2013. november 7., csütörtök

Kuruc.info: Egy bécsi cigány család hagyományőrzése

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
7 Best Bike Rides

Commute to the country: the best bike rides to leave the city behind.
From our sponsors
Egy bécsi cigány család hagyományőrzése
Nov 7th 2013, 11:40

Egy boszniai cigány család megfogta az Isten lábát: húsz évvel ezelőtt Ausztriába jöttek, és itt is maradhattak. Mikor négy gyermekük közül az egyik, fogyatékos (!) fiuk elérte a 17 éves kort, szülei úgy gondolták, itt az ideje, hogy feleséget szerezzenek számára.

Elutaztak hát hajdani boszniai lakhelyükre, és ott némi alkudozást követően 2500 euróért egy 13 (!) éves kislányt vásároltak neki. A gyereket magukkal hozták Bécsbe, s lakásukban az egyik szobát, franciaággyal az ifjú pár kapta meg. Azonban a „nemzetközi helyzet egyre fokozódott", mikor a kislány áldott állapotba került. Irány tehát ismét Bosznia, ahol megszületett a kis unoka, majd néhány nap múlva megint utazás vissza Bécsbe.

Azonban az osztrák császárváros bürokratikus pókhálójában csakhamar fennakadt a család, és a nagyszülőket bíróság elé állították. A vád szerint nem csak feleségnek vásárolták meg a kislányt, hanem egyben gondozónak is. A cigány nagyapa azzal védekezett, állítólag nem tudta, hogy Ausztriában a törvények tiltják az ilyesmit, a cigányság körében ez természetes dolog, része ősrégi hagyományrendszerüknek. A pénz amúgy nem az ifjú mátka ára, hanem eljegyzési ajándék! (Ha nem ismerte a törvényt, miért Boszniába ment ágyasért? Csak azért nem ausztriai cigánylányt vett a fiának, mert az drágább áru lett volna? És főként: mért nem vitte szülni a gyermeklányt osztrák kórházba?)

A fiatalok amúgy is szeretik egymást! - mentegetőzött a vén bűnöző. Közben orvosok vizsgálják, hogy az újszülött szintén nem fogyatékos-e. Első fokon a nagyszülők büntetése 5-5 év börtön, de az ítélet még nem jogerős.

Tarnóczy Szabolcs - a Kronen Zeitung 2013. 11. 6-i cikke alapján

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése