2013. október 19., szombat

Kuruc.info: Milliárdos összegből újítja fel a cigányok lakásait a gavallér hódmezővásárhelyi önkormányzat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Join Delanceyplace

Sign up to receive a free quote from a non fiction book every weekday.
From our sponsors
Milliárdos összegből újítja fel a cigányok lakásait a gavallér hódmezővásárhelyi önkormányzat
Oct 19th 2013, 18:51

A hódmezővásárhelyi önkormányzat fizeti a vízmelegítő bojlerek, a problémás gáztűzhelyek, konvektorok cseréjét, valamint a páraelszívót, a vezetékek kiépítését a Szabadság téren.

A Délmagyar megírta: a tér felújítása, a Szent István Program hónapokkal ezelőtt kezdődött, összesen mintegy 896 millió forintból valósul meg, amelyre 694 millió forint támogatást nyert a város. A felújítási munkálatok alatt derült ki az, hogy egyes lakásokban a gáztűzhelyek, valamint a parapetes konvektorok rossz állapotban vannak, a gázszolgáltató engedélyéhez ezeket szintén le kell cserélni. A munkálatokat nehezíti, hogy az előírt bojlerek üzemeltetése csak vezérelt áramkörről lehetséges, amelyet ki kell építeni a lakásokban.

Összesen mintegy 1000-en laknak a Szabadság téren, zömében "hátrányos helyzetűek". Sem a társasházakat, sem a saját tulajdonnal rendelkező lakókat nem terhelik a csere és a vezeték kiépítésének költségeivel. Erre a város további 125 millió forint ad. A teljes beruházásnak egyébként jövő októberig kell megvalósulnia, ezt várhatóan tartják.

(Délmagyar nyomán)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése