2013. november 7., csütörtök

Kuruc.info: Gyémántpiac: pánikolnak a zsidók, mert most kivételesen őket csapják be

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
How to Get into Medical School

A tested blueprint to approach the daunting admissions process with both confidence and success! Enroll in this online course for just $29.
From our sponsors
Gyémántpiac: pánikolnak a zsidók, mert most kivételesen őket csapják be
Nov 7th 2013, 09:22

Pánik kirobbanásával fenyeget a gyémántpiacon az a legújabb csalási forma, amikor természetes köveket tartalmazó egységcsomagokba keverve adnak el drágakőként annak a harmadába kerülő, szintetikus terméket. Egy ilyen csomag több ezer, nagyon kis méretű, ezért nehezen ellenőrizhető kőből áll, írja a Világgazdaság.

A világ legnagyobb gyémántkereskedő csoportjának elnöke, a teljesen véletlenül zsidó Martin Rapaport november 3-án meghúzta a vészharangot, és egy globális, minőségvizsgáló bizottság felállítását javasolta. „A csalókat fel kell kutatni, meg kell nevezni, meg kell büntetni, és ki kell zárni a szakmából" – jelentette ki a Nagy-Britanniai Drágakő Szövetség rendezvényén.

Martin Rapaport

A kakukktojásos egységcsomagok a piaci árnál kicsit olcsóbbak, így a vevők kezdetben csak legyintettek, ha észrevették, hogy becsapták őket, azt gondolván, hogy összességében jól jártak. Ma már senki nem legyint, mert nyilvánvalóvá vált, hogy nem egyedi, és nem kistételes esetekről van szó. Tavaly tavasszal például egy New York-i gyémántkereskedő által a gyémántpiacon vett, közel 1000 darabos tételről egy antwerpeni laborban kiderült, hogy abból több mint 600 szintetikus termék (CVD.)

Az ügyeskedők Magyarországon is megjelentek. „Szakmai lapunkon keresztül már egy éve figyelmeztettem a hazai kereskedőket, hogy természetesnek mondott gyémántok között CVD-t találtam" – válaszolt az egyik hazai drágakő-labor vezetője. Szitó Tánya szintén fajtajelleges orosz zsidó szerint a hazai szakma egyelőre a homokba dugja a fejét, holott a veszély magától nem fog elmúlni.

Szitó Tánya

A vevő annyit tehet, hogy mindig ellenőrizhető és utolérhető forráson keresztül vesz drágaköveket. Külön érdekes, hogy emiatt megnőtt a zárványos, tehát alapesetben kevésbé értékes drágakövek iránt a kereslet, mivel ezt egyelőre nem igazán éri meg hamisítani.

(Index nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése