2013. október 19., szombat

alfahir.hu - A domináns hírportál: A Jobbik kiáll a közszolgálati dolgozók mellett

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
A Jobbik kiáll a közszolgálati dolgozók mellett
Oct 19th 2013, 10:17, by Kovács Dániel

Bevezető: 

A párt támogatja a közszolgálati dolgozók illetményalap-emelést követelő demonstrációját.

Cikk Front kép - 280x185: 

A Jobbik támogatja a közszolgálati dolgozók illetményalap-emelést követelő demonstrációját - derül ki Bertha Szilvia és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselői által jegyzett közleményből.

A Jobbik egyetért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete demonstrációjával, mely követeli, hogy a 2008. január 1-jén, azaz csaknem hat éve 38 650 forinton befagyasztott köztisztviselői illetményalapot az azóta mért pénzromlás mértékével, 20 százalékkal emeljék meg. A közszféra béreinek kumulált vásárlóértéke viszont még ennél is nagyobb mértékben csökkent, ugyanis a tervezett inflációval jövőre 25 százalék fölé emelkedik. Sőt, a közalkalmazotti bértábla alsó fokozatai egészen "E" kategóriáig a mai napig nem érik el még a kötelező minimálbért sem!

A radikális erő a közszféra bérrendezésének tervét augusztus elején határozati javaslatban terjesztette az Országgyűlés elé. Az illetékes bizottságban a fideszes Vas Imre azzal érvelt a jobbikos előterjesztés ellen, hogy az akkor benyújtott költségvetési tervezetben ez szerepel, tehát az indítvány okafogyottá vált. Ám a 2014-es büdzsé tervezetében az illetményalapot annak ellenére nem tervezi emelni a Fidesz, hogy az IMF-hitel erre vonatkozó megkötése alól – annak visszafizetése miatt – megszabadultunk.

A Jobbik tovább fog küzdeni a közszolgálatban dolgozók méltányos bérrendezéséért, így a költségvetés vitája során módosító indítványokkal akarjuk kikényszeríteni az évek óta húzódó illetményemelést. Az egzisztenciális biztonság nagyban segítené mind a közszolgálatban dolgozók pályán maradását, mind a fiatalok közigazgatási karrierjének építését. Ha Magyarország jobban teljesít, akkor ennek a bérekben, illetményekben is meg kell mutatkoznia! - zárul a közlemény.

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése