2013. október 11., péntek

Kuruc.info: Belga professzor: "Damoklész kardjaként függ mindenki feje felett az antiszemitizmus vádja"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Belga professzor: "Damoklész kardjaként függ mindenki feje felett az antiszemitizmus vádja"
Oct 11th 2013, 10:45

Jean Bricmont, a belgiumi Leuven Egyetem professzora, valamint egy Diana Johnstone nevű párizsi újságíró megtette azt, amit a „civil kurázsiról" annyit papoló nyugati értelmiség legtöbb tagja sohasem merne megtenni: kifakadt a cionista zsidóknak az USA külpolitikájára gyakorolt tűrhetetlen és veszedelmes befolyása ellen. Szeptember közepén a szerzőpáros egyik cikkében ki merte mondani a nyilvánvaló tényt: Izrael irányítja az Egyesült Államok külpolitikáját.

„Az egyik amerikai barátunk, aki jól ismeri a Washingtonban uralkodó viszonyokat, nemrégiben azt mondta nekünk, hogy sokan pontosan tisztában vannak azzal, hogy ami a Szíriával kapcsolatos politikát illeti, Izrael határozza meg az amerikai politikát. Ha a szélesebb közvélemény is tudna Izraelnek a washingtoni kormányzatra gyakorolt befolyásáról, aligha lenne támogatottsága a Szíria elleni agressziónak. De akkor vajon a háború ellenzői miért nem beszélnek erről nyíltan? A válasz erre a kérdésre az, hogy majd mindenki fél kimondani azt, amit tud, mert aki rá mer mutatni az izraeli lobbi felelősségére, azt azonnal antiszemitának nyilvánítják a médiában, és az így megbélyegzett ember karrierjét teljesen tönkreteszik" – olvasható a cikkben.

Bricmont és Johnstone végre nyíltan kimondják, amit az „antiszemitának" és „nácinak" nyilvánított, és a közélet fórumairól kiszorított politikusok és újságírók hosszú ideje hangoztatnak: az USA elsősorban nem a „olajért" vívja háborúit a muzulmán országok ellen a Közel-Keleten. Ugyanis a Szaddám Huszein vezette Irak, vagy a Moamer Kadhafi uralma alatt álló Líbia csakúgy, mint Szíria és Irán, mindig is fenntartás nélkül adott el olajat az USA-nak, vagy bármelyik nyugati országnak. Jelenleg Nigéria, valamint Venezuela is nagy mennyiségben szállítanak „fekete aranyat" Amerikába.

„Valójában semmiféle bizonyíték nincsen arra nézve, hogy az úgynevezett olajlobbi ügynökei tevékenykednek a Kongresszusban, azzal a céllal, hogy a képviselőket a háború érdekében mozgósítsák. Az AIPAC (American Israeli Public Affairs Comittee, a legbefolyásosabb cionista zsidó szervezet) cselekszik így" – szögezi le Jean Bricmont és Diana Johnstone.


Jean Bricmont, a belgiumi Leuven Egyetem professzora

A két szerző azon aggodalmaskodik, hogy Izrael gátlástalan kardcsörtetése és a közel-keleti háborúk kirobbantása érdekében folytatott tevékenysége előbb-utóbb a zsidóellenes érzelmek erősödéséhez vezet. Úgy tűnik azonban, a cionisták konokul törnek előre, cseppet sem törődve azzal, miféle következményekkel jár majd Izrael és cionista lobbi csoportok ténykedése. A Bricmont és Johnstone szerzőpáros cikkében rámutat: a Szíria elleni támadást legfeljebb ideiglenesen elnapolták, azonban az ügy egyáltalán nem került le a napirendről. A zsidó lobbi a közeli jövőben alighanem kísérletet tesz a háború kirobbantására – vélik a cikk szerzői.

A tavalyi év végén egy Kourosh Ziabari nevű iráni újságíró interjút készített Jean Bricmonttal. A professzor nyilatkozatában a szíriai béke megteremtésének esélyéről beszélt, továbbá azonnali cselekvést sürgetett annak érdekében, hogy véget lehessen vetni az USA és európai csatlósai folyamatos beavatkozásainak más államok – így elsősorban Szíria és Irán - belügyeibe. „Sürgősen rá kell szorítanunk a kormányainkat arra, hogy az ENSZ eredeti alapelveihez térjenek vissza, vagyis tartsák tiszteletben más nemzetek függetlenségét" – mondta a professzor, majd hozzátette: „A fő akadály azonban, amellyel szembe kell néznünk, az Izrael támogatói részéről tapasztalható nyomás, mely hol közvetlenül jelentkezik, hol pedig a humanitárius fellépés ürügyére hivatkozva. Csakhogy roppant nehéz őszinte eszmecserét folytatni ebben a kérdésben, mert az emberre könnyen az „antiszemitizmus" bélyegét sütik, amely egyfajta Damoklész kardjaként lebeg minden politikus, újságíró vagy más értelmiségi feje felett. Azonban bizonyos jelek arra utalnak, hogy növekvő népi ellenállás is érzékelhető ezzel a fajta megfélemlítéssel szemben. A szólásszabadság és a béke ügye alapvetően összekapcsolódik, és mindkét kérdésben érzékelhető valamiféle előrelépés" – jelentette ki Bricmont professzor.

Perge Ottó - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése