2013. október 11., péntek

Kuruc.info: Százévesen elhunyt Erich Priebke - az SS olaszországi tisztje életfogytiglani börtönbüntetését töltötte

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Százévesen elhunyt Erich Priebke - az SS olaszországi tisztje életfogytiglani börtönbüntetését töltötte
Oct 11th 2013, 14:09

Rómában százévesen meghalt Erich Priebke, aki a második világháborúban az SS olaszországi tisztje volt. A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mivel vádlói szerint kitervelője és végrehajtója volt egy 1944. március 23-i mészárlásnak, amely során 335 túszt végeztek ki.

Az SS-tiszt Priebke 1944 májusáig Rómában szolgált Herbert Kappler Gestapo-parancsnok irányítása alatt. 1944 márciusában egy tíz német katona életét követelő olasz partizánakció megtorlásaként az SS 335 foglyot végzett ki. A Fosse Ardeatine római kőbányában végrehajtott tömegmészárlásban - azt állították - Priebke személyesen vett részt. Az áldozatok között volt a magyar Kereszti Sándor is.

Priebkét 1995-ben Argentínából adták ki Olaszországnak. 1998-ban az olasz katonai bíróság másodfokon életfogytiglani börtönre ítélte, melyet idős kora miatt tizennégy év óta házi őrizetben töltött. Otthonát 2007 óta rövid időre elhagyhatta, ilyenkor egy idősgondozó és egy testőr is kísérte. Priebke július 29-én volt 100 éves.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése