyesen teszi a magyar kormány, ha útkeresésében Japán irányában mozog. Mint fogalmazott, a japán nép nagyon komolyan veszi a magyarsághoz fűződő erős rokoni kapcsolatát, így helyes, ha a magyarok is ugyanígy tesznek. A radikális képviselő hozzátette, hogy mindig nagy megtiszteltetés volt részt venni a Magyar-Japán Baráti Tagozat rendezvényein, amelyek közül ki is emelt egy alkalmat, amikor a drámai atombalesetet követően japán gyerekek magyarországi üdültetésében vett részt Magyarország, és ezzel együtt szolidaritást is vállalt.

A törvényjavaslat kapcsán kiemelte, hogy „ha Magyarország példákat keres arra, hogy hogyan lehet egy emberközpontú, rendalapú, de szociálisan erős társadalmat építeni, akkor helyes, ha Japán felé nézünk, ahol jól elegyítik a hagyományokat a modernitással, és különös hangsúlyt fektetnek a szociális biztonságra." A Jobbik-frakció képviselője az "elfuserált rendszerváltozás egyik legártalmasabb hordalékának" nevezte azt, hogy míg 1938-ban Magyarország életszínvonala Ausztriához képest 75%-os volt, ma ez mindössze 35%. Ezzel szembeállította a japán mintát, ahol az ember a legfontosabb érték, és hozzátette, hogy ebből érdemes tanulnunk.

Gaudi-Nagy Tamás üdvösnek nevezett egy olyan megállapodást, amely egy keleti állammal jön létre, és nem csak azon nyugati államok felé közeledünk, amelyek célkeresztbe állítják hazánkat. A jogvédő honatya mindezért felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a kormányzat jó irányba tapogatózik akkor, amikor keresi a keleti modelleket, majd figyelembe ajánlotta még a szingapúri és a malajziai modellt is, amely utóbbinál megjegyezte, hogy az „egy egészséges nemzeti érdek által vezérelt állam, ahol egyensúlyban van az egyén boldogulása és az állam erős szervezeti jellege a közösségi érdekekkel."

Végezetül hangsúlyozta, hogy Japán arra is egy tökéletes példa, hogy hogyan tudott két atombomba-támadás után felállni és a gazdaságát felépíteni, amihez egy erős morálra, tartásra volt szüksége. Megjegyezte, hogy ma már próbálják leírni az országot, hogy „nem olyan szép a GDP", de az átlag japán inkább azt érzi, hogy egy hagyományorientált államban él, ahol a nemzeti termék, vállalkozás előtérben van, ahol megbecsülik a munkavállalókat, és aki tisztességgel dolgozik, az joggal számíthat szociális biztonságra. Erre volna szükség Magyarországon is – tette hozzá Gaudi.

„Vegyünk példát Japánról, és próbáljunk Magyarországon is egy olyan rendszert felépíteni, amely az emberközpontú rend alapján áll; a tisztességes, társadalomépítő emberek kapjanak megbecsülést, megfelelő szociális biztonságot; és akik képtelenek arra, hogy a társadalmi, együttélési szabályokat betartják, szankciókkal kell sújtani, és elrettenteni attól, hogy a közösség értékeit, érdekeit sértsék" – zárta felszólalását. Gaudi-Nagy Tamás a Jobbik-frakció országgyűlési csoportja nevében támogatásáról biztosította a Magyarország és Japán közötti szociális biztonságról szóló egyezmény megkötését.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése