2013. október 19., szombat

Kuruc.info: Száz köbméter akácost vágott ki Orbán vejének családja - a károsultak "útban lévő" földjét olcsón meg is vennék

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Száz köbméter akácost vágott ki Orbán vejének családja - a károsultak "útban lévő" földjét olcsón meg is vennék
Oct 19th 2013, 08:39

A Népszabadság pénteki számának cikke szerint a lap Polt Péternek címzett kivizsgálási kérelmet, mivel szerették volna megtudni, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályáról a közelmúltban a Bicskei Rendőrkapitányságra áthelyezett nyomozás során hogy történhetett meg, hogy nem hallgatták meg tanúként munkatársaikat.

A lapot a Legfőbb Ügyészség Kiemelt és Katonai Ügyek Főosztálya arról tájékoztatta, hogy a kérelmet „a további szükséges intézkedések megtétele végett" a Fejér Megyei Főügyészségre továbbította.

A napilap Csabdi-Tükörpusztán február 6-án riportot készített, ahol fotókat készített arról, hogy a Natura 2000-oltalom alatt álló területen kiírották az akácost. A fotókat továbbították a megyei kapitányság sajtóosztályára. A felvételeken rajta van a jogosulatlan fakitermeléshez használt Massey Ferguson traktor, és jól látszik a rendszáma (MEL 639).

Ez a gép látható az Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjéről közzétett fényképek egyikén. A traktor a férj többségi tulajdonában lévő gazdasági vállalkozás, az ES Hungary Kft. birtokában van. A helyszínen több héten át tartó fairtást végző munkások a lap tudósítóinak azt mondták: Tiborczék megbízásából dolgoznak.

Zoom
Pózolj fatolvaj traktorral!

A Pest Megyei Kormányhivatal a történtekről február 8-án helyszíni jegyzőkönyvet vett föl. Ezt a bicskei rendőrségre továbbították, de onnan nem mentek ki a helyszínre. Az erdészeti igazgatóság február 19-én indította el az eljárást. A jegyzőkönyvben az szerepel, hogy Tiborcz Sándor – ő István édesapja – a helyszínen azt ígérte, hogy lányával, Tiborcz Eszterrel - aki a családi vállalkozásban az apával együtt ugyancsak tulajdonosként szerepel - az esetről nyilatkozatot tesz. De hogy ez megtörtént-e, arról a Népszabadság nem tud.

Tiborcz Eszter 157 hektár szántót nyert el az állami földbérletpályázaton, abba ékelődik bele az az 1,6 hektáros, hét magántulajdonos birtokában lévő erdős terület, amin a fairtás történt, és amiről a tulajdonosok előzőleg nem tudtak. Az erdészeti igazgatóság 50–100 köbméter közöttire becsülte a kivágott fa mennyiségét. A természetvédelmi eljárást a környezetvédelmi hatóság lezárta, mivel azt állapították meg, hogy "a madaraknak nem okozott jelentős kárt a fairtás". A lap szerint a helyszínen több százezer forint értékű fa van fölhalmozva.


A fairtás nyomai (2013. február 6.)

A nyomozást Fejér megyéből áttették az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda Kiemelt Ügyek Osztályára, ahol a lap munkatársait nemrégiben kihallgatták, és a fotókat átvették.

A 3200 négyzetméteres területre visszatelepítési kötelezettséget írt elő a tulajdonosoknak a napokban a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága. A lap úgy tudja, hogy Tiborczék már felkeresték a tulajdonosokat, és alacsony összegű vételi ajánlatot tettek a területre.

(Nol - Index nyomán)

Korábban írtuk:

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése