2013. október 11., péntek

Kuruc.info: Szinte hihetetlen: a felcsúti polgármester is tarolt a pályázat nélküli állami földeken

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Szinte hihetetlen: a felcsúti polgármester is tarolt a pályázat nélküli állami földeken
Oct 11th 2013, 07:36

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának cége is kapott pályázat nélküli állami földeket használatra.


Mészáros Lőrinc a helyi gazdák elől 758 hektárt nyert el tavaly

Az NB I-es Puskás Akadémia elnöke a kormányfő szülőfalujában, Alcsútdobozon jutott három földdarabhoz – derül ki a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) listájából, amelyet egy bulvárlap perelt ki a titkolózó állami szervből. Mészárosék azon ritka szerencsések közé tartoznak, akik egyszerre nyertek állami földeket és állami dohánykoncessziókat is. A sajtóhírek szerint ugyanis Mészáros János öt trafikot nyithatott.

Azt nem lehet tudni, hogy ezúttal mekkora területről van szó, ez továbbra sem nyilvános, ám az kiderül, hogy mindössze egy állami földdarab jutott másnak a településen. Ezzel szinte az összes állami föld Mészárosék kezében összpontosul Alcsútdobozon, mivel a tavalyi földpályázatokon is taroltak. A településen a 17 pályázatból 14-et kaszált a Búzakalász 66 Felcsút Kft. A társaság így összesen 758 hektárnyi földet nyert el tavaly a helyi gazdák elől, ezzel együtt pedig Fejér megyében összesen immár 1010 hektárnyi területen diadalmaskodott.

Ráadásul a polgármester felesége, Mészáros Beatrix és testvére, Mészáros János is kapott földet 94, illetve 139 hektár erejéig.

Az egykori gázszerelő és családja a kormányváltás után vágott bele a földbizniszbe, ami igen jól jövedelmez nekik is. Mészáros Lőrincék cége, a Búzakalász 66 Kft. idén az első félévben 30 millió forint területalapú támogatást kasszírozott, testvére 6,5 milliót, felesége pedig 2,8 millió forintot kapott fél évre a földekért a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kimutatásai szerint.

A Blikk kereste Mészáros Lőrincet, hogy megtudják, mekkora földet kapott, és mit kezd vele. Telefonját egy munkatársnője vette fel, és hiába kértek visszahívást, nem tette ezt meg.

Szerették volna megtudni az NFA-tól, hogy milyen menetrend szerint köti meg a megbízási szerződéseket, és milyen megfontolások alapján kaptak nagyvállalkozók is földeket. Azonban ők sem válaszoltak.

– Hogy milyen szempontok alapján, és hogyan választják ki a szerencséseket, nem tudhatjuk, mert titkos. Így annak adják a birtokokat, akinek akarják. A korábbi példák alapján ezért elmondhatjuk, hogy olyanok is használhatják az állami területeket, akik a pályázati feltételeknek nem tudnának megfelelni – mondta Ács Sándorné agrármérnök, vidékfejlesztési szakember.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése