2013. október 19., szombat

alfahir.hu - A domináns hírportál: Állítólag kevés joguk van a cigányoknak

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Got an anatomy exam soon?

Use the most efficient tool to learn anatomy and be prepared for your next exam like no one else. Make your anatomy learning experience an unforgettable one.
From our sponsors
Állítólag kevés joguk van a cigányoknak
Oct 19th 2013, 13:14, by Harmati András

Bevezető: 

Hogy mit nem tehetnek meg, az jó kérdés. Mindensetre az „emberi méltóságért" és „állampolgári jogokért" indult felvonulás szombat délután Budapesten.

Cikk Front kép - 280x185: 

sA cigányok „emberi méltóságáért" és „állampolgári jogaiért" indult felvonulás több száz ember részvételével szombat délután Budapesten. Vélhetően az egyre gyakoribb, idős magyar nénik által cigányok ellen elkövetett betöréses rablógyilkosságok ellen is tüntetnek Magyarország legnagyobb kisebbségének tagjai. Vagy nem. Pedig ennyi erővel...

Az Ide Tartozunk! cigány közösségi hálózat által Roma March, a cigány büszkeség napja néven szervezett felvonulás a VIII. kerületi Mátyás térről indult a Blaha Lujza tér felé, érintve a II. János Pál pápa teret. Az Alfahír úgy tudja, a tüntetők miatt fennakadások voltak a kiskörúton, a 4-6-os villamos vonala is szünetelt egy darabig.

Korábban Osztolykán Ágnes, az LMP parlamenti képviselője azt mondta a HVG-nek, hogy részt vesz a rendezvényen, azonban felszólalni nem fog. "Nem akarunk pártpolitikát belekeverni az eseménybe, ennek a napnak a roma büszkeségről kell szólnia" – tette hozzá. Mint mondta ez a demonstráció egy fontos figyelemfelhívás, arra, hogy "milyen mértékben intoleráns a magyar társadalom, hogy az elmúlt években egyre többször érik sérelmek, diszkrimináció a romákat". "Fontos, hogy végre felhagyjon a roma elit a többségi társadalom módszereinek lemásolásával, sajnos átvettük a politikai megosztottságot, ami nem kedvez a közös céloknak és nem segíti elő az integrációt" – tette hozzá.

Aki ezeket a mondatokat nevetés vagy sírás nélkül el bírta olvasni, az mostantól csak arra figyeljen, hogy a Mátyás teret jó messzire kerülje el. A képünk pedig csak a valósághoz közeli illusztráció.

MTI – HVG - alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése