2013. október 19., szombat

Kuruc.info: A szíriai terroristák a Damaszkusz keresztény negyede felé vezető úton robbantottak - előtte ágyúzták a városrészt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Submit Your Startup.

Get featured. Get feedback.
From our sponsors
A szíriai terroristák a Damaszkusz keresztény negyede felé vezető úton robbantottak - előtte ágyúzták a városrészt
Oct 19th 2013, 15:35

Nagy erejű robbanás történt szombat délelőtt a szíriai főváros, Damaszkusz egyik külvárosában egy katonai ellenőrzőpontnál. A detonációban és az azt követő összecsapásokban legalább 16 kormánykatona és 15 terrorista halt meg az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű ellenzéki szervezet értesülése szerint.

A SANA állami hírügynökség szerint fegyveres terroristák ("felkelők") hajtottak végre terrorcselekményt a keresztények és drúzok lakta Dzsaramana városrészbe vezető úton. Egy helybeli azt mondta, hatalmas detonációt észlelt, beleremegtek a környező épületek falai.

Az OSDH úgy értesült, hogy a robbantást egy öngyilkos merénylő, az al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatban álló an-Nuszra Front egy tagja hajtotta végre. A merénylet előtt a "lázadók" aknavetőkkel és tüzérségi ágyúkkal lőtték a negyedet. Az autóba rejtett pokolgép felrobbanása után összecsapások kezdődtek, a lázadók ismét aknavetőkkel támadtak a városrészre. Dzsaramanában augusztus 6-án egy autóba rejtett pokolgép robbanásában 18 ember halt meg. A két és fél éve zajló fegyveres konfliktus idején ezrek leltek menedékre ebben a városrészben.

Lahdar Brahimi, az ENSZ és az Arab Liga szíriai különmegbízottja szombaton több országot érintő körútra indult azzal a céllal, hogy előkészítse a szíriai polgárháború lezárásával foglalkozó második genfi konferenciát. Délután Kairóban folytat tárgyalásokat, a következő napokban pedig Szíriába és Iránba is ellátogat - közölte Brahimi szóvivője.

(MTI nyomán)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése