2013. október 11., péntek

Kuruc.info: Hazánk jóhírét Svájcban öregbítő fajtársaiknál bujkáltak az ároktői gyilkoscigányok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Hazánk jóhírét Svájcban öregbítő fajtársaiknál bujkáltak az ároktői gyilkoscigányok
Oct 11th 2013, 06:13

Egy bulvárlap megfogalmazása szerint "egy népes magyar kolóniával" lakott egy bérlakásban három napig Rostás Elemér (51) és fia, Henrik (26), akik múlt hét végén szöktek el ároktői házi őrizetükből. Úgy tudják, a ház II. emeleti lakásában Rostásék ismerősei, "egy népes família" lakott, akik a rajtaütéskor nem voltak otthon.

Csak Rostás Elemért és fiát találták a lakásban a rendőrök: a két cigány nem állt ellen, sőt a döbbenettől meg sem tudtak szólalni.


Rostás Elemér (balra) és fia Rostás Henrik (jobbra) múlt héten pénteken szöktek meg a házi őrizetből

A rendőrök hamar a megtalálták a szökött gyilkoscigányok búvóhelyét, annak ellenére, hogy jól megtervezték a szökést, ám arra nem gondoltak, hogy számos nyomot hagynak maguk után. Úgy tudni, a rendőröknek az is segített, hogy Rostásék még a házi őrizet alatt felvették a kapcsolatot korábbi ismerőseikkel, akik egy svájci, prostikat futtató banda tagjai voltak.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy a rablások mellett gyilkossággal is vádolt cigánybűnözők hogyan jutottak ki Svájcba, erre még a rendőrök is keresik a választ. Az szinte biztos, hogy volt segítőjük, aki kivitte őket az országból. Társuk jól ismerte Svájcot, és tudhatta, hol vannak azok a határátkelők, ahol nincs ellenőrzés.

Zoom
Az ároktői gyilkos cigánybanda

Rostásékat jelenleg kiadatási őrizetben tartják a svájci szövetségi igazságügyi hivatalban. Az, hogy mikor hozzák őket haza, a svájciak szerint többek között a két cigánytól is függ.

– Ha beleegyeznek a kiadatásba, akkor gyorsított eljárásban visszavihetik őket Magyarországra. Ha nem, akkor Magyarországnak kérelmet kell benyújtania – mondta Folco Galli, a svájci főügyészség kommunikációs vezetője.

A kiadatási kérelmet az elfogástól számított 18 napon belül el kell küldeni az illetékes külföldi igazságügyi hatóságnak, ez indokolt esetben 40 napra meghosszabbítható.

(Blikk nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése