2013. október 11., péntek

Kuruc.info: Levették a lélegeztetőgépről és felébresztették Akeem Adamsot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Levették a lélegeztetőgépről és felébresztették Akeem Adamsot
Oct 11th 2013, 08:20

Levették a lélegeztetőgépről és felébresztették a két hete mesterséges kómában tartott Akeem Adamsot, a Ferencváros trinidadi játékosát.

A Ferencváros trinidadi futballistájának, Akeen Adamsnek két hete volt infarktusa, azóta mesterséges kómában tartották, keringését pedig műszív tartotta fenn. Az állapota olyan súlyos volt, hogy a fertőzéses góccá váló bal lábát hétfő éjjel eltávolították. A focistát tegnap levették a lélegeztetőgépről, és fel is ébresztették a városmajori klinikán, ahol kezelik - írja a Blikk.

Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja a Blikknek elmondta, bár Akeemnek változatlanul súlyos az állapota, keringése már stabil, de azt továbbra is műszív tartja fent. "Még mindig az a cél, hogy úgymond el tudjuk őt vinni egy esetleges szív­transzplantációig" - mondta az orvos, aki szerint az elkövetkező 24-48 óra dönti el, hogy Akeem tüdeje, izmai bírják-e az új állapotot. "Ha hét végéig nem lép fel komplikáció, talán lesz ok az optimizmusra" - mondta Szelid.

Felébresztésének köszönhetően viszont Adams végre üdvözölhette családját. Édesanyja, Ancilla és öccse, Akini már közel két hete Budapesten tartózkodik, és mindennap látogatja a labdarúgót.

Eközben Akeem hazájában, Trinidad és Tobagóban egy alapítvány pólók árusításával gyűjt pénzt a focistának.

(HVG)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése