2013. október 11., péntek

Kuruc.info: A legtöbb állami tisztségviselőt megfosztják a megkülönböztető jelzés használatának jogától Szerbiában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
A legtöbb állami tisztségviselőt megfosztják a megkülönböztető jelzés használatának jogától Szerbiában
Oct 11th 2013, 15:05

Nem használhatnak többé megkülönböztető fényjelzést járműveiken a szerbiai miniszterek. Hétfőtől erre csak az államfő, a miniszterelnök és a házelnök lesz jogosult – írta pénteki számában a Vecernje Novosti című belgrádi napilap.

Aleksandar Vucic miniszterelnök-helyettes a lapnak megerősítette, hogy a nemzetbiztonsági hivatal hétfői ülésén a legtöbb állami tisztségviselőt megfosztják a megkülönböztető jelzés használatának jogától. A kék villogót az államfőn, a miniszterelnökön és a házelnökön kívül csak kivételes esetben használhatják majd egyes miniszterek – írta a Vecernje Novosti.

Ivica Dacic kormányfő a lapnak azt mondta, hogy támogatja a javaslatot. "Az új szabályzattal jelentősen szűkül azok köre, akiknek joguk lesz villogót használni. Nem lehet minden miniszternek ilyen előjoga. A visszaélésekért járó büntetést pedig megszigorítjuk" – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A lap információi szerint az igazságügyi minisztériumban már az is felmerült, hogy a visszaélés nem kihágásnak, hanem bűncselekménynek minősül majd.

Damir Okanovic, a közlekedésbiztonsági tanács tagja beszámolt arról, hogy szigorúbban szabályozzák majd azt is, hogy ki és miért kaphat jogot a megkülönböztető fényjelzés használatára, illetve hogy milyen típusú villogót használhat, hogy a többi autós biztosan észrevegye.

Az eddigi előírások szerint az önkormányzati vezetők és a közvállalatok igazgatói nem használhatnak villogót, mégis számos ilyen esetet jelentettek a hatóságoknak. A tervek szerint az ilyen visszaéléseket is szigorúbban büntetik majd.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése