2013. október 11., péntek

Kuruc.info: Pokolgép robbant a svéd konzulátusnál a líbiai Bengáziban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Pokolgép robbant a svéd konzulátusnál a líbiai Bengáziban
Oct 11th 2013, 13:45

Autóba rejtett pokolgép robbant pénteken Svédország tiszteletbeli konzulátusánál a líbiai Bengáziban, az épület súlyosan megrongálódott, de senki sem sérült meg. Helyi és svéd tisztségviselők szerint a robbanószerkezetet távirányítással hozták működésbe a város egyik előkelő negyedében.

Ursula Ahlen svéd külügyi szóvivő Stockholmban azt mondta, hogy a robbanás a svéd tiszteletbeli konzul hivatali épületén kívül történt. A ház homlokzata megrongálódott, ablakok törtek be. Senki sem sérült meg, mert a hivatal pénteken, a muzulmán munkaszüneti napon zárva volt.

Az elmúlt hónapokban többször támadtak meg Bengáziban kormányzati irodákat, és a biztonsági szervezetek a 2011-ben kirobbant polgárháború óta nem tudják megteremteni a közrendet az országban. Megszűnt a fegyverek központi felügyelete, a létrejövő milíciák hatósági jogköröket akarnak szerezni, és közben büntetlenül tevékenykednek.

Múlt hét végén a fővárosban, Tripoliban amerikai különleges egységek elfogták az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik feltételezett vezetőjét. Egyes helyi fegyveres csoportok ezután megtorlást ígértek az amerikai érdekeltségek, de még más külföldiek ellen is. Az amerikai rajtaütés felbőszítette az iszlamistákat, akik azzal vádolják a líbiai kormányt, hogy összejátszott az amerikaiakkal.

Fegyveresek tavaly megtámadták az Egyesült Államok Bengáziban lévő konzulátusát, megölték a nagykövetet és három munkatársát.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése